Krya på dig kort...

En kompis till mig är hemma och är sjuk, så la igår på ett litet kort som förhoppningsvis piggar upp henne lite =) Borde ligga i hennes brevlåda idag, men man vet ju aldrig med posten...



Ett väldigt enkelt kort, som vanligt, men är tanken som räknas el va man nu säger =)


Kort till syster..

Nu kommer de ytterligare ett inlägg som inte handlar om Nelson, och sånt förekommer inte så ofta nu för tiden =)

I söndags fyllde min syster år, så i onsdags va jag och la på kort till henne i brevlådan så de skulle komma fram på torsdagen eftersom de va röd dag i fredags, så hon fick de innan hennes födelsedag, men de dök inte upp då tyvärr, så de borde dyka upp i hennes brevlåda idag.

Gjorde kortet för 2 veckor sen när de öste ner ute, och tyckte att ett riktigt sommarkort skulle passa henne, fast nu har ju solen tittat fram mycket sen dess, men hoppas hon gillar kortet ändå =)



Stranden på kortet är sandpapper vilket jag tycker är en liten rolig detalj. Va en kompis som kom på den iden som jag har härmat =)


En tur på Kinnekulle...

Igår på förmiddagen tog vi en tur på Kinnekulle, dels för att komma hemifrån lite och dels att Nelson ska få åka bil, för om 2 veckor ska vi åka 2-2½ timme enkel resa till Svenljunga med honom, för jag fick ledigt från jobbet så vi ska åka och hälsa på hans syskon..

Vi skulle stanna och kolla på Marstorpsfallen men va massa folk där, så vi hoppa över de och åkte till rast/utsiktplatsen som är mot Läcköslott och åt glass istället. Årets första kulglass, alltid lika gott =)





Perfekt och ha en hund ibland när man inte orkar äta upp, så igår fick även han glass =)


Systers födelsedag!

Idag fyller min syster år så ikväll ska vi iväg till min mamma och pappa där vi ska fira henne lite.
Hon ska få ett presentkort och för att göra de lite roligare så har jag gjort ett kort som vi lägger presentkortet i. Blev ett ganska enkelt kort, men tyckte de blev ganska okej ändå. Har sytt molnen med symaskin som inte va de lättaste, men tyckte de va en kul ide.


Tisdag + onsdag

För att Nelson skulle vara lite trött och inte så busig inför hundkursen igår kväll gick jag och Nelson till P´s jobb lagom i tid till att P sluta jobbet så vi kunde åka med han hem, vilket tar 40 min med hund att gå dit eftersom han ska lukta på ALLT längs vägen. Sen har han även den senaste veckan börjat lyfta på benet så nu ska han även pinka på allt. Annars tar de nog 30 minuter och gå. Nu när de är varmare ute blir han fort trött, så 30-40 minuters promenader i taget är lagom för han.


(På promenaden igår och dumma halsband kliar hela tiden)

-------------------------------------------------------------

Hundkursen igår gick bra, blir bara bättre och bättre vilket är jätte skönt! Igår va de och hoppa på stubbar och gå på grenar/stockar som inte va de lättaste för en stor hund som inte får plats på dem, men han försökte iallafall =)
Sen va de gå slalom mellan de andra hundarna, spåra köttbullar i skogen, promenera i skogen. Sen va de lite teori och fika för att sedan gå och träna inkallning och sitt/ligg utan komando. Så nu har vi lite och öva på inför nästa vecka.
Tricket vi fick första gången och stå på kopplet när folk ska hälsa går ganska bra, för han kan inte hoppa upp på dem, men han försöker ändå lite på vissa folk som han tycker om och ser oftare som tex mina föräldrar, P´s jobbar kompisar och våra grannar. Men gäller att bara och öva och öva så kommer han nog sluta snart...

------------------------------------------------------------

Idag är de riktigt skönt väder så idag har jag och Nelson vart på heden en sväng, trodde de skulle blåsa lite där, men stod helt stilla så de va jättevarmt och gå där, så efter en liten stund va Nelson jätte trött så vi vände och åkte hemåt istället, så nu ligger han helt utslagen på golvet.. Så som han sprang där ute så kan jag förstå att han är trött =)




Elak matte??

Igår när jag skulle ta på mig min tröja så börja Nelson bråka lite med den, och när vi bråkat ett tag så satte jag på honom tröjan =) Han va inte så skeptiskt till de som ja trodde och acceptera de lite iallafall =) Hundar ska ju egentligen inte ha kläder på sig förutom täcke när de är som varmast, men testade bara en liten liten liten stund =)









Visst blev han lite söt ändå =)
Fast att vovvar inte ska ha kläder på sig....


Helgen...

Jaha, nu har helgen redan passerat med rykande fart fast att vi inte gjort så mycket. Igår va vi ute i skogen bortanför Petersburg, men va inte så bra och gå där för de hade tagit bort/rensat så mycket så de va så mycket grenar och stockar som låg huller och buller, så idag åkte vi till Heden istället som jag tycker är kanon ställe och gå på. Ska försöka ta mig dit så mycket som möjligt innan de stänger igen där för säsongen. Nån som vet när kossorna kommer dit och man inte får gå där längre? Är de runt 1 maj?




2 månader vs 8 månader

Satt och titta på gamla kort på datan förut och hitta kort på Nelson när han va 2 månader och låg här på golvet, och samtidigt ligger han nu på samma sätt på golvet, 6 månader senare...


2 månader...


8 månader...

Är lite skillnad på han, eller hur =)


Hundkurs del 2

I tisdags va de åter dags för hundkurs. Denna gången gick de mycket bättre för nu värkar han lite mer van att de va andra hundar och folk där. Och när P märkte de blev han lugnare oxå och de smitta väl sig tillbaka till Nelson igen. Så de gick mycket mycket bättre denna gången. Ibland va de dock inte bra att jag va med och titta på för när han såg mig så vill han komma till mig. Men jag vill ändå vara med och lära mig hur jag ska göra oxå, men får hålla mig lite längre bort så han inte ser mig i fortsättningen..



Är 3 st mellanstora/stora hundar inkl oss som går kursen, sen är de 10 st små hundar som den som är längst fram i bilden, så de är lite skillnader på hundar där..

-------------------------------------------------

I onsdags kväll skulle vi klippa klor på Nelson, och jag min klant klippte i en pulpa. Mådde dåligt efteråt att jag va så klantig, men tyckte inte jag tog mycket på klon. Som tur va så reagera Nelson knappt på de och han låg snällt kvar tills jag klippt klart alla andra klor. Sen blödde han lite från klon men va inte så farligt när han låg still men så klart efteråt ville han busa och då börja de blöda mer, och enda sättet och få han lugn är att vi går och lägger oss i sovrummet, för där slocknar han på 10 sekunder så fort han kommer in där. Sen på morgonen när vi vaknade hade han inte blött nåt så de hade stannat av som tur va..
Men lugna ner mig efter att jag läst på nätet att de är lätt hänt och händer de flesta nån gång. Så de va inte bara jag som tur va...

-----------------------------------------------------

Igår jobbade jag, för de va medlemsdag så de va 25% på allt i butiken. Va hur MÖE folk som helst, så efter att typ stått i kassan en hel dag, va jag rätt trött i kroppen och huvudet igår kväll och tack så mycket Nelson för jag fick sovmorgon till efter 9 idag. Är riktigt glad att han är en sömntuta oxå och att han väcker mig när de är dags och gå upp. Ibland är han allt duktig!

Igår ringde även Nelsons uppfödare, är valpträff nere i Svenljunga i början på maj, där alla Nelsons syskon kommer men även hans mamma o pappa o moster o mormor, så jag hoppas att vi kan åka oxå. Har nämligen fått en tid och jobba då, så ska försöka byta bort den så vi kan åka. Är kul och jämnföra hur de andra vovvarna ser ut och även hur hur hans mamma o pappa ser ut i verkligheten och inte bara på bilder..


Söndag...

Idag har vi vart på Axvalla hed, vilket som är perfekt och släppa Nelson lös. Han springer fram och tillbaka och kors och tvärs, men han håller sig i närheten av oss hela tiden, vilket som är jätte bra. Han är så mycket duktigare när vi är själva med honom, men de ser ju inte folk så de undrar väl va vi har för olydig hund, men efter hundkursen så kommer han nog ha lärt sig även det =)
 Va perfekt väder idag och gå där ute, blåste knappt nåt och strålande sol..
Kollade precis på vädret och imorgon ska de bli 17 grader och sol, så imorgon får vi vara så mycket som möjligt ute för sen på tis el ons eftermiddag ska de regna igen..

Sen har vi vart hos svärmor en liten sväng, och även vart och köpt ny grill, så den har vi invigt nu ikväll. Årets första grillning är alltid god, även om de va korv som jag inte är super förtjust men som min kära sambo älskar. Nelson va med oss ute på altanen när vi grillade, han låg så snällt och tittade på grillen =)



P satte idag upp kompost galler vid öppningen på altanen, så nu kan han gå ut och in och vi har koll på han. Nu får man bara hålla koll på katten istället så inte han springer ut då han är en innekatt.

Förhoppningsvis till helgen kommer staket upp vid häcken så får han några kvm extra och springa på, utan han försvinner från trädgården som han har gjort några ggr.. Tänk bara om vi kunde haft en liten större trädgård till honom, de hade vart bra de..


Helgen går i ryckande fart...

Idag har P vart iväg på enduro tävling nånstanns vid Eggby och eftersom jag fick jobba så fick Nelson följa med oxå. Hade väl gått ganska okej, eller rättare sagt som de brukar och de betyder att han hoppar lite på folk och bits lite osv.. Hoppas han slutar med det snart, men enda är ju att man ska skita i honom, så gör han inget, för han är en snäll hund som bara vill busa/gosa..

Efter tävlingen hade de vart och hälsat på P´s kompis som har Leonberger, så de hade fått leka av sig. Rätt mycket oxå då de hade sprungit och jagat varandra massa, och busat järnet =) Bra med en hund som är i samma stl som Nelson, el han är lite högre, men Nelson ä möe grövre..

När jag slutat jobbat åkte vi till mina föräldrar då pappa behövde hjälp med och få upp hans växt hus. Så han och P greja med de medan jag och mamma satt i solen o göttade oss. Satt i solväggen där de inte blåste, så de va jätte skönt!

Nu sitter vi däckade i soffan efter ätit god mat och ska strax sätta på film om nån av oss orkar gå till dvd spelaren =) Nelson har däckat här på golvet brevid efter att ha sprungit så hos kompisen, så de kommer bli en riktigt slappar kväll =)

Imorgon blir de ev tipspromenad med Nelson och en kompis, promenad/lek på Heden i Axvall om de inte blåser för möe, sen hem till svärmor som ska hjälpa mig och sy/laga lite kläder, så denna helger kommer springa förbi fort..


Sömntutan nr 1 =)
Ser rätt rolig ut när han sover då överläppen på sidan är så stor så de hänger konstigt =)


Hundkursen..

Igår va de alltså hundkurs i Götene för oss. De gick väl ganska okej, han va ju inte sämst men inte långt ifrån =)

Vi börja med och gå en lite promenix i skogen och då blev Nelson superstressad. Massa nya hundar (13st) och nya människor så då for han fram och tillbaka.
Vi behöver verkligen få han att träffa lite andra hundar så han blir lite mer van vid de. Är ändå tur vi bor i stan så vi träffar vissa hundar när vi är ute och går, men många hundägare vänder håll el går så långt som möjligt ifrån oss för han är en sån stor hund, så de är inte så lätt att han får träffa andra hundar heller.

 Efter promenaden fick vi öva lite på och ha kontakt med våran hund och försöka gå brevid de andra hundarna, gick väl sådär. Imellanåt fick P jätte bra kontakt med Nelson och ibland skiter han fullständigt i oss, men det är bara och öva med han så vi får bättre kontakt med honom.

Sen gick vi igenom kursen lite och sen va de lite lek efteråt. När de flesta hade åkt hem prata vi lite med instruktören och fick lite tips och idéer på hur vi ska träna honom vilket va jätte skönt. Som tex när folk kommer och hälsar på oss så ska de ignonera honom för att han inte ska hoppa på dem. Och ha en uppstoppad socka som han ska få när han vill "bita" på våra händer. Och försöka backa honom när han drar med våra händer och inte dra i kopplet så mycket.
Så nu är de upp till oss att öva på tipsen vi fått så får vi hoppas att Nelson blir en lugnare vovve framöver =)


(En jätte dålig bild, tagen i mörker med Iphonen)


Blodpudding...

Fy fabian va de stinker här inne, har nämligen gjort blodpudding i ugnen till Nelson. Eller inte jag utan P för jag tänker inte ta i de där.. USH... Suttit på trappen med öppen dörr och fryst i 15 minuter för att vädra lite, men lukten försvinner inte..
Men Nelson verkar gilla de som tur är, så förhoppningsvis kommer han lyssna lite på oss imorgon när hundkursen börjar imorgon kväll. Börjar bli nervös att han kommer vara sämst av alla eftersom han är värst när vi är ute. Inomhus är han helt ok, men ute förvandlas han han till en hoppande och bitande huligan. Det är de 2 sakerna jag vill ha bort plus att han drar i kopplet ibland. Hoppas att de är lite av de vi får lära oss på kursen el iallafall få lite ideer hur man får bort det..


Lite dålig på och blogga... + bildbomb

Ja, som rubriken lyder så är jag riktigt dålig på att blogga. Knappt skrivit några inlägg den senaste månaden, men har inte haft nåt direkt att blogga om. Känns som dagarna är likadana varje dag..

Veckan som gått har bestått mestadels av promenader men även träffat mina närmaste vänner, alltid lika kul och träffa dem för de blir inte lika ofta som förr för några har skaffat barn och vissa jobbar osv.. Men man får passa på de ggr de går..

Idag har P vart iväg med min pappa i Mantorp och köpt växthus, är inte vi som ska ha de för då skulle vi inte ha nån gräsmatta kvar utan det är pappa som skulle ha de. Va såpass stort så han behövde lite bär hjälp och så. Och nu är P iväg och tvättar den ena bilen för den är JÄTTE skitig, tror inte den har blivit tvättad på 5 månader el nåt, så va möe salt och smuts på den. Så nu håller jag tummarna på att de blir fint väder framöver så den inte blir skitig med en gång.
Medans P va iväg så va jag iväg med mamma och köpte lite blommor till trappen och handla mat inför kvällen, blir smarrig (förhoppningsvis) potatisgratäng och helstekt fläskfile med beasås och tatziki =)

När jag plantera på trappen fick Nelson vara med mig ute. Han va riktigt duktig, han satt mest och spana på alla bilar och cyklister som åkte förbi. Försökte ta lite kort på han, men gick inget vidare. Så fort jag tycker att de kommer bli en bra bild så vänder han på hövet. Tog 118 bilder varav kanske 5 bilder blev bra. Tur att de finns digitalkamera så man slipper framkalla alla kassa kort...







Min lilla plutt har blivit en STOR plutt som ni ser på bilderna. Skulle vara kul och veta va han väger men vi orkar inte lyfta han för att väga han, men sist vägde han 35 kg, så tippar på 40 kg nu. Bara 15 kg kvar tills han ä fullvuxen =) Är inte så lätt att ha han i knät nu för tiden iallfall =)



Här ser ni vilken krulltutt han har blivit på ryggen. Går inte bort heller när jag kammar han el när vi duschat han, så han lär nog få vara en krulltott resten av sitt liv om jag inte tar fram plattången :)

Nån som vet föresten hur ofta man får duscha hundar? Vet att de inte är för ofta, men hur ofta är inte så ofta?


Video...

Nån som vet hur man lägger ut film på bloggen som man filmat själv? En enkel beskrivning tack för jag är rätt kass på datorer!


RSS 2.0