NTM tårta...

I måndags och igår har en kompis vart här och hjälpt mig och baka 2 st tårtor. Den ena är till P´s jobb. NTM heter hans företag och loggan va super enkel och göra som tur va, annars hade jag aldrig gjort den =)

Har bakat det mesta från grunden vilket är en tårtbotten, hallonmousse, dumlefluff, marsmallowsfondant. Sen är de köpt hallonsylt och sugarpaste som vi dekorerat den med. Recept på samtliga saker ligger här nedan i bloggen om ni känner för att baka tårta! Tyvärr inga bilder i de inläggen då jag glömde kameran i vissa moment och ibland va man så klenig om händerna så gick inte pga de.



Ska bli kul och höra ikväll va de tyckte om den. Tänkte baka en liknande tårta tills jag fyller år i april så är bra och få tips om de är nåt man behöver ändra på. Tex för lite/mycket fyllning osv..


Tårtbotten...

Ett jättebra recept på tårtbotten som blir jättehög och väldigt fluffig och god. Nästan så man kan äta den som den är =)

Tårtbotten

Recept 12 portioner
5 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker

En form 24 cm i diamenter blir bra till detta recept.

Recept 16 portioner
7 ägg
4 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
3 1/2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker

En form 26 cm i diameter blir bra för detta recept.

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 g.
Vispa äggen och sockret ljust och pösigt, låt det ta en stund.
Tillsätt de torra ingredienserna, en i taget, under fortsatt vispning.
Häll i en smörad och bröad form och grädda i ca 40 min.


Tips:
1. Om tårtbottnen är toppig när den kommer ut ur ugnen, platta försiktigt ner den med händerna över en kökshanduk. Detta går att göra när bottnen är varm.

2. Fukta tårtbottnarna innan varje lager med saft eller liknande. Särskilt om man fyller tårtan med mousser av olika slag, som inte tillför fukt. (Jag tog sylt)

3. Använd en krage på formen, det gör att tårtbottnen blir högre. Klipp en remsa dubbelt så hög som formen, av bakplåtspapper. Smörj kanterna på formen med smör och sätt fast pappret runt.




(Här kan man se att man definitivt behövde kragen då den blir jätte hög!)

4. Öppna inte ugnen innan 20 minuter passerat, eftersom tårtbottnen då sjunker.

5. Jag tycker att det blir lättast att dela på tårtbottnen när den har svalnat och stått i kylskåpet ett tag, men allra enklast blir det om den varit fryst och hunnit mjukna något innan man delar den.


Hallon Mousse

Hallonmousse som är jättegod i tårta ihop med någon annan chokladfyllning. Går även ha moussen som dessert med en klick grädde men ha då bara 3 gelationblad i då.

Denna moussen går och göra med andra bär, som tex blåbär. Blåbär är väldigt gott ihop med vit chokladfluff..

Hallon Mousse

4 gelatinblad
225 g hallon
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg hallon, vatten och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter. Mosa hallonen mot kanten så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt
Passera hallonen genom en finmaskig sil. Pressa ut så mycket saft som möjligt och tänk på att det alltid blir en hel del saft på undersidan av silen.
Krama ur vattnet ur geltinbladen och blanda ner dem i hallonsåsen. Rör tills gelatinet har smält och låt såsen svalna. Om man har bråttom kan man ställa såsen i kylskåpet men passa så att den inte stelnar helt.
Vispa grädden och blanda i den avsvalnade såsen.
Ställ den i kylen om den ska användas som fyllning i en tårta. En sats räcker till ett lager i en tårta med en diameter på 24 cm.

(Skeda upp i portionsformar om den ska serveras som efterrätt. En sats räcker till 6 portioner. Låt stå i kylen och stelna och servera med vispad grädde och hallon.)


Dumlefluff...

En jättegod fluff att ha i tårtor, men även som frosting på cupcakes. Går och byta ut mot annan choklad som tex geisha, daim, plopp, japp m.m...
Man kan även göra fluff av annat godis tex ferraribilar och ahlgrensbilar. Kul med lite olika fyllningar i tårtor =)

Dumlefluff..

180g dumle
3 dl vispgrädde

Värm upp grädden i en kastrull men var noga med att den inte får börja koka.
Dela Dumlekolorna i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält.
Häll upp i skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar (helst ska den dock stå över natten).
När blandningen är helt genomkall vispas den upp till en härlig fluff.
Det här receptet räcker till 1-2 lager i en tårta.

Marschmallowsfondant..

Istället för att täcka en tårta med marsipan så kan man använda marshmallowsfondant. Är lite tuggummi effekt på dem och är lite elastisk så är lätt och dekorera tårtan med den. Jättelätt och färga till önskat färg oxå..

Marshmallowfondant -MMF

5 dl marshmallows, hårt packade (ca 300 g)
2 msk vatten
1 msk matolja
7 - 9 dl florsocker

Gör så här:
Mät upp 5 dl marshmallows, packa dem ganska hårt i decilitermåttet.
Smält i micron i en minut och ta sedan ut dem för att kolla. Här är de inte klara, och om inte allt är smält sätter man in dem i micron igen, fast i 10 sekundersintervaller. De bränns lätt i micron så var försiktig!
Häll upp allt florsocker, börja med 7-8 dl, på en torr bänk eller bord. Forma en grop i mitten och häll ut marshmallowsen i gropen.
Ta hjälp av en slickepott eller stekspade el liknande och arbeta in florsockret i degen.
Det här är väldigt kletigt och om du känner att du vill ta hjälp av händerna kan det vara bra att olja in dem med matolja/rapsolja innan, då fastnar inte degen lika lätt!
Degen ska vara som ett kletigt tuggummi när den är klar, dvs den ska inte kännas mjuk och härlig.
Oroa dig inte för att den känns för kletig för den ligger till sig och då är det bättre att den är för kletig så den inte blir för torr sen!
Plasta in den ordentligt, jag brukar köra två varv av plastfolie och sen en fryspåse runt, lägg sedan i en tät burk med lock och ställ in i skafferiet över natten. Den ska ej stå i kyl.
Om den skulle kännas för kletig dagen efter kan man ha i mer florsocker! Skulle den däremot kännas torr och hård kan man mjuka upp den några få sekunder i micron.
När det är dags att kavla ut den eller använda den till dekorationer kan det vara bra att använda Maizena eller potatismjöl på bänken eller bordet för att den inte ska fastna. Den kletar och fastnar väldigt lätt.
Kavla ut den tunnt men inte för tunnt för då spricker den lätt. 2-4 mm är lagom..

Tiden går...

Oj, va veckorna går, spec den senaste 2 veckorna, är därför de inte har blivit så mycket uppdaterat här.

Sen jag uppdatera senast har jag vart på ikea 2 ggr, Allums köpcentrum i Partille 2 ggr, Ullared, sytt gardin och dynor åt en kompis, haft pysseldag hos en kompis, slipat och målat kökskåpsluckor hos svärmor, vart hos kompisar och fikat, vart i skövde och storshoppat, vart i Lidköping o shoppat med mamma, tränat och mycket annat.. Kul och ha saker och göra om dagarna. Men blir väldigt möe shopping, men är på jakt efter bikini och lite tunnare kläder till Egypten för om 19 dagar åker vi =) och det är inte de lättaste och hitta denna tid på året. Har inte hittat än, så jakten fortsätter nästa vecka...

Nästa vecka ska jag baka tårta med en kompis, ev pysseldag hos kompis igen, ska ut och äta med Kappahl gänget, fika hos en kompis, till ett par andra kompisar och kika melodifestivalen och mycket annat så den veckan rullar på oxå =) Jättekul!

Är bara idag vi har haft en halvslappar dag. P köpte äntligen sin efterlängdade Ipad igår som han har gått och dreglat över sen den kom för 1 år sedan el när de nu va, så han har suttit med den typ hela dagen och jag vart med mamma en sväng + kollat igenom en hel säsong av en serie jag tittar på, så nu väntar jag på att nästa säsong ska släppas på dvd =)

Nu sitter vi och väntar in tiden, ska strax bege oss till P´s jobbar kompis med familj och ska titta på Melodifestivalen och ha en skön slappar kväll där. Inte fel alls!

Blev ett väldigt ointressant blogginlägg idag, knappt så jag borde publisera de, men ni får allt läsa lite tråkiga inlägg ibland oxå =) Men håll er till goda, ska blogga lite kakor i veckan som kommer =)


Hallon whoopies...

Idag har jag testat på något nytt, nämligen whoppies som står i varannan bakbok och bloggar. Så gav mig på de idag och de skulle jag inte gjort, för de va inte värt jobbet. För de blev inte alls goda..
Va trökigt de är och baka då el.. grrrr...

Skulle vara hallonessence i och tänkte när de är alla hjärtans dag imorgon så jag hade i rosa färg och gjorde dem hjärt formade.. gulligt värre va.. Men till ingen nytta alls.. Skriver receptet här nedan om nån annan vill testa sig på och baka dem och kanske lyckas bättre än va mina..



HallonWhoppies med cream cheese frosting
ca 25 st

100 g smör
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
3 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk hallonessens
1 tsk salt
1½ dl mjölk
1/4-½ flaska röd hushållsfärg

Cream cheese Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 stänk pressad lime (jag hade citron)
100 g Philadelphiaost

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget.
Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner de torra ingredienserna i smörblandningen, häll sedan i mjölken. Avsluta med att ha i den röda hushållsfärgen.
Klicka i smeten i en spritspåse och spritsa sedan ut hjärtan på ett bakplåtspapper på en plåt. Tänk på att göra hjärtanen väldigt tydliga i formerna då kakorna flyter ut.
Grädda kakorna i ca 10 minuter. Under tiden som kakorna svalnar gör du fyllningen.



Cream cheese frosting:
Vispa ihop alla ingredienserna, se till att smöret är rumsvarmt.
Det är bra om frostingen blir ganska fast så att den inte rinner ut när man sätter ihop kakorna.
Spritsa eller klicka på frostingen på en kaka och sätt ihop den med en matchande kaka.


Lördagskväll...

Igår va vi hos våra goda vänner. P skulle hjälpa till med att skära matta som de skulle lägga i sin trapp. Likadant som vi gjort fast de valde en grå matta som gjorde sig riktigt bra. Tycker de är en jätte bra ide för att förnya sin trapp för liten peng.. Sånt gillar jag =)
Jag fick hjälpa till lite med och måla en vägg och blev ännu mer sugen på att måla nåt mer här hemma, men har inte så många väggar kvar och måla på, så får fundera på nåt annat jag kan måla = )

Som tack för hjälpen fick vi god tacos sak som jag redan glömt namnet på, men tacos är alltid gott! Kan man äta flera ggr i veckan för man kan göra så mycket med tacos..
Snälla som de är så fick vi ta med oss Nelson, för då slipper man passa tider att nu måste vi åka hem och eftersom de bor i Lidköping så kan man ju inte bara åka hem och gå ut en snabbis med han heller.
Men han är egentligen ingen åka bort hund för han slappnar inte av alls. Igår kanske han la sig ner och sov i 20 min på 6 timmar, så idag har vi en liten trött hund här hemma =)

Va lite kul igår, de har nämligen 3 katter. Varav en liten katt på 8?? månader. Han är liten för att vara katt men oj oj oj vilken respekt Nelson hade för han =) Katten va lite på "hugget" först och fräste lite men ändå va han super nyfiken så han ville ha koll på Nelson hela tiden. Men Nelson våga inte och komma närmare än typ 1½ meter på katten, så va lite kul när katten satte sig i dörröppningen till ett rum för då våga inte Nelson komma förbi och stod och gnällde istället.. Sicken feg hund vi har =) Men är kanon bra att han har respekt mot andra katter och djur överlag..


Först va Nelson farlig, så då gömde sig Sixten i trappen...


Vaktkatten =)


Sen kom Albin, men han va inte lika tuff som Sixten så han gick snabbt upp igen =)
Här är Nelson "instängd" i köket till vänster =)


En LÅÅÅÅNG berättelse...

Så här 1 år senare känner jag mig redo att berätta här i bloggen trots skvallerexpressen gick för länge sen i lilla Skara så alla redan vet, att jag gjorde en gb- operation för exakt 1 år sen.

Gp operation är en förkortning på gastric bypass och på svenska betyder de magsäcksoperation. Är en operation som man kan få om man är överviktig, vilket jag har varit i många år, att gå ner i vikt.
Det är att magsäcken kopplas bort, så maten inte passerar den. Istället kopplas tunntarmen direkt till en liten ficka strax efter matstrupen så att man inte klarar äta så mycket mat och blir mätt väldigt fort.

Min resa börja feb/mars 2010 då jag tog kontakt med min vårdcentral efter som sagt vara överviktig lääänge. Hade tröttnat på att konstant ha ont i knäna, fötterna och ryggen och även alla blickar man får som överviktigt. Hade länge funderat på att göra sån operation men ändå vart för feg för de kan ju som vid alla operationer uppstå komplikationer men när min kompis berättade att hon ringt ner till sin vårdcentral för samma op, så hacka jag snabbt på.. Alltid lättare och ha en kompis/nån man känner som man kan prata och diskutera som är i samma sits.
Fick träffa läkaren på vårdcentralen som hellre ville jag skulle äta mer receptbelagda tabletter som jag redan hade testat 2 olika sorter tidigare utan framgång. Även med viktväkatare och soppdiet och måååånga andra dieter, så han skulle skicka remiss vidare till KSS för att se om man uppnådde kraven för att få op.
Våren gick och även sommaren gick. Sen kom hösten och trodde att de glömt av mig, men visste ändå att de va lång vänte tid och även min kompis hade inte hört nåt från sin läkare så tiden fick gå lite till. Sen en dag i oktober kom ÄNTLIGEN brevet. Jag hade accepteras och skulle få operation!! Och strax efter brevet kom skulle jag på ett stormöte med 100 andra människor för föreläsning och info om operation. Kompisen kom även med där och va skönt att ha med henne som "stöd". Fick reda på där igen att väntetiden va lång för de va många som ville genomgå samma operation. Men den 4 el 5 januari ringde det skyddat nummer hem. Och de som känner mig vet att jag inte gillar att prata i telefon och absolut inte och svara i telefonen när de ringer konstiga nr el skyddat, men som tur va så svarade jag. Och tur va de för det va nämligen sköterskan på kirurgmotagningen som ringde och berättade att jag fått en op tid den 7 februari! Fick nästa en chock efter telefonsamtalet att om ca 1 månad ska jag operera mig. Även om jag nästan väntat 1 år på de så gick allt så fort. Konstigt nog.
Den 17 januari 2011 började jag dricka soppor som jag skulle göra i 3 veckor innan operation, dels för att tömma magsäckar och tarm på mat men även att minska lite i vikt och när man äter såna soppor minskar levern mycket som underlättar när de kopplar bort magsäcken för att få mer plats i magen. De 3 veckorna va nästan de värsta dagarna i mitt liv. Hade jättesvårt och få ner sopporna utan att inte spy, så fick inte mig mycket mat och på så sätt fick jag ingen energi el ork, så dagarna spenderades i soffan då jag inte orkade inte göra nåt.
Sen kom dagen D. Hade inte sovit många timmar den natten och va riktigt nervös. Men pappa kom och hämtade upp mig och skjutsade in mig till KSS. Tror jag va där runt 8-9 tiden för invägningen och för att sedan få dropp. Svårstucken som jag är så blev de några stick innan den kom rätt i armväcket (hade gött goa blåmärken efter det sen). Fick då reda på att operationstiden va efter lunch så även där va en lååång nervös väntande. Hade med en bok att läsa men läste samma rad ca 100 ggr innan jag la ifrån mig den. Va för möe att tänka på.
Sen va de dags. På med den jättefula vita skjortan och stödstrumpor upp till låren. Även lugnande tabletter fick jag som jag önskat man kunde fått tidigare pga nervösiteten. Sen rullades man ner och upp på kirurgbordet där de spände fast en både över ben, mage och armar så man inte kom nånstanns. Undrade då va de va, men va för att de sedan skulle ställa mig upp med hjälp av bordet/britsen under operationen. Så jag stod nästan som jesus på korset under hela operationstiden för att de underlättar för kirurgen för att få bort tarmar och annat i magen för att komma åt magsäcken..
Sen kom uppvaket som va RIKTIGT jobbigt. Hövet hängde inte med för fem öre. De bara hängde och ögonen va slutna fast jag försökte titta, va helt lealös, min syresomsättning el va de nu hette va för låg så fick ha en stor bomullstuss i näsan med syrgas som va jobbig, hade blodtrycksmätare runt armen som körde på automatik varje kvart i flera rimmar som gjorde jätte ont. De va inga roliga timmar. Men kände ändå att jag hade plåster på magen och tänkte att nu är de klart, men ack så fel jag hade. Läkaren kom efter några timmar och berättade att de inte kunde op mig pga jag hade förstorade lymfköttlar i magen som va ivägen och att de ville kolla va de va i dem. Sen gick han bara. Där låg jag helt själv och visste ingeting. Sköterskan som kollade till mig lite då o då hade ingen aning heller. Då kom en stor chock och tankarna gick. De första som kom upp i huvudet då va, jag har cancer i magen, för de är va jag förknippar med lympfköttlar. Fick även reda på att jag skulle göra en kontraströngten dagen efter för att få reda på mer. Så den kvällen/natten va jobbig. Ligga själv på ett sjukhus och inte veta nåt.. PUH..
Sen kom tisdagen och röntgen. Fick 1 liter äklig vätska och dricka på jättekort tid, va inte de lättaste, men klarade de med nöd och näpe. Fick även stickas på nytt i handen och för att få in kontrastvätska i blodet. Även där svårstucken och mer blåmärke. De va en väldigt konstig upplevelse och få kontrast i blodet. Hela kroppen blev supervarm och kändes som man skulle pinka ner sig och gjorde skitont i blodådrerna.. Men va snabbt över på 30 sekunder.. Sen en lååång väntan igen och fick inte besked förrän sent på eftermiddagen att allt såg bra ut.. Ingen cancer, inga sjukdomar el nåt.. TJOHO!! De sa att man kan få förstorade lympfköttlar om man har en infektion i kroppen så antagligen hade jag det då och inget annat! LYCKA!! Fick även reda på att kl 08.00 dagen efter skulle jag får en ny operation. Egentligen va de fullt den dagen och hela veckan men de kunde tack och lov klämma in mig så jag slapp åka hem och komma tillbaka veckan efter.
Så den 9 februari 2011 (alltså exakt 1 år sedan) va de dags för operationen igen och va inte nåt nervös för visste hur allt gick till. Även uppvaket va sååå mycket lättare för man visste va som skulle vänta en. Så fick komma upp till rummet möe fortare än de andra vilket va skönt för då kunde jag ringa till alla nära och kära och även upp och röra mig för att komma igång fortare med läkningen. Sen kom torsdagen och fick åka hem på eftermiddagen. Superskönt! Komma hem till sin egna säng och kuddar och saker. Även om de inte va lätt och sova pga ont i såren på magen (5 st titthål pryder min mage) så va de ändå skönt och vara hemma!

Sen väntades 3 veckor av mixad och mosad mat för att såren i magen skulle läka och att ingen mat skulle fastna i såren. Men gick galant för man va så glad att få äta mat efter att försökt få i sig soppor i 3 veckor innan..
Sen har allt bara rullat på. Har mått jättebra hela tiden vilket har vart toppen. Trodde man skulle må mycket sämre än va jag gjort, så vart jättebra. Visste har de vart dagar då man har haft ont i magen för man tuggat för lite el ätit för fort. Även druckit för fort. Men då får man skylla sig själv =)
Har dock vart trött nästan hela detta året, men blir pga av att man får i sig mindre näring än va man fick förr i tiden, men är mycket bättre med de jämfört med början av operationen..

Så nu 1 år sedan exakt på dagen har jag gått ner 55 kg och är numera "normal" viktig, va nu normalt är?? Men enligt BMI som KSS använder är jag det.
Har även lyckats gå ner 6-7 klädstorlekar vilket betyder att jag behöver köpa en ny garderob med kläder =)
Har vart ett tufft år med att lära sig äta rätt vilket är 5-6 ggr per dag och få tiden att gå ihop med alla mattider. Även att försöka inte äta för mycket socker och fet mat då magen kan balla ur lite pga det.

Men mår sååå mycket bättre idag. Jag orkar mer, klarar gå i en trapp utan att få ont i hela kroppen och inte blir anfådd så fort man går upp några trappsteg, jag är gladare och mer nöjd med mig själv, har fått tillbaka lite självförtroende.
Så jag är sjukt STOLT över mig själv, att jag tog modet för ca 2 år sedan att ringa till vårdcentralen för att förändra hela mitt liv! Ger mig en stor klapp på min axel!! Och tackar även min kompis som gjorde att jag vågade ringa den dagen!

Har inte pratat med så många om min op, fast som sagt många vet om de ändå. Utan jag har bara berättat för min familj, mina närmsta kompisar och jobbarkompisar så vart skönt att få skriva av sig/ berätta här. Vart ett lååång inlägg, men är ju friviligt och läsa min blogg som tur är så ni behöver inte läsa hela inlägget =)

Ska försöka uppdatera bloggen med lite roligare inlägg framöver, ska försöka ta mig i kragen nästa vecka och baka semlor el semletårta och ev woppies =)


Godaste kladdkakan jag ätit!!

Har en tycka synd om mig själv dag idag.
Förkylningen har inte blivit bättre, rastlös och vill komma ut och göra nåt än att bara sitta här i soffan. Men eftersom jag måste sitta här i soffan så är jag sur på tv tablån! Har mina pogram som jag följer på förmiddagarna och nu helt plötsligt har de ändrat tiderna på pogrammet och så har de börjat om från början med säsongerna fast säsongen som va tidigare inte va klar. Sånt gör mig lite sur så nu har jag inget att se på tv på heller.. Värsta ilandsproblemen, ja vet.. Men blir så när man bara sitter hemma man bli beroende av vissa tvpogram som egentligen är kassa.

Så idag har jag bakat en kladdkaka =) Japp, nyårslöftet skiter sig HELA tiden.. Har ingen disiplin på mig själv! Men nu skyller jag på förkylningen och därför får man trösta sig med sånt..

Hitta ett recept på kladdkaka som är egentligen ett vanligt basrecept men man ska dubbla ingredienserna för att få den ännu kladdigare, och vem vill inte ha en kladdig kladdkaka! Jösses va god den va! Är nog den godaste kladdkakan jag någonsin bakat och ätit!! Nästa ggr ni ska göra kladdkaka, GÖR DENNA!!


Ser ni hur gossigt kladdig den är!! OJ OJ OJ OJ!!

Kladdkaka

200 gram smör
4 ägg
6 dl strösocker
Knappt 3 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1-2 msk vaniljsocker
9 msk kakao
Ev: en gnutta salt

Sätt ugnen på 250-275 grader.
Smält smöret i en kastrull eller i micro. Vispa ägg och socker mycket poröst. Blanda övriga ingredienser i en skål och sikta sedan i det i äggsmeten tillsammans med smöret. Rör om varsamt. Häll smeten i en smord och bröad form.
Ställ in kakan i övre delen av ugnen. Sänk värmen direkt till 200 grader. Låt stå inne i 10 minuter. Flytta ner kakan till mitten av ugnen och låt stå inne i ca 15-20 minuter till. Man får passa lite eftersom det beror lite på storleken på formen. Kanterna och toppen ska vara färdiga men den ska dallra rätt rejält när man tar ut den ur ugnen.
Kyl genast ned i antingen kallt skafferi, kylskåp eller frys, så att den inte fortsätter tillagas.


Min nya vägg...

Japp, nu är jag klar med min målning... för tillfället iallafall =)
Blev riktigt nöjd med min nya vägg, blev lite roligare i de rummet nu, för de är ett rum som är ganska tråkigt annars. Vita väggar, inga tavlor el annat på väggarna och bara 2 träningsmaskiner och en torkställning.. Sen blir de att man bara ställer in bröte i de typ..
Nu ska de bara upp nåt mer på en annan vägg så blir de nog super bra!


Innan.. en suddig bild på en vit vägg...


Maskering.. de tråkigaste jobbet o göra...


Tadaaa.. Klart...

Är nöjd med ränderna och kul och förnya sig för en billig peng. Gratis för mig för jag hade färg hemma, men gick inte ens åt en liter färg, så kostar max 75 kr i färg + maskeringstejp.. Maskeringstejpen bubbla sig på några ställen så färgen kröp under, så får ta en liten minimini pensel nån dag och måla över, men de orkar jag inte idag för är dödsförkyld.. igen..
Va de början på förra veckan men gick över, sen kände jag skav i halsen i söndags igen och nu har de brutit ut med feber, snorighet och hosta.. Inget kul alls.. Jag som skulle ta Twinrix spruta ikväll inför Egypten får skjuta upp de 1 vecka sen skulle jag träffa en kompis imorgon som är hemma sin sista dag på sin föräldrarledighet men de är nog bara och glömma det så jag inte smittar deras familj =( TRÖK!!


RSS 2.0