2 st doptårtor

Har helt glömt att att blogga om mina senaste doptårtor som va såååå nära att sluta i katastroff!
 
Började på torsdagen och bakade tårtbottnar, fondant och fluff. Gick super smidigt och tänkte gött, de här kommer gå bra. Men sen kom fredagen och jag skulle börja vispa fluff och skiten skär sig. Kokar en ny och ställer ut i kylan för att svalna så fort som möjligt för egentligen ska den stå i flera timmar i kylskåpet. Försöker vispa den och den skär sig igen, gör om proceduren ytterligare en gång och samma sak händer igen. Efter 3:e ggr bröt jag ihop, men precis då ringde mamma och sa att jag får göra nåt annat så va och köpte nutella som jag tänkte blandat med grädde. Gjorde de, va händer då? Jo den skär sig igen, antagligen utav olika temperaturer av sakerna. Så efter mååånga tårar åkte jag och köpte en fuskfyllning, En chokladmousse från Dr.Oetker. En helt okej fyllning fast de jag normalt brukar lyckas med är 10 ggr så godare! Så efter att hållt på att bakat tårta i 10½ timme den dagen va jag äntligen klar och kunde leverera mina tårtor.. PUH!
 
Nu kommer de dröja innan jag bakar tårta igen, fast de kommer jag väl ha glömt av snart =)
 
Så här blev slutresultatet till slut. Va 2 st doptårotor till 2 st kusiner som döptes på samma dag.
 
Hanna tårtan är den tårtan som krångla. Den är fylld med päronmousse, hackade konseverade päron och fuskchokladmoussen som egentligen skulle ha varit mjölkchokladfluff i.
Mollytårtan är fylld med hallonmousse, hallonsylt och dumlefluff.

Päronmousse...

Här kommer receptet på päronmoussen som jag använde till ena doptårtan till kusinparet..
 
Päronmousse
till ett lager tårtfyllning
 
4 gelatin
1 burk päronpuré (finns i barnmatshyllan)
1 msk koncentrerad päronsaft
½ dl socker
3 dl vispgrädde
 
Ev. hackad konseverade päron

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca fem minuter.
Lägg päronpurén, päronsaften och sockret i en kastrull och värm upp på svag värme. Det ska ej koka!
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran. Rör om tills gelatinet smält. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden och ev de hackade pärpnen.Fylltårtan och låt stelna i kylskåpet.

Glad Påsk!!

Nu är vi mitt i påsken så då är de väl dags och önska Er en GLAD PÅSK! Hoppas ni har/får en bra påsk med mycket påskgodis =)
 

Cafébiträde...

Här lyser inläggen med sin frånvaro som vanligt, men har inte haft ork el lust och de är väl så de bli ibland..
 
Har iallafall haft 1½ vecka full med oro och lite ångest.
Börja med att mitt vuxen dagis är slut nu siste mars så min handledare på AMS= arbetsförmedlingen kalla in mig för ny handlingsplan och berättade att jag måste hitta på en ny sysselsättning för man får inte gå sysslolös när man är i de olika faserna på arbetsförmedlingen. Antingen får man läsa, praktisera el skaffa jobb (precis som man inte försöker skaffa jobb hela tiden då el? Grrrr...) så anmälde mig då till en utbildning i Lidköping och läsa som undersköterska. Fick samtal sen på ons eftermiddag att jag antagligen kommer med omgången som börjar i april.
Sen tidigt tors morgon ringer Hemvården i Skara och vill jag ska komma på intervjuv. En halvtimme efter de ringer min jobbcoach och säger hon fixat praktikplats till mig på Malmgården som vårdbiträde.
Så då blev jag osäker hur ska jag göra nu? Läsa, el ska jag praktisera och ta sommarjobb? Fram och tillbaka höll jag på. Gick iallfall på intervjuv på Hemvården och efter 3 minuter erbjöd hon mig 9 veckors sommarjobb (varför kan de inte gå så smidigt på andra jobb jag sökt??) Blev lite chockad och förvånad och fråga kan jag fundera på de för de va mycket självgående jobb så fick fundera i 4 dagar. Dagen efter jag va på intervjuv ringer de från Café på Klostret i Varnhem och då har AMS rekomenderat mig. Är nämligen så att företag kan kontakta AMS så väljer de ut 5-7 personer som de tycker matchar bäst till de jobbet så slipper företagen annonsera ut och få in 500 ansökningar. Så då valde AMS ut mig och efter de valde Café på Klostret ut mig (hedrad, o ja!!) Så hon erbjöd mig 2 månaders praktik och sen 3 månaders sommarjobb. Så då kom ytterligare ett alternativ och välja mellan. 
Sen igår när jag skulle höra av mig till Hemvården erbjöd hon mig ytterligare ett jobb och va och köra matleveranser till brukare i Skara. Är att man får åka och handla mat åt dem och lämna de och även mat från centralkök som man åker och levererar och värmer. Så ytterligare ett alternativ fick jag...

Nu va de och välja mellan: sätta igång och läsa för att bli något el ska jag jobb i vården för att se om de är nåt jag kan tänka mig inför att läsa till undersköterska el ska jag välja och praktiser och jobba i 5 månader för att slippa ha AMS hängandes på axlarna och få en till erfarenhet i på CV?
 
Så idag va jag iallafall på Cafét igen för att verkligen hör mig för ytterligare om de, och tackade till slut ja till de. Så from 8 april- 8 juni ska jag praktiksera där för att sedan sommarjobba till runt den siste augusti och ev lite i september.
 
Tänkte skolan finns alltid kvar, så kan börja med den efter sommaren om de är så + att man får jobba lite och få några extra kronor i plånboken för rik är man absolut inte när man går arbetslös, senast jag titta på mitt konto hade jag 29 kr kvar på kontot och lönen kommer inte förrän om 1 vecka. YEAH!!
 
Iallfall, nu får ni komma ut och fika på Café på Klostret som ligger precis brevid Varnhems Klosterkyrka (konstigt de där, man bor så nära, men har aldrig varit i närheten av kyrkan innan) där de serveras nybakt bröd och bakverk (supergoda bullar, fick med mig 2 hem till mig och sambon, men tror inte sambon får nån bulle för den kommer vara uppäten tills dess) varje dag och även olika sorters soppor, pizzaslize och pajer!
 

(Lånad bild från google, är lite anti och ta bilder från nätet men ville ändå visa hur mysigt de verkar vara där och fika på sommaråret)
 
Där kommer jag gå runt med förkläde och huckle på hövet i sommar =)
Hon som äger detta har även Café på fågeludden som ligger vid Hornborgasjön och där ska jag få hoppa in och jobba oxå vid några tillfällen. Kul med lite variation!
 

RSS 2.0