Kort till kusin..

Idag fyller min kusin 35, så min mamma ville jag skulle göra ett kort som hon kunde ha med sig när hon skulle iväg och uppvakta henne nu ikväll..
 
Blev inte alls nöjd med kortet, blev alldeles för mörkt/dystert =( Men jag hann inte och göra om de för jag va tvungen att åka iväg och jobba..
 
 
Knappt så man ser sakerna som är på för de är så mörkt =(

Läckö + naven..

I lördags på dagen jobbade jag men hade lyx att sluta kl 15, så då kom P och hämta mig så åkte vi till våra goda vänner och deras båt. De hade saknat oss lite och ville vi skulle följa med dem, och de tackar vi inte nej till :P..
 
Efter packat in våra saker i båten styrde vi båten mot Läckö. Där skulle nämligen Diggilo uppträda på kvällen. La oss perfekt så vi såg scenen från båten. Fast vi fick försöka några ggr för ankaret lossna i den äkliga lerbotten för att få den perfekta platsen.
 
Stora scenen och allt folk som satt och titta...
 
När vi kom dit laga vi mat, el laga o laga. Ja hade köpt med så vi gjorde räk och tonfisk sallad med vitlöksbröd. Att nåt sånt enkelt kan vara så gott ibland.. Är inte så lätt va man ska hitta på och laga på båten, spec inte när man är mitt på sjön för då kan man itne grilla. Och ugnen har de inte testat och laga mat i nån gång tror jag. Så man får bara hålla sig till 2 gaslågor, så de fick bli nåt kallt denna gången, alltså sallad..
 
När vi precis ätit upp tog jag och H våra rosevinsglas och satte oss på flybridgen, men där fick vi bara sitta i typ 2 min, för då kom regnet. Och de va inte lite regn! Och blixtrar och åska på de med. Men vi hade de mysigt ändå inne i båten. Smattra gött på taket/kapellet med rosevin och trevligt sällskap och musik i bakgrunden. Kan inte bli fel =)
 
Här öste de verkligen ner, blev alldeles vitt. Sen kom blixtrarna...
 
Led med folket som satt i publiken, måste vart pissesurt och sitta på filtar i gräset en sån dag.. USH.. Led på sätt och vis med kusbevakningen som va där och checka läget. Är bra att de finns, men ändå kändes de lite överdrivet att åka dit oxå när de kan göra lite vettigare saker.. De åkte iallafall på vattenskotrar i regnet..
 
 
Effter ett tag gav även vi upp för de började blåsa upp bla, så vi åkte tillbaka till marinan. Där åt vi kex och ost. Har fått cravings (heter de så??) på brieost, de ä så gott!! Blev även mer rosevin. Har fastnat för rosevin, de är riktigt gott och H hade köpt på tetrapack, perfa och ha hemma ju, eftersom P inte är nån vidare fan av de. Måste bara komma ihåg namnet på de bara..
Sen blev de även en drink med nån smultron likör el va de nu va. OJ OJ OJ.. den va god med lite sprite i. Japp, ja va de törstiga den kvällen av oss 4, men nån måste ju vara det med =)
Även chipsen kom fram och några parti med kortleken fick de bli oxå innan de va dags och sova..
 
 
Såg nu när jag kolla korten på mina glas, här rött smultonlikörsliknande på ett kort, och direkt efter är de vitt med cider i.. Så jag spottade nog inte i glaset i lördags =) Men jag får ju passa på, jag får ju alltid köra annars när vi är iväg nånstanns...
 
---------------------------------------------------
 
Har lite svårt ibland och sova borta första natten, så jag vakna innan 7, så då gick jag ivägen en sväng, va hur skönt väder som helst. Blåste knappt nåt och solen lös jätte varmt. Perfekt morgon, så efter frukost bestämde vi oss att åka iväg med båten igen. Denna ggr till Naven. Där la J oss perfekt med båten i en vik som låg jättebra skyddat mot blåsten. Härligt med båt när man bara kan lägga sig vart man vill och vilken ö man vill. Bort från folk om man vill de, el om man vill lägga sig och titta på folk..
När vi kom dit så gick vi en promenad runt ön för att titta på bland annat Navens fyr..
 
Navens fyr..
 
Fick riktiga kusten känslor när man stod där..
 
 
Efter att gått en rund ön med både klippr och skog (+ 2 halkningar, jag landa på arslet rakt på ett berg för de va så halt på mossan, inget skönt! och H halka och skada knät) så begav vi oss till båten för fika, solning, slappning, grillning och mer slappning. Så skönt och bara sitta o va. Inga måste (jo, när ska vi äta =)) och ingen som blir direkt rastlös fast man är de annars. Skönt!
Vid 5 tiden åkte vi tillbaka till Marinan och packa in våra saker i bilen och for hem. Där möttes vi av en kelig Sixten som vart själv i 1 dygn. Strax efter kom svärmor med Nelson då hon vart snäll och vart hundvakt 1 dygn. Tack snälla för hjälpen! Han hade haft de bra där ifallall, de hade vart i Åsle på utflykt på löragen och på Österplana hed på söndagen så han va helt slut när han kom hem =)
 
Nu har vi vart borta rätt mycket de senaste månaderna, även om jag vill åka bort mer. H och J fråga om vi ville med på båten i helgen igen + ett par till med båt, men känner att nu har vi uttnyttjat allt folk som vi känner som ställer upp med Nelson vi får nog vara hemma istället.

Shopping m.m...

Igår va jag ledig och vi tog oss en sovmorgon vilket va riktigt skönt!
Sen gick vi upp och åt frukost osv och sen fråga jag P, va ska vi göra idag? Enda han kom på va att han ville till NetonNet vilket gav mig ett ypperligt tillfälle för mig och "muta" honom. Om han får åka till NetonNet så vill jag till IKEA.. Och de gick igenom! =)
 
Vi tänkte ett tag tagit med Nelson, men vi tyckte synd om honom så jag knackade på hos våra jättesnälla grannar och fråga om de kunde gå middagspromenaden med honom vilket de kunde. (Jättesnällt! Tack ännu en gång!) så 15 minuter efter de satt vi i bilen mot Göteborg.
Först in på StoffoStil för att köpa vaxduk. Hade tänkt och köpt tyg till och sy byxor men vela fram och tillbaka och till slut sket ja i de, vilket jag självklart ångrar nu.. =(
Medans jag va inne där så va P på mediamarkt vilket jag slapp och följa med in för en gång skull.. Sen in på ikea där de blev lite småplock och en ny stekpanna. Tycker stekpannorna inte håller så länge längre. Dålig kvalite el oxå är de vi som inte sköter dem som vi ska.. jaja..
Sen till NetonNet där vi kom ut med en ny tv till källaren. Jag kan ju tycka de va onördigt men va enda sättet för att P ska flytta ner sitt playstations spel till källaren så jag kan titta på tv här uppe igen.. För hur kul är de och sitta och titta på när nån sitter och spelar en hel kväll.. inte så va.. Så nu har vi ändrat lite i källaren så nu är den nya tv:n på plats..
 
Vi va hemma vid halv 4 tiden tror jag hon var, så då myste/busade vi med Nelson som saknat oss under dagen fast han hade haft de jättebra med våra grannar och deras vovve. Sen ringde ett par kompisar till oss och fråga om vi ville komma och grilla så vi åkte dit där vi blev bjudna på jättegod mat och goda drinkar =) Fast vi åkte hem ganska tidigt för de skulle åka till Liseberg idag + jag skulle upp och jobba kl 8 imorses.. Men vi hade de trevligt som vanligt!
 
---------------------------------------------------------
 
Idag har jag som sagt va jobbat. Gjorde öppning idag och va 1 år sedan jag gjorde de, men de mesta satt kvar i bakhuvudet så de gick jätte bra. Möe och göra på jobbet så man känner sig lite stressad, men varför stressa för? Blir ju inte bättre för de, så måste försöka lugna ner mig.. Men de får bli en annan dag =)
Hade lyxtid och slutade 15 idag så fort hem och på med kokosolja för att ligga i solen och götta mig. Men jösses va varmt de va. Blåser inte så möe på våran altan heller så efter 45 minuter gav jag upp. Nelson med för han ska ju självklart vara med mig på altanen fast han sitter och tjostar massa.. Men nu har äntaligen fattat att han ska ligga i skuggan iallfall..
 
 
Efter att jag inte orkat ligga i solen mer så besluta vi att åka till Blombergs hamn en sväng. P´s pappa köpte nämligen en båt för 2 veckor sedan som han har lagt i hamnen där.
Så vi packa med oss Nelson och åkte dit ut och kikade. Är en gammal båt som är ett renoveringsobjekt, men ändå verkar den helt ok. Hoppas den kommer bli fin efter lite vit färg, nya tyger på dynor och kuddar och lite annat piff så vi kan få låna den och åka ut själva =) Fast vet inte hur de kommer sluta i så fall för jag kan inget om sjökort och vilken sidan om pinnarna man ska köra, men de går väl och lära sig. Behöver lära mig hur man "knyter" fast repen el tampar som jag tror de heter, på båten med. =)
 
Båten..
 
Nelson som göttar sig i gräset, fast han va så nyfiken på alla båtar och folk så han låg bara stilla i 15 sekunder för han trodde han skulle få godis typ...
 
Spanar ut på alla båtar i blåsten för de blåste på ganska bra där ute...
 
Efter blomberg blev de Götene för lite handling, sen vidare till pappa för han har köpt sig en Ipad och han visste inte riktigt hur man skulle göra på allt så P fick hjälpa han. Sen blev de grillning när vi kom hem =) Mummms..

P´s födelsedag...

Igår fyllde sambon år, han börjar bli gammal han oxå, inte bara jag som blir de..
 
Igår på dagen jobbade jag och på jobbet fick jag en stor påse med nyplockade kantareller av en jobbar kompis så när jag kom hem va de bara och sätta sig och rensa kantareller. Tog nästan 2½ timmar.. PUH.. inge roligt jobb!
 
Men med en flaska av sommarens special xider så blev de lite roligare =)
 
Blev även lite roligare när mamma och pappa kom förbi och lämna en födelsedagspresent till P så man hade nån och prata med.. Tiden gick fortare då.. Blev ett helt durkslag med kantareller och de kunde blivit mer, men de sista tröttna jag rejält på de så slängde alla småsvampar..
 
 
Vi firar inte våra födelsedagar så mycket längre med varken familj el släkt, så istället lyxade vi till de med grillat kött och kantarellsås.. Fy fabian va gött de är med kantarellsås! MUMS...
Vi va helt proppmätta efteråt så vi knappt kunde röra oss så de fick bli film på kvällen.. En riktig slapparkväll..

Röda vinbärsmuffins...

Gick som sagt va förbi mina föräldrar på min och Nelsons middagspromenad så ställde mig och baka dubbelsats med muffins med vinbär i. Använde samma recept som när jag bakar rabarbermuffins för det är ett säkert kort och bara bytte ut rabarber mot vinbär.
 
 
Har delat med mig receptet mååånga ggr innan med olika fyllningar, men här kommer de igen..
 
125 gram smör
2½ dl socker
3 ägg
2½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
ca 2 dl vinbär
1 msk socker

Vispa ihop smör och socker. Kläck i 1 ägg i taget och vispa ihop till en smet mellan varje ägg. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda sedan ihop de med den andra smeten.
Ta bären och om de är frusna blanda i lite potatismjöl för då färgar de inte av så mycket i smeten. Blanda i socker oxå om de är sura bär.
Blanda försiktigt i bären i smeten. Om man blandar för hårt så blir bären väldrig krossade.
Fördela jämt i muffinsformarna.
Grädda i 15-20 minuter i 200 grader.
 
Hade självklart en assistent när jag bakade som mer än gärna ställer upp och slickar vispar, slikepottar och skålar =)
 
 
 
Smet precis överallt i ansiktet på han. Mestadels i ögonbryn/panna och haka/hals så nu är han kladdig och go.. Snart dags för en dusch tror jag, fast vill testa och bada han i Vänern först, men är ju iskallt i vattnet så får nog vänta..

Lördag till onsdag...

Som vanligt tickar dagarna på..
 
Lördagen bestod av jobb på dagen och på kvällen åkte vi till P´s jobbar kompis för att grilla lite och snacka lite skit. Kom 2 andra par oxå så va en kanontrevlig kväll..
 
Söndagen även där jobb, sen direkt efter jobbet gick jag och 2 jobbarkompisar ut och käka pizza i Lidköping för att sen gå på bio senare på kvällen. Blev Cockpit denna ggr. Va en helt okej film, lite seg imellanåt men man fick skratta många ggr =)
 
Måndagen va jag ledig så på förmiddagen slappa vi. På eftermiddagen åkte vi till Skövde en sväng för att kika lite i affärer men blev knappt nån shopping alls..
Efter Skövde blev de en sväng till mina föräldrar. Jag hade 2 blommor och kruka ståendes där så vi hämta hem den så jag fick lite blommor på altanen. Tyvärr är de inge vidare väder så man kan sitta ute på altanen och njuta, men får väl hoppas att solen kommer lite längre fram..
Sen blev de mer slappning i soffan. Har vart rätt möe de sista, saker och göra varje dag som jag gillar och göra, men va skönt med en slappar dag sådär imellan =)
 
Tis jobb hela dagen. Och när man jobbar 10-19 så hinner/orkar man inte göra saker varken innan el efter så blev bara en promenad med Nelson på kvällen när jag kom hem. Tog svängen förbi mamma och pappa för de hade inte träffat Nelson på ett tag så de "sakna" han lite =)
 
Idag har jag vart ledig. Hade i helgen tänkt att vi kunde åkt iväg ilte längre bort och shoppat lite för P fyller år på lördag så vi kunde köpt nåt paket till han. Han är så tråkig och inte vet va han önskar sig så är inte lätt att köpa till han då. Tänkte ett tag och köpt ett Playstation till han, men de hade han vart och köpt till sig själv häromdan så de sket sig.
Men iallafall så ringde P´s pappa i söndags el måndags och fråga om han inte kunde med och hämta båt idag, så de blev ingen shopping idag..
Men mamma och pappa har semester nu och de ville till Hectors skor i lilla Vedum så åkte med dem dit eftersom jag ändå va själv hemma. De hitta 3 par skor så de shoppa loss. Hitta skor med, men tror inte jag behöver mer skor?!?
Efter Vedum åkte vi till Vara för och kika i en tyg affär och kolla vart mammas morbror bodde. Sen ville mamma åka småvägarna hem genom Tråvad, Bjertorp, Fyrunga, Kvänum och Västra Gerum. Mamma är född och uppvuxen precis vid Bjertorp slott för min morfar jobbade på den gården och hade hand om alla tjurar där. Så vi kollade deras gammla hus bla. Sen till Fyrunga där mina gammel mormor och morfar ligger begravda och sen till Västra Gerum där min farmor och farfar ligger begravda. Så blev en liten sightsingstur på landet.
När jag kom hem va Nelson superglad som vanligt när man kommer så vi gick en lång runda runt vårat kvarter som avslutades hos mamma där jag plockade vinbär..
 
Nelson på våran runda idag. Vi går på yttersvängen runt för där finns de inge tagg/el stängsel så han kan springa fritt vilket han gillar starkt.. Så synd att Axvallahed har sina kossor ute nu =(
 
De är vad jag har gjort på de senaste dagar sen sist.. Nu sitter jag i soffan och väntar på min muffinsar ska bli klara i ugnen..

Semestern över...

Happ, de va den semestern de för denna sommaren. Kan inte påstå att de känns så kul och veta att nu är man bara ledig nån dag då och då tom v 33.. Men är bara och gilla läget. Får vara glad över att jag har ett jobb över sommaren för att spara akassadagar och få lite extra pengar varje månad..
 
Denna minisemestern har vart helt okej. Lungt och skönt!
Började semestern kvart över 7 i onsdagskväll då sambon hämta upp mig på jobbet och vi åkte direkt till Marinan ute på Kållandsö. Packa in allt i båten fort innan vi gav oss iväg. Målet va Lurö som är en ö mitt ute i Värnen. Tror de tog sammanlagt 1 timme med båt att ta sig dit ut. Va lite blåsigt så gick inte och köra för fort. Men är kanon för då kan man titta på all fina natur och alla öar under tiden. Har ju knappt åkt båt innan så är jätte kul att äntligen få uppleva lite sjö =)
 
Goodbye alla moln!!
 
Hello solen!
 
Massa regn över Kinnekulle, knappt så man ser att kullen är där..
 
Såg bland annat Skutan på vägen som låg inne i Lidköping innan den börja läcka och gå sönder. Den har de bara bogeserat ut dit ut för att bli av med den. Tråkigt att bara ställa den där ute. Bättre och skrota den, men de är väl ingen som vill betala för de och ingen som bryr sig.
 
 
Jättedålig bild men är för jag har zoomat in bilden + den är tagen med iphonen, men om man tittar nog ser man masterna mitt i bilden. Där står den på grund och rostar ihop.
 
 
Fint hus/fyr på Södra?!? delen av Lurö..
När vi kom fram va de bara och göra sig hemmastad. Bäddade sängarna så de va klara, fram med lite kvällsmat och även några cider/öl intogs innan vi alla blev trötta och gick och la oss för natten.
 
Lördagen vakna vi ganska tidigt, man har blivit lite van och gå upp tidigt de sista. Möttes av ett totalt lugn. Solen lös, nästan vindstilla och inga vågor, fåglar som kvittra.. Mysigt!
Sen va de dags för lite frukost för att sedan gå på en liten upptäcksfärd på ön. Gick först till en gammal stenborg, fast de fanns knappt nåt kvar av de. Va bara lite stenar typ. På tillbaka vägen gick vi lite vilse men som tur va så va inte den delen av ön så bred så vi kom snabbt tillbaka till båten med mycket myggbett.
 
 
När vi kom tillbaka till båten stannade H kvar medans vi andra gick vidare på ön. Gick åt andra hållet på ön vilket va mycket större, men där va allt uppmärkt så vi hitta snabbt dit vi skulle. Gick förbi ett kloster bla, men även där, va bara en stor stenhög med gräs på. Va ju för 1500 år sedan så självklart kan de inte vara så mycket kvar av det, men tyckte de borde klippt gräset lite så man såg mer av de.. Men men..
 
Här under ska de ligga ett kloster...
 
Fanns även massa BAUTA stora sniglar där. Och då menar jag BAUTA!!
 
Svårt och se hur stor den är egentligen, men P la sin snusdosa brevid ett tag och de va nästan lika stora.. Fina på ett sätt men ÄKLIGA.. Ush.
 
Efter våran promenad på nästan 6 km på ön börja de ösregna så va bara och gå fort/springa tillbaka till båten där de blev kortspel och lite annat. Sen sluta de helt plötsligt regna och himmeln sprack upp och blev helt klarblått. Så fort fram med shortsen och upp på båten där vi la oss och sola en stund. Även en liten sovpaus blev de =)
Sen bestämde vi att vi skulle åka tillbaka mot Lidköping och distanation Läckö där Lars Winnerbäck spelade senare på kvällen så vi la oss i snikviken och lyssnade. Kan inte påstå att han är så bra, men vi hade de trevligt ändå med god pastakycklingsallad och vin/öl/cider..
 
Läckö från sjösidan..
 
Och Läckö från den sidan vi låg på. Såg inte scenen, men hade vart för långt bort ändå för att se han.
 
Va inte bara vi i snikviken =)
 
Efter uppträdande åkte vi vidare till en ö som jag redan glömt namnet på, men låg inte långt från Läckö och spiken där vi tillbringade natten och även dagen idag. Har vart mest mulet idag så idag har de inte blivit många knop gjorda. Super skönt för man blir en helt annan människa på båten. Tom rastlösa jag är cooool lugn =)
 
Åkte hemmåt vid 16-17 tiden och när vi kom hem vid 18 tiden möttes vi av en glad hund men även lite sur för vi hade lämnat bort han, men han hade haft de jättebra hos svärmor. De hade gått låååånga promenader och blivit bortskämd med leverpastej och annat gott.
Han hade även fått följa med på bilbingo i onsdagskväll i Floby vilket hade gått jätte bra, men dock bringade han ingen tur för de hade inte vunnit då.
Skrämt svärmor hade han gjort oxå när hon låg och sov. Han hade han gått och kikat så hon låg kvar och nosat henne i ansiktet vilket skrämde slaget av henne då =) Är inget han gör med oss som tur är, el oxå sover vi så djupt och inte märket av de..
 
En liten sammanfattning på våra 2 dagars semester som har vart kanon!
 

Semester...

På tors och fre är min enda semester denna sommar, för jag är nämligen ledig 2 dagar i rad. Är inte de nån mer gång på hela sommaren, så detta räknar jag som min semester =)
Så imorgon kväll efter jag slutat jobbet kvart över 7 styr vi bilen mot marinan och går på våra goda vänner H och J´s båt och ligger ute på den tills på fredags kväll.. Ska bli jättekul!!
 
Och tack snälla svärmor som tar hand om våran lilla Nelson! Sambon åker och lämnar han imorgon innan han kommer och hämtar upp mig på jobbet så får han sova över där och sen får han åka med som resande säljare på torsdag och fredag dag. Som tur är gillar han och åka bil så han han får åka runt i Skaraborg =)
Tors kväll va hon upptagen några timmar så då får han åka hem hit en sväng, men är inga problem för han kan ju vara själv några timmar.. Så skönt att de löste sig..
 
Så imorgon innan jag börjar jobbet så ska hundväskan packas, åka och handla mat inför trippen, packa kläder (ska ta med extra denna ggr fast inte Nelson är med, så hoppas jag inte behöver dra upp nån denna ggr), sängkläder ska packas, fixa med Sixtens saker för han ä själv i 2 dygn, så imorgon får de bli tidig uppgång..
 
Får vi bara hoppas på bra väder när vi är borta. Bara de inte regnar är jag nöjd, men lite sol skulle inte skada..

Trök...

I torsdags hitta jag en dragsele till Nelson på Blocket så han kan börja dra vagn för att sysselsätta han med något. Maila på den och den va väldigt intressant, men idag när vi titta igen då är annonsen borta, så den är antagligen såld =( Skit oxå, jag som hade en ledig idag så vi kunde åkt o köpte den.. Otur =(
 
Så nu är frågan, va ska vi göra idag? Vill ju göra nåt nu när jag inte är ledig så många dagar i sommar samtidigt som sambon. Men är trökväder oxå så man kan inte vara ute heller..
 
Sugen på o baka, men va ska jag baka och till vad, kan inte frysa in hur möe som helst..
Ingen som har fläderblommor föresten? P älskar sån saft så skulle kunna göra saft i så fall..
 
Nelson är lite rastlös oxå över tråkvädret...

TickTack..

Va tiden går.. Vet att jag skriver de nästan vecka men känns som minutrarna tickar på fortare än nånsin? Bara jag som tycker så?
 
Fredagen skrev jag om häromdan tror jag, vilket va tur på Kinnekulle, Götene och baka tårtbotten och gjorde dumle fluff..
 
----------------------------------------------------
 
Lördagen jobbade jag. Va jag som va ansvarig för dagen så började kl 9.. Va riktigt segt och gå upp kl 7! Inte van vid de kan jag säga! Jobbade till 16,15 och va möe folk hela dagen och vi va en människa kort men jag och jobbarkompisen klara de galant ändå =) Även om vi inte är ordinarie folk så har vi ändå bra koll på läget då vi både har jobbat extra där i 5 år el va de nu är..
Sen gasa hem fort för att göra hallonmousse, vispa dumlefluff, skära isär tårtan, fylla den, diska och göra iordning efter mig för att sedan direkt åka till Lidköping igen. Där åkte vi till ett par kompisar som det även kom ett par till som vi fick en fördrink hos. Jätte god med jordgubbar, apelsinjucie och nåt mer i. Mums trots min va alkoholfri då jag fick köra som vanligt..
Sen bar de av till Harrys/Stadt i Lidköping där vi åt super god mat! Jag tog KockensToast som vanligt för den kan jag få i barnportion vilket är toppen. Gör inget att ja inte kan välja mellan så mycket saker för den är jättegod! Kött, bröd och strips med beasås.. MUMS!
Vi alla blev proppmätta, va så de va helt tomt på varje tallrik för alla gilla verkligen maten =) Efter suttit och slappar/pratat där en stund tänkte vi åkt till Raceroom för karlarna ville köra bil men va stängt där, och sen tänkte vi stadtsträdgården men va nästan slut när vi skulle dit så de sket vi oxå så vi åkte till Kronocampingen i Lidköping istället där de spelades liveband. Va en jättevarm kväll så vi satt ute i en jätteskön soffgrupp och myste tills alla satt och gäspa ikapp av hur proppmätta vi va =)
Va lagom tid oxå då vi behövde hem till våran björn, men i Skara öste de verkligen ner så va inge vidare kul och gå promenad då..
 
----------------------------------------------------
 
Söndagen jobbade jag oxå vilket gick i ett men va nog för de va dåligt väder, då kommer folk och handlar. Perfekt för oss!
Sen gasa hem i bilen igen då jag hade en tårta och dekorera. Efter 5 timmar svärande och måttlig förbannad va jag äntligen klar med tårtan. Vissa moment gick inte som jag ville och sen börja de bara krångla mer o mer.. Men för att vara 3:e ggr jag bakar tårta är jag nöjd ändå.
Va helt slut och jätte ont i ryggen då man står helt fel ställningar hängandes över diskbänken så blev de tidigt sömn..
 
----------------------------------------------------
 
Gårdagen va de jobb som gällde igen.. Möe och göra då de är nya kampanjer som börjar osv.. Så dagen gick väldigt fort.
Direkt efter jobbet åkte jag och mötte upp 3 kompisar för att sedan äta räckbuffe på Stadt. ÅÅÅÅÅÅ va gött de va. Sitta och skala räckor, äta kex, ost, ailoi, vidruvor och meloner en hel kväll. MUMMMMS! Sen blev de även en efterätt med blåbärsglass, jordgubbskompott och nåt crunchigt till de.. MUMMMS igen =)
Blev verkligen proppmätt och magen stod verkligen rakt ut när jag kom hem! Men hade en jättetrevlig kväll med mina kompisar, vill jag absolut göra igen!
 

Fotbollstårta..

Fick som sagt va en beställning på en fotbollsårta av en kompis förra veckan, så fre, lör, sön baka/gjorde jag tårta.
Så här blev resultatet..
 
 
 
Vi körde på säkert kort och tog dumlefluff och hallonmousse som fyllning med ljusa bottnar. Va sugen på och ta daimfluff men han som skulle ha tårtan tyckte om dumle så de fick de bli.
Som vanligt dekorerad med marshmallowsfondant och sockerpasta..
 
Första ggr jag gjorde en rund tårta men gick rätt bra och göra trots de va första ggr. För att få den rund använder man durkslag och formar den i..
 
 
Sen är de bara och spackla med grädde för att få den lite jämnare..

RSS 2.0