Hurra Hurra Hurra..

Säger tyvärr HurraHurraHurra till mig själv för jag fyller nämligen år idag och börjar bli gammal.. Ush vill inte bli äldre och nu har man gått över på 3:an sidan så låter de som man är jättegammal..
Även de grå hårstråna kommer krypande fram oxå som påminner en om åldern.. Jaja, bara och bita ihop och gilla läget =)

Har iallafall bakat en tårta för att ha på mitt kalas ikväll.. En tårta som representerar mig tycker jag. Nämligen svartvit med stjärnor på. Är nöjd med min tårta då de är första ggr jag bakar tårta på egen hand, även om den har lite skavanker..



Ljustårtbotten fylld med sylt, hallonmousse och dumlefluff. Spacklad med grädde och täckt med marsmallowsfondant och dekorerad med sockerpasta.. De ni =)
Recept finns tidigare här på bloggen under tårtkategorin..


Cheesecake med hallontopping...

Idag har P´s mamma och syster vart här och ätit mat och jag fick en present. Ett jättesnyggt halsband från RockBySweden =) Kommer komma väl till pass till min outfit som jag ska ha på lördag när jag ska ut i Lisch och festa =)
Till mat bjöd vi på potatisgratäng med möe vitlök, helstekt fläskfile som va kryddat med chiliflingor, kantarellsås och vitlöksbröd. MUMMMMS.. Sa till P förut att de ä en av mina favorätter och han höll med mig, sååå gott =) Till efterrätt hade jag gjort cheesecake som oxå är en av mina favo efterrätter.. Alltså en lyckad middag idag! Receptet kommer nedan som jag hitta på nätet fast med blåbärstopping, men hade hallon hemma så tog de istället som va lika gott det!


Glaset blev frostat efter att stått i frysen så degistiven syns inte, men den är där i botten =)

Cheesecake med hallontopping
6 portioner

1 ägg
3/4 dl strösocker
100 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde
4 digestivkex

100 g blåbär
½ dl strösocker

Fördela äggvitan i en skål och äggulan i en annan. Vispa äggvitan till ett hårt skum med rena vispar.
Vispa äggula och socker fluffigt. Tillsätt philadelphiaost och vaniljsocker. Vispa grädden i en tredje skål. Ta fram fyra serveringsglas som tål att frysas. Krossa ett kex i vardera glas.
Blanda försiktigt ihop de tre skålarnas innehåll och fyll upp glasen.
Lägg över plastfolie och ställ in i frysen minst 5 timmar, gärna över natten.
Ta fram glasen ca 20 minuter innan servering. Häll ½ dl socker och hallonen i en gryta och rör tills det blivit en jämn sörja. Toppa cheescakeglasen med hallonen och servera genast!


Tårtbakning...

Håller på för fullt och bakar tårta och har en perfekt diskare hos mig =)




Utställning..

I torsdags ringde våran uppfödare och sa det va utställning utanför Nossebro idag och att Nelsons ena syster skulle ställas ut, så imorses åkte vi dit och tittade. Va kul och kolla hur de funkade och kolla på alla olika sorters hundar. Jösses va raser de finns egentligen, va massa som jag aldrig sett tidigare..
Nelsons syster gick de ganska bra för, fick hederspris och nåt mer pris. Är inte så inne i va de betyder men gick bra iallafall.. =)
Sen fick Nelson träffa systern och fick busa av sig lite på hagen brevid..






Inte lätt och ta kort på dem, ingen som tittar åt samma håll...


1 månad efter..

Har glömt av och visa lite undervattens bilder från Egypten som våra kompisar tog med sin undervattenskamera från när vi va i Egypten och va passar inte bättre så här 1 månad efter vi har kommit hem och visa er det =)
Har fått riktig mersmak att ut och resa. Kollar rest resor varje dag.. Sola, bada och slappa + lite fin drinkar låter väl inte fel!

















Här va ett urval av ca 200 bilder som tog under vattnet på våran resa. Helt otroligt att se alla färgglada fiskar och koraller och kul att få uppleva de nån gång i sitt liv..


Syrrans födelsedag...

Idag fyller syrran år så ikväll är vi hemma hos mina föräldrar och firar henne med räkmacka och kladdkaka och paket =) Har även skickat ett litet kort till henne som hon borde ha fått på posten idag..


Tårta tårta tårta...

Igår kom en kompis hit en sväng för vi hade lite pyssel o greja med och med sig till mig hade hon en tårta =) Inte illa att de som kommer på besök har med sig hembakt =) Och en superfint tårta hade hon gjort oxå! Kolla på bilderna nedan vilken fin blomma hon gjort! Och den va riktigt god med, fyllningen va riktigt mumsmums, den ska jag nog härma när jag jag ska göra min födelsedagestårta.




Sockerkaka med bär...

Hitta en kaka på nätet för ett tag sedan, som de inte stod nåt namn på. Men är som en sockerkaka som man delar och har nån slags vaniljsås imellan. Sen hade hon lagt i bär imellan oxå för de skulle bli nåt extra. Så de gjorde jag med, men jag tog alldeles för mycket, så min kaka blev lite sur för ja hade hallon och blåbär imellan.


(Blev en tråkig/ful bild, men den ser godare ut i verkligheten än på bild)

 3 ägg
3 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker

125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

ev bär

Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl i en bytta för sig och häll sedan i äggsmeten. Häll även i de kokande vattnet.
Smöra och bröa en form (jag tog springform) och grädda mitt i ugnen i 35-40 i 175 grader. Låt svalna.
Dela kakan på mitten.
Koka ihop ingredienserna till vanijlsåsen och häll över båda bottnarna så de blir blöta. Häll ev på bär på bottenkakan och ta på toppen. Sika florsocker över kakan.


Midjemått..

Brukar alltid mäta mig runt den 17 varje månad lite var stanns på kroppen för att kolla hur skillnaden är från förr. Och idag fick jag fram måttbandet igen och såg då att jag gått ner 49!! cm runt magen. Kan knappt tro att jag vart så stor när jag håller ut måttbandet på det måttet jag hade för lite över 1 år sedan.. Galet!!



Låren har minskat med 23 cm, överarmen 10 cm, runt röven nästan 40 cm.. så är en hel del cm som försvunnit..
Nu har jag blivit stabil i min vikt oxå vilket är skönt för jag vill inte gå ner mer i vikt. Är nöjd som jag är nu.. =) För första ggr på mååååånga år som jag kan säga så.. SKÖNT!


Pasta sallad..

I fredags va jag hos en kompis och blev bjuden på pasta sallad. Är knappt nåt jag ätit för ja har fått för mig att kall pasta inte är något gott. Men va jättegott de hon bjöd på.Så idag har jag gjort de oxå och det var så superenkelt att laga!



Pastasallad

kycklingfileer (jag tog 2 st)
pasta fjärilar
teriyakisås (jag tog 3/4dl)
sallad
gurka
tomat
paprika

Koka pastan enligt förpackningen. Dela kycklingfileerna i bitar och stek i smör och salta/peppra. Häll sedan i teryakisås och stek en liten liten stund. Låt både pastan och kycklingen svalna.
Skär salladen och blanda ihop allt! Klart!
Till de blanda jag cremefraich och sweetchilisås i en skål ihop med lite vitlök. Salta och peppra i med. Jätte gott till salladen!!


Nelson i nya bilen...

Igår va jag på möhippa och P på svensexa för våra kompisar som ska gifta sig i maj och vi va borta hela dagen så svärmor va snäll och ville ta hand om Nelson hela dagen/natten. Va riktigt konstigt och komma hem igår kväll och ingen hund som stod och vänta vid dörren. Även ingen som går runt i sovrumet och lägger sig mot sängramen så hela sängen skakar el nån som snarkar. Men även imorses när man vakna för man är van att gå ut och gå och nån att dela smörgåsen med.

Så vi va och hämta honom nu på förmiddagen och han fick då åka i bagaget i nya bilen och OJ OJ OJ vilken plats han har. Han kan ligga åt alla håll och kanter och stå raklång, så va en bra bil till han vi köpte. Även innan så kunde vi aldrig lasta in nåt i bageutrymmet för han tog upp all plats, så man fick lasta in allt i baksätet, men nu finns de massa plats kvar även om Nelson ligger där. PERFEKT!!


Ny bil..

Här går de undan, vi har nämligen köpt en ny bil idag.. El inte ny, den har några år på nacken, men ny för oss. Blev en Volvo igen fast lite större variant så Nelson får mer plats. Den förra luta så mycket i taket i bageutrymmet så när vi åkte på vissa vägar där de va lite gupp så slog han hövet i taket =) Stackarn! Men nu så, nu har han MASSA plats!

Vi har vart utan andra bil i 2 dagar och va man måste planera för att få saker ihop för bägge behöver bil. Som idag har jag vart borta i Lidköping hela dagen så behövde bil dit, o eftersom jag va borta så va P tvungen att ha Nelson på jobbet. I vanliga fall så brukar P skjutsa hem han på lunchen, men gick ju inte utan bil. Och han hann inte äta, cykla hem med Nelson och tillbaka till jobbet på sin lunchrast för de va kort om personal på jobbet idag. Så Nelson fick vara hela dagen på jobbet istället och fick cykla med P hem när han sluta istället. Allt löste sig, men bara för man är van och ha bil så krånglar saker och ting tills sig ibland..


Nya pärlan!

Den har allt vi ville ha i utrustningsväg och vi fick den till bra pris, så vi är nöjda! En perfekt andra bil till oss!


Sålt!!

Här går de undan, i fre satte P ut sin enduro på blocket och på söndagen kom en och tittade och tog med den med en gång. Skönt och bli av med de åbäket, för den har bara stått och samlat damm i över 1 år. Många av hans kompisar som han körde med har sålt sina hojar el oxå har de slutat köra av div. anledningar, så vi kände att de inte va nån mening att ha kvar den när han inte har nån och åka med för de är inge kul att ut och köra den själv i skogen.

De andra va min lilla Volvo som vi sålt. Efter att ha mekat med bilen i 3 dagar i påskhelgen satte vi ut den på blocket igår kväll vid halv 11 tiden, och strax därefter har telefonen och mailen gått ryckande varm. 10 som har ringt och 12 som mailat tror jag de sluta på, så känns som vi satte ett lite underpris, men ändå gött och bli av med den. Den som va snabbast va ett par från Skövde som kom vid lunch och köpte den, så här går de undan. Kändes lite sorgligt när de åkte iväg med den eftersom den alltid har startat oavsett väder och vind och efter våran mekning i helgen va den rätt fin.. Men tror nästa bil kommer bli lika bra!


Kolla va blank och fin den blev efter lite polering!

Nu är de BMW´ns tur att få en polering, får se när de blir, kanske nästa helg när vi byter till sommardäck? Skulle byta i helgen egentligen för vi har dubbdäck på den och är väl bara lagligt till helgen om det inte är vinterunderlag och det är de ju inte, men P har beställt nya fälgar och däck och de kommer inte förrän nästa vecka, så får hoppas att inte polisen stannar en tills dess.. För nu har vi ju bara 1 bil så vi måste åka i den.


Fläskfilégratäng...

Då va påskaffton över för detta året och vi har haft en kanon dag..

Har städat lite, vart hos svärmor på påsklunch (alltid lika gott som vanligt, hennes köttbullar går inte för hackor!!) och på kvällen va våra goda vänner här på middag. Bjöd på fläskfilegratäng som är en av min och även sambons favorit rätter.. Fläskfile, svampsås med sherry, baconlindad sparris, vitlöksstekt bacon och till de dcshessemos, sallad och vitlöksbröd.. MUMS!!



Här kommer receptet!!

500 g fläskfile
1 burk grön sparris på burk)
1 röd paprika
2-3 vitlöksklyftor
1-2 paket bacon
salt, peppar, grillkrydda
smör att steka i

Skiva fläskfilen i ca 2 cm tjocka skivor (jag skär lite mindre, gillar de bättre). Stek skivorna i stekpanna, krydda. Stek i 2 omgångar så köttet inte kokas av all vätska. Vispa ut stekpannan mellan varje ggr med lite vatten. Spara skyn till svampsåsen.
Lägg fläskfilebitarna i en ugnsäker form.
Stek baconet lite lätt (för hårt blir de svåra att rulla). Skiva paprikan på längden och fräs i smör tillsammans med pressade vitlöksklyfotrna men inte längre än att paprikan har kvar sin spänst. Häll av spadet på sparrisen och rulla in dem i bacon skivorna.
Gör svampsåsen (kommer beskrivning längre ner) och häll över köttet. Lägg sedan baconlindande sparrisen och paprika över.
Gör moset (beskrivning nedan) och spritsa på (vi gör de i en bytta för sig, mycket lättare och ta sen)
Gratinera i ugnen i ca 10 el tills potatismoset har fått en gyllene färg.

-------------------------------------------------
Svampsås

1 burk svamp (spara spadet!)
3-4 dl grädde
1-2 dl stekskyn från köttet
spadet från svampen
2 msk mjöl
soja
1-2 msk sherry
salt, peppar

Fräs svampen i smör i en kastrull och strö över mjöl under omrörning. Späd under omrörning med svampspad, sky och grädde och låt såsen puttra i några minuter. Smaka av med sherry, salt och peppar.

---------------------------------------------------
Duchessemos

ca 10-13 potatisar beroende på stl
40 g smör
2 st äggulor
1-2 dl grädde el mjölk
salt och peppar

Koka potatisen och häll av vattnet. Mosa med en potatisstöt. Tillsätt smöret och de lätt ihopvispade gulorna. Blanda ihop med hjälp av elvisp och späd med grädden/mjölken till lämlig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset på fläskfilen (vi är lata och klickar ut med sked i en ugnsäker form brevid)


Sällskap...

Sambon är tråkig och sitter nere i källaren och spelar spel, men tur jag har 2 andra grabbar som håller mig sällskap i soffan.. O jag vet, Nelson får inte vara i soffan, men är de fredagsmys så är de =)


Mekat..

Idag har vi vart på sambon´s jobb och mekat bil. Min skrutt Volvo har fått en liten renovering. Har slipat rost för att sedan prima (felstavat säkert) och målat runt skärmkanterna. Sen på sön el mån ska vi vaxa den för att sedan sätta ut på blocket..

Ingen som vill köpa en vinröd Volvo v40 -98? Säg till i så fall =)


Ingen mer rost =)

Perfekt när sambon har några extra dagar ledigt nu i påsk så man kan ta tag i lite projekt..
Annars i helgen så ska de städas, lagas mat och göra efterrätt (bild och recept kommer imorgon kväll) för de kommer kompisar ghit imorgon kväll. Sen ska vi till svärmor och äta påsklunch imorgon och sen påskmiddag hos mamma och pappa på påskdagen, så denna helgen kommer nog gå i rykande fart..

GLAD PÅSK!!


Födelsedagskort...

Idag fyller en kompis år, så skicka ett kort igår och hoppas de har kom fram i tid..



Ska föreställa en muffins =)

Grattis H på födelsedagen!!


Påskmuffins...

Förra året baka en kompis muffinsar som såg ut som kycklingar och idag har jag testat och gjort likandan..
Chokladmuffins med creme cheese frosting, kokos och godis.. Har inte smakat dem än, men hoppas de ä goda =)


Recept på både muffinsen och creme cheese frostingen är i inlägget under..


Detta behöver du för att göra en kyckling..
Chokladmuffins, creme cheesefrosting, färgad kokos (blanda kokos och karamellfärg), nonstop, drage ägg.


"Kleta" på frostingen, behöver inte vara jättejämt för de blir jämnare när man tar på kokosen...


Kokosen på. Jätte lätt och färga kokosen i valfri färg..


Sen ä de bara och dekorera efter tyckte och smak =)


Många kycklingar som åkt med till P´s jobb idag..



GLAD PÅSK!!


Chokladmuffins och creemcheese frosting...

Till mina kyckling muffinsar använde jag detta receptet. Tagit från Leila Lindholms kokbok..



Leilas chokladmuffins
ca 12 st

3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1dl gräddfil (jag tog filmjölk)
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetchoklad 70% (jag tog vanlig blockchoklad)

Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda med äggsmeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
(Går även och ha i 2 msk kallt kaffe i smör/gräddfils röran för att få en liten annan smak)

--------------------------------------------

Creme cheese frosting

60 mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 philadelphiaost
ev några droppar karamellfärg

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i philadelphiaosten. Färga ev frostingen el behåll den vit.


RSS 2.0