Råglimpor i långpanna...

Häromdan fick jag låna 3 st tidningar av en kompis med massa bakverk i och blev sugen på att baka allt.. Va så nära att riva ur alla blad och börja testa alla.. Men tror inte hon blir så glad då när hon får tillbaka tidningen med massa blad som saknas..
 
I alla fall så testa jag och baka bröd idag som va med i tidningen. Idag blev de råglimpor i långpanna.. Trodde först att jag hade misslyckats med dem för de jäste inte så jättebra och trodde jag hade i för varm mjölk, men de blev okej ändå..
 
Mamma har redan vart här och fått med sig 3 st limpor hem och fick efter en stund ett sms att de va godkända =) Sambon gilla dem också så de får jag nog baka igen!
Här kommer receptet!
 
 
 
Råglimpor i långpanna
6 st små
 
75 g jäst
10 dl ljummen mjölk
½ dl ljus sirap
1½ msk salt
1 ägg
1 dl rapsolja
10 dl rågmjöl
12-14 dl vetemjöl (jag tog vetemjöl special)
 
Garnering:
1 ägg
sesamfrön, linfrön, solrosfrön el några andra sorters frö.
 
Smula jästen i en bunke.
Häll på mjölken och rör om. Tillsätt sirap, salt, ägg, olja och till sist mjölet lite i taget.
Degen ska bli ganska fast, men smidig. Knåda degen kraftigt i ett par minuter.
Låt degen jäsa under en bakduk i ca 1 timme.
Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 6 bitar och forma dem till släta, ovala bröd. Lägg dem 3x2 på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla lite olja på kanterna så att de går lätt att sära på limporna efter gräddningen.
Låt bröden jäsa underbakduk i 45 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med ägg och strö olika sorters frö på dem.
Snitta eventuellt bröden på ytan med en vass knix. Grädda bröden längst ner i ugnen i 25-30 minuter. Låt bröden svalna på plåten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0