Ostbågar...

Köper inte så mycket chips och godis längre, men i lördags slank de ner lite godis och ostbågar i kundkorgen när jag va i affären. Sambon hemma mådde sådär efter midsommarafton så då får man äta lite sånt =)
Nelson vet att man inte får sitta vid bordet och tigga, men händer lite då och då eller ganska så ofta nu för tiden att han gör de, spec när vi sitter i soffan och äter mat. Men sa till han häromdan att han inte fick sitta brevid och tigga så han gick och la sig på golvet, men när jag tittade neråt ligger han under bordet och illblegar/tiggar istället =) Han ville ju oxå ha ostbågar =)



Min söta "lilla" vovve =)


Sommarjobb..

Igår börja sommarjobbet på Kappahl och kommer jobba tom v 34. Skönt och komma hemifrån lite fast trökigt och jobba när alla andra är lediga. Jobbar som mest när sambon har semester, men så har vi haft de sen vi träffades för 11 år sedan, så vi är vana vid att ha de så på somrarna..
Önskar mig ett riktigt jobb med tider som man kan planera vardagen lite bättre, men de kommer väl nån gång i framtiden får vi hoppas!

Men iallfall början på sommarsäsongen så har man kramper överallt när man kommer hem för man inte är van att gå och stå, som tex ont i ryggen och att man kan knappt gå för fötterna värker för man har så kassa skor att gå i. Idag resulterade oxå flåsor på mina fötter.. Inget skönt!



Känns sådär kul att veta att man ska jobba 5 dagar denna vecka med flåsor på fötterna.. Men bara och bita ihop =)


Nelson på båt...

Häromdagen va vi hos P´s jobbar kompis och hans sambo och hälsade på i deras båt och Nelson fick följa med. Trodde vi aldrig skulle få upp honom på stora båten men gick mycket bättre än väntat. Sen är P´s jobbar kompis hundvan och så cool lugn så han visste hur han skulle göra när de skulle gå på båten, och de va tur de för ja o P skulle aldrig klarat de själva!
Han va lugnare och duktigare än va jag trodde han skulle vara även om han inte kan slappna av när han är nån annanstanns än hemma och där de är folk för han vill vara med HELA tiden.. Han kan ju annars missa nån liten mat/godis bit annars ju =)





Va sugen man blir på att skaffa båt nu när man vart på båt några ggr, synd att vi inte hade en miljon över liggandes i madrassen, då hade jag köpt en med en gång!


Midsommar!

Kikar in lite snabbt och vill bara önska er en trevlig midsommar!

För de ska vi ha! Vi har snälla släktingar och grannar som ställer upp för oss och tar hand om Nelson några timmar så vi kan spendera dagen på Läckö med goda vänner!

 


Bärhjälp....

Idag på våran promenad så stanna vi en sväng hos mamma och pappa för att hämta upp lite rabarber som hon hade fått av en jobbarkompis så nu kan jag baka rabarbermuffins igen =)
Men iallfall när vi gick därifrån så fick Nelson bära påsen på skoj, men trodde aldrig han skulle bära den, men han bar den HELA vägen hem =)



Han gick exemplariskt hela vägen hem, brevid oss som han egentligen ska göra så borde ha nåt annat som han kan bära på när vi ska ut och gå, men frågan är vad bara?
Rasen är en arbetshund och de märktes idag. Skulle vara kul och se hur han klarar och dra vagn. Hade vart kul och testa men vet inte vart man får tag på selen som har spec för det?


Kylkrage....

Beställde en kylkrage till Nelson häromdan, i fredags morse tror jag de va, o igår fick jag sms avi att de va bara och hämta ut paketet, så de va snabba bud! Sånt gillar vi.. Så nu har jag testat den på Nelson och den passar. Va lite nervös att den kanske skulle bli på gränsen till för liten, men hade tur =)
Så nu går han runt med den utan att jag stoppat den i vatten för att han ska bli van och ha nåt runt halsen och han bryr sig inte alls om den vilket är kanon. För när han har på sig sitt halsband så håller han på och kliar sig hela tiden, så de gillar han inte..
Han blev riktigt söt i den, så nu är jag lite sugen på att sy en scarf till han =) Dels för de är lite häftigt och för han dreglar ner sig själv hela tiden =) Men tror inte kära sambon stället upp på det, tyvärr..


Kakel...

Va iväg och handla + hemma hos mamma som hjälpte mig med en kjol och när jag kom hem så såg de ut så här =)



Bara en bit kvar, så här går de undan =)

Synd bara att vi har sån ful och hemsk ytterdörr som vi mer än gärna skulle vilja byta, men alla i våran radhus länga måste byta dörr samtidigt för alla dörrar måste se likadana ut och de är nån som inte vill byta för deras dörr fungerar som den är och vissa vill inte ha vit dörr, så vi lär får ha kvar våran fula i mååånga år till, tyvärr...


Glömt...

När jag loggade in här på blogg.se så såg att de va flera dagar sedan jag blogga, men kan väl inte påstå att jag har så möe och skriva om..
Har inte bakat nåt, de har inte hänt nåt speciellt med varken Nelson el oss, och vardagslivet är väl inte så kul för er att läsa om direkt.

Men helgen har iallafall gått med rykande fart som vanligt.
Va nämligen inne på Rörstrands hemsida häromdan för att jag hade fått mail därifrån och tur va väl de att jag kikade in, för de finporslinet jag samlar på ska vissa delar utgå, vilket är typiskt när man väl har börjat samla på nåt!
Tallrikarna har jag fullt i, men kaffekoppar hade jag bara 2 av, så i lördags åkte jag och mamma dit en sväng så köpte på mig 4 st till för tänkte 6st är väl ganska okej och ha. Men efter att dividerat med mig själv fram och tillbaka och även lite med P och en kompis, så åkte jag och P till Lidköping i söndags igen och köpte 6 st till, så nu har jag fullt i kaffekoppar med. Även 2 st små skålar i samma serie fick följa med hem med. Så nu tror jag att jag har fullt i serien. Behöver gå igenom och räkna allt, för man får väl passa på nu, för efter 30 juni är de väl inte lika lätt och få tag på de + att de är dyrare.
Va väl inte direkt planerat att bränna nästan 1700 på porslin denna månaden, utan de va kläder som va prio 1, men om drygt 1 vecka kommer lönen igen =)


(Mina porslins serie, Qvint från Rörstrands)

----------------------------------------------------

Efter turen till Lidköping i söndags börja jag och P mäta i hallen för vi ska lägga in klinkers innanför dörren. Så nu är de färdig mätt vart klinkers ska börja och tror de kommer bli kanon bra. Brukar alltid få tjata på sambon för att de ska hända lite saker, men i söndags va han snabb som ögat och hämta sin verktyg nere i källaren och började såg bort de gammla golvet =) Han har nog saknat och snickra lite, så nu behöver vi åka och köpa murbruk så vi kan sätta igång och kakla =)
Kommer bli samma golv som är inne på lilla toan som är precis där hallen är, så nu får vi bara hålla tummar och tår att kaklet räcker till och att de inte går sönder några när de ska sågas och borras i dem..

----------------------------------------------------

Igår va jag, mamma och syster i Örebro på en lite shoppingtripp, men bara för man behöver/ska ha saker så hittar man inget, så blev en väldigt billig tripp, men tur va väl de efter min porslinsshopping i helgen..
Från IKEA kom jag ut med ett måttband för 5 kr + att vid utgången hitta jag ett paraply för 25 spänn.. Inte riktigt va man tänkte och köpa när man åker till IKEA direkt, menmen...

----------------------------------------------------

Veckan som kommer blir lugn den med förutom om vi ska börja kakla, men ska ev till svärmor och sy in lite kläder på torsdag + att hon ska hjälpa mig och sy en onepiece =) De är så jäkla fula, men verkar hur sköna som helst, så har beställt tyg och mönster så nu ska de sys =)
Ev blir de kanske tutbingo i Larv om väder och vind och inget jobb. Får hoppas på lite vinst då =)
På lördag ska vi iväg på en fest med P´s spel gäng, så P´s snälla syster ska vara hundvakt i några timmar så vi får komma iväg lite. Ska bli skönt och kul!
Skulle behöva hundvakt på midsommarafton några timmar, men är inte så lätt och få tag på hundvakt en sådan dag för folk är ute på egna äventyr.. Borde finnas hunddagis som man kunde lämna in sin vovve på, kanske ä nåt man skulle starta =) Nä, puh, de räcker och hålla koll på 1 hund!!
Men hoppas hoppas hoppas vi får tag på nån den dagen som kan ha Nelson, iallafall några timmar!


VARMT!!!

Vet att jag inte ska klaga på värmen, men fy bubblan va varmt de är.. Är så konstig värme så man blir (eller iallafall jag) helt klibbig och matt så man orkar inte röra sig en endaste centimeter..

Ska gå ner till källaren och hämta fläkt tills inatt för natten som va gick sådär med Nelson. Han låg och flämtade jätte länge så somnade efter 1 nån gång. Förstår att han är varm med sin långa och tjocka päls, stackarn. Men har fått tips av våra grannar och köpa en kylkrage, så den ska jag beställa hem till honom.
Han orkar inte gå på promenader direkt heller, så får ta en längre promenix sent ikväll istället då de förhoppningsvis är lite svalare ute..


Reva på näsa, igen...

Idag har jag jobbat och under tiden va P hos hans jobbar kompis som har en bernersennen korsad med schäffer, så är en bra stl på lekkompis till Nelson. Fast Nelson va inte så leksugen för de hade kaniner på gården som han tyckte va mycket roligare. Men iallafall så sprang Nelson in i en taggbuske så nu har han fint sår på näsan, som tur va så va de bara lite ytligt..



Efter jobbet så åkte vi till mamma o pappa där mamma bjöd på nybakad jordgubb och rabarber paj.. Super gott! Jordgubb och rabarber passar väldigt bra ihop.. Så hade hon gjort smuldeg med havregryn uppe på så de blev lite crunchig..



Rabarer och jordgubbspaj

2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,75 dl strösocker
100 g smör

3 stjälkar rabarber
0,5 liter jordgubbar
0,5 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär fast smör i småbitar och fördela med fingertopparna till en smuldeg.
Skala och skär rabarber i centimetertjocka bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Strö över socker och potatismjöl. Fördela smuldegen över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.

--------------------------------------------

Efter fikat fick Nelson sig en liten dusch av vattenslangen =) Han låg och andades så i skuggan så tyckte han behövdes svalkas lite =) han va lite skraj på va de va för konstigt men han stod helt kvar när jag spruta på han =)
I sommar ska skulle jag vilja testa o åka till värnen så han får bada lite och kolla hur skraj han är för att bada. De sa att man kan bada med hundar nästan vid campingen i lidköping, så får åka dit o kolla läget nån dag..


Ville inte bli torkad, för de va möe roligare och leka med handduken! Som tur är så torka han fort i värmen..


Chokladig cheesecake med tryffeltäcke...

Igår va ett par kompisar med son här och käkade och hade de riktigt trevligt! Grillade kyckling med klyftisar (som tyvärr inte blev klara ordentligt), grillade majskolvar och ananas, tzatsiki och sweetchilisås.. Smarrigt! Till efterrätt blev de chokladig cheesecake med tryffeltäcke.. Smarrig den med, enda va att degistiven i botten smula sig väldigt möe.. Men va gott ändå, tyckte jag iallafall fast att jag inte orkade så mycket...


(Fick en dålig bild på kakan, för den var inte så lätt och skära så biten blev lite ful..)

Chokladig cheesecake med tryffeltäcke

3 / 4  pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
25-50 gram smält smör

200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad 

Chokladtryffel :
200 gram mjölkchoklad
1 1/2 dl grädde
3 msk smör  

Gör så här :
Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret.
Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter. ( ca 20- 22 cm. )
Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Viktigt att äggviteskålen är riktigt ren och torr. Annars går det inte vispa dem tillräckligt fluffigt. Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet.
Vispa grädden i en annan skål och vispa den till ett ganska hårt skum.
Vispa sedan  äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också.
Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig.
Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.
Då kan du börja med chokladtryfflen:
Bryt chokladen, i mindre delar.
Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull, häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät.
Låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta  över cheesecaken.
Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men  gärna över natten innan du serverar.
Ta fram den ca 20 minuter innan den ska serveras.


Äntligen säger Nelson....

Varje gång vi släpper ut Nelson på altanen så går han raka vägen och kollar om hans (och även våra) favoritgrannar är hemma, men de har vart på semester och vart borta i över 1 vecka, men idag när han kom ut blev han överlycklig för nu har de äntligen kommit hem. Han blir så glad när nån pratar och klappar honom och han vet att han även får en godis ibland =)



Nu har han blivit såpass stor så nu når han upp och kan lätt se över om grannarna och även grannhunden Falstaff är hemma =)




Tvättat fönster och sålt guld....

Har inte skrivit något på några dagar, men har inte haft så möe och skriva om då jag har jobbat alla dagar och när jag kommit hem har jag inte haft ork el lust och göra nåt annat än och sitta i soffan.

Men idag är iallafall P iväg och hjälper en kompis och flytta så min mamma har vart här och hjälpt mig och putsa alla 5 fönstrerna i vardagsfönstret så nu ser vi ut igen =) Är så bökigt och tvätta dem för de är såna man delar på. Så varje ruta får man tvätta på 4 olika sidor, så 20 fönster totalt idag är tvättade. Skönt! Nu är de bara köksfönstret och ev sovrumms fönstrena kvar, men de får vi ta en annan dag när de inte blåser så mycket.
Under tiden vi putsa fönstrena kom pappa och gick en lång promenad med Nelson. De va borta i över 1 timme så va orolig att Nelson rymt el nåt, men hade gått jätte bra. Skönt! Han va jätte trött efteråt men mamma va fortfarande kvar så då kan han inte sova för han kan ju missa nåt som händer el om de kommer fram mat/godis.. Men nu har han däckat mitt på golvet.



Se hur länge han sover =) Hoppas en stund till för jag behöver gå upp och fota lite saker och sätta ut på tradera och är så bökigt när han ska komma och slicka på kameran hela tiden =)
Men först ska jag laga mig lite mat, men visst är de tråkigt och laga mat själv och till sig själv för känns som så möe jobb för så lite mat.. Så idag blir de strips och korv.. Får se om P har ätit annars så kanske grillen åker fram för 4:e dagen i rad =) Igår grilla vi revben.. SUPERGOTT fast de är ju inte möe mat/kött, men va gott iallafall =)

Innan mamma och pappa kom hit så åkte jag och syrran upp till Stadtshotellet och sålde guld, för de va en från Schweiz som kommer till olika städer och värderar så man får pengar direkt i handen om man vill sälja de. Man får säkert några kr sämre än tex smsguld och va de nu gör reklam för. Men med min otur så skulle säkert guldet försvinna i posthanteringen el nåt, så kände att detta va säkrare. Så sålde några ringar och bismarkshalsband/armband och fick 2600 för mina saker =) KANON BRA ju eftersom de bara ligger i en ask i ett skåp. Bättre och köpa nåt smycke som man har mer andvändning av och andvänder oftare.
Försöker få P och fria så jag kan få en vigsel ring, och han skulle kunna tänka sig de med, men de är att de kostar så mycket runt omkring när man gifter sig, så behöver sälja guldtackor och inte bara några ringar för att få ihop pengar till ett bröllop.. Och guldtackor de har vi inte så gott om, tyvärr...


RSS 2.0