Hos mamma o pappa....

P är iväg och mekar med svärmors bil, så jag och Nelson tog en promenix till mamma och pappa. Pappa tog ut han i trädgården när jag kom dit så han fick springa lös. Jösses va han for fram och tillbaka, som en riktigt galning! Men skoj hade han och även pappa =) Pappa sprang fram och tillbaka i trädgården med och gömde sig så Nelson fick leta vilket är jätte bra träning.. I våran lilla trädgård så finns de ingenstanns och gömma sig så de är inte så lätt.



Önskar att jag hade en liten större trädgård för Nelsons skull sen saknar jag en grovingång samt tvättstuga, men de är att vi bor så billigt här och om vi köper hus kommer vi får betala dubbla el 3 dubbla jämnfört med nu, så därför kommer vi bo kvar här ett tag till..
Kommer ju komma tomter vid Petersburg om några år och de skulle vara kul att bygga ett nytt hus där, även om de egentligen är fel sida på stan. Men på denna sida lär de väl inte komma några tomter så..
Finns några hus här i Skara som är fina som man annars kan hoppas på att bli till salu om några år oxå =)


Kinnekulle...

Hade tänkt och åkt och hälsat på en kompis till P idag som har en Leonberger, men de va barnkalas där idag, så de passa inte riktigt så bra och släppa lös Nelson bland alla barn. Sen tänkte vi åkt till P´s  jobbar kompis som har en bernersennen/leonberger vovve, men han mådde inte så bra efter att ha vart på fest igår. Så Nelson fick ingen och leka med.
Så vi åkte på en biltur till Kinnekulle istället. Åkte till utsiktsplatsen där man kan se ända till Läckö.. Jösses vilken utsikt! Jag som är riktigt anti till att bo på landet skulle faktiskt kunna tänka mig och bygga ett hus där =)
Va iskallt där, blåste som bare den, så där stanna vi inte så länge. Sen åkte vi vidare till toppen, fast där gick de inte att åka för skidbacken så vi fick vända och åka vidare..


Han ser arg o butter ut på ögonen på detta kortet, men måste nog vara att han hade solen i ansiktet, för han ser inte så arg ut i vanliga fall =)

Tur att Nelson gillar att åka bil iallafall.. Man hör inte ett knyst av honom där i bak utan han sitter och kikar ut el ligger och sover. Ibland är de tom svårt att få ut honom ur bilen efter vi har vart ute o åkt..



Inte så lång kvar till taket för Nelson, snart får vi väl öppna takluckan så han får ha hövet utanför el oxå byta bil.. =)


Utställning...

Nelsons uppfödare ringde imorses och frågade hur de gick osv, men berättade även att i slutet på februari så är de en utställning för valpar nere åt Svenljuga hållet. 2 el 3 av Nelsons syskon ska ställas ut så de vore kul och ställa ut nelson och kolla hur bra/dålig han är. Men ändå är jag osäker för hur ska han klara av de? Hur ska han kunna stå still och bli kollad i munnen och va de nu mer gör? Han som inte lyssnar och inte är koncentrerad när de är massa runt omkring? Fast ändå är de en bra grej att han får träffa hundar inför valpkursen i april.. Varför kunde inte valpkursen börjat tidigare så man hade fått lite mer pli på han?
Har tom 6 februari och anmäla mig på, så 1½ vecka till och fundera..
Hon sa även att hon ska bjuda in alla valpar i kullen i vår så de får träffas och de är ju jätte kul det med!

Blivit mycket mycket Nelson i min blogg den senaste tiden men har inte ork/lust att baka just nu. Inne i svacka med det antar jag, fast att jag har hittat massa goda recept och köpt nya muffinsformar.. Men de kommer väl snart igång igen får jag hoppas!


Lugn helg...

Helgen har hitills vart väldigt lugn. Igår beta vi av 4 st dvdfilmer + 1 film som gick på tv, så de blev soff häng nästan hela dagen. Nelson tappar fortfarande tänder och har nog väldigt ont i munnen, så han va slö igår oxå, så de passa väldigt bra..
Favoritställen och sova för Nelson är vid dörrarna, antagligen är de att de är svalare där, för våra dörrar är så kassa, så de blåser in massa kall luft i dem.. Behöver verkligen byta både fönster och dörr i tvrummet men även ytterdörren, men för att byta ytterdörr måste hela våran radhuslänge vilja göra de och jag tror inte alla vill det, tyvärr... Vi skulle tjäna på de oxå på elkostnaden, så det är ju en bra investering egentligen..



Idag har de blivit film oxå, sen har vi haft sökövning inne med falukorv. Han är riktigt duktig på att söka fram korvarna som jag har gömt lite var som. Men de va nog jobbigt för nu ligger han däckad vid dörren igen =)





Ska iväg till mamma och pappa i eftermiddag så då kan pappa leka lite med han, för P har inte kunnat busa med han som han gör annars. De ligger på golvet och busar och brottas i vanliga fall, men funkar inte med hans ben..


Skogen...

Nu ligger Nelson helt däckad på golvet, vi har nämligen vart i skogen en sväng med en kompis. Vi gick i ett motionspår som va väldigt halt, så de tog lite längre tid än va jag hade tänkt. Så kan förstå att han är trött nu. Släpte han utan koppel och han va riktigt duktig. Han lyssnade lite på mig idag för en gång skull =)





Operationen för P gick bra igår som tur va.. Han har självklart ont i benet, men han slapp kryckor och sjukskrivning. Så nu får vi hoppas att de läker bra och inte händer nåt med knät!
Helgen kommer nog bli väldigt lungt då han inte kan gå så mycket, så va iväg och köpte 6 st filmer förut, så nu har vi lite och kolla på i helgen =)


Operation...

Idag är de dags för operation, inte för mig utan för P. Han ska ta bort titanskruv i sitt knä efter han bröt lårbenet för några år sedan. Han va allt lite nervös imorses när jag skjutsade in honom, för han vet inte riktigt vad som väntar. Han har inte fått nån info om hur operationen går till..
Om han blir får lugnande o lokalbedövning el om han blir nedsövd..
Om han blir sjukskriven..
Om han får kryckor..
Hur lång tid de tar... osv..
Så nu sitter jag här vid telefonen och väntar på att han ska ringa.. kan ta ½timme till flera timmar.. för om han blir nedsövd så får man väl ligga på uppvaket ett tag efteråt och så? Jag har aldrig blivit opererad så jag har ingen aning..
Men de kommer nog bli bra, även att han kommer ha mindre ont i knät, för nu har han haft ont i de i 1 år el va de nu är. Är att skruven sitter så nära en sena el muskel, så han har ont när han går i trappor och cyklar och sånt. Man känner även av den när man tar på knät, så den sitter väldigt ytligt..

På vägen hem så körde jag om en lastbil på motorvägen och fick ett stenskott på rutan, mitt i synfältet på passagerarsidan.. Kunde den inte träffat mer i kanten om jag nu hade behövt få stenskott överhuvudtaget.. Jäkla lastbil och jäkla stenar!


Almanacka..

Idag kom min almanacka på posten som jag beställde förra veckan =)



Den är beställd från personligalmanacka.se och den är så bra för man kan bestämma hur man vill att innehållet ska se ut. Ränder el rutor och olika färger m.m. Sen det bästa är att man kan lägga in födelsedagar i förväg så de oxå trycks när de ändå trycker den. Perfekt!! Sen ligger de sparat, så nästa år när jag beställer ligger de kvar =) Så slipper man sitta och fylla i de varje år som jag iallafall tycker är skittråkigt!


Hundkurs...

Jaaaa, vi kom med i hundkursen!
Den börjar tyvärr inte förrän i april, men är ändå skönt att ha nåt och se ifram imot och även få lite hjälp med huliganen =)
Hoppas bara att vi inte gör fel med honom nu när sakerna uppstår, så de inte går och "bota" hans fel sen, men de får man hoppas att man inte gör...

De va vad jag behövde idag, en glad nyhet! Gärna mer såna!


Trött..

Jag behöver inte ha väckarklocka längre för Nelson kommer och väcker mig mellan 8 och halv 9 varje morgon, men idag kom han inte förrän tio i 9 vilket va super skönt, men ändå är jag super trött.. Skulle kunna gå och lägga mig och somna nu om jag fick, men kan inte sova bort dagen..

Sen gör vädret mycket oxå, hur grått och trist är de inte nu när man tittar ut? Och halt överallt så man kan knappt gå nånstanns.. Kasst! Vill hellre ha tillbaka snön för de blir mycket ljusare och finare! El oxå kan de bli vår så de kommer lite grönt på buskar och träd.. Detta vädret är kasst!

Försöker komma på nåt och göra, men har lite svårt och ta tag i nåt.. Behöver rensa garderober och sätta ut saker på tradera, men de är sååå tråkigt.. Kanske krypa upp i soffan och titta på film istället =)


Bokmärke...

En kompis va och lämna en bok häromdan så jag har nåt och läsa nu när jag går hemma. Har knappt nåt jobb framöver, så man måste försöka sysselsätta sig med något. När jag öppna boken såg jag att de va nåt inuti boken och hittade då detta:



Ett bokmärke som hon gjort, som man "hänger" över en boksida.. Perfekt så man vet var man är i boken och att man inte behöver vika hörnen i boken.. Tack snälla du =)


5 mån..

Idag är Nelson 5 månader.. Tiden går fort, riktigt fort! Känns inte så länge sen vi va och hämta honom, men är 3 månader sen. Har varit 3 skojiga och mysiga månader med han, men oxå jobbiga. Har blivit en stor omställning i livet sen han kom in i mitt/vårat liv. Vilket behövdes! Man behöver lite förändingar i livet ibland..

Nelson har tappat 5 tänder i veckan, varav den ena hörn/hugg tanden, vilket är skönt, för hörntänderna är såååå vasa.. Har fått massa rivmärken på händerna, då han gillar och bita oss i händerna vilket vi måste träna bort. Men vet inte om han gör de för de kliar så i munnen, för han biter egentligen inte hårt utan de är att man blir lite rädd när han biter och drar ifrån handen och då får en lite reva.. Hoppas vuxentänderna inte är lika vassa =) Tycker så synd om han när han går runt och är alldeles blodig i munnen, men han verkar inte lida lika mycket som jag som tur är. Fast i veckan har han vart lite slö, som idag har han sovit mestadels av tiden..


2 månader


5 månader

Visst är de STOR skillnad på han. Både stl och även utseende mässigt.. Han är söt nu, men ack så söt han va när han va liten bebis =) Nästan så man har glömt av att han har vart så liten.. Fast man märker skillnad när han sitter i knät när vi sitter på golvet att han är möe möe större och även när man bär honom. Så nu börjar han få gå upp för trappen när vi ska gå och sova, för jag tycker det är jobbigt och bära upp en 25 kg klump för trappen.. Puh...


Mammas Budapestrulle

Skulle ha bakat igår kväll men orka inte, så har gjort de nu på förmiddagen. Blev budapestrulle som är min favorit tårta/bakelse. Mamma har alltid el iallafall oftast bakat den till min och syster födelsedagar och den går alltid åt som smör på kalasen =)



Mammas Budapestrulle

2 dl äggvita (ca 6äggvitor)
3 dl socker
1 påse snabb marsanpulver ca 50 gram
100 g finhackade hasselnötter
3 dl vispgrädde
1 burk mandariner
(ev florsocker att strö över kakan som dekoration)

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning så att marängmassan blir tjock och styv.
Blanda marsanpulver och nötter och häll i de i smeten. Ha inte för hög fart på vispen så inte marängen sjunker ihop.
Häll i smeten i en stor ugnsform med bakplåtspapper och bred ut till ett jämt lager.
Grädda i 175 grader i ca 15-20 min.
Låt kakan svalna något på plåten. Stjälp sedan upp den på bakpapper och dra bort pappret som den gräddats på. Låt kakan kallna helt.
Vispa grädden och blanda den med väl avrunna mandarinklyftor. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den.


Julen ute..

Igår börja jag plocka ner ljusstakar och tomtar i sina lådor och idag åkte granen ner, så nu är julen helt borta! Man går och längtar massa innan jul att snart får man äntligen sätta upp sakerna.. och några dagar efter jul så "spyr" man på sakerna.. Då jag inte är så mycket för pynta och prylar, så är de skönt att de blev "tomt" här hemma igen..

Gardiner hänger ut på balkongen på vädring.. Samlas så mycket katthår på dem när katten sitter i fönstret.. Så hoppas lite hår har försvunnit. Skulle vilja ha nya för de är alldeles solblekta på baksidan, men de blir ju de med en gång, och man kan ju inte köpa nytt hela tiden heller som jag egentligen skulle vilja.. Men de räcker inte pengarna till.. Spec inte nu när jag inte har fått a-kassa på ett tag, för de strular som vanligt! Tur att jag har P och leva på =) Fast där rycker de möe pengar på hunden.. Köpt nya matskålar, halsband, tandkräm, leksaker, ben och 15 kg mat på 2 dagar, och det är inte billigt.. Vill ner till Ullared snart, så jag kan fynda lite leksaker och andra prylar där...

Vi har även satt upp handdukskrok och toarullshållare på väggen idag, äntligen.. Blev riktigt bra.. Är nöjd med toan här nere nu, önskar bara att jag kunde få likadant uppe på min toa där uppe..
Pappa gjorde om i hans badrum i november, och han satte upp skivor som såg ut som kakel på väggarna. Funderar på om man skulle sätta upp såna, för de kan man göra själv och slipper anlita hantverkare och då sparar möe pengar på de, för de är hantverkare som är dyrt.. Fick offert från Wallgrensrör och de skulle ha över 100,000 för att göra om vårat badrum i bara arbete. Okej om badrummet vart stort, men vårat har en golvyta på mindre än 4kvm. Så de ska vi absolut INTE anlita! Så får vi får väl titta runt på lite andra firmer och kolla va de tar..

Imorgon kommer en kompis hit, vi ska äta kina mat.. Har inte ätit de på läääänge, men är för P inte gillar de..
Så ska snart sätta igång och baka något som jag kan bjuda på till fikat efteråt.. Sitter här och bläddrar för fullt på nätet efter nåt smarrigt, men finns så mycket och välja mellan...


Lagat leksaker...

Nu har jag tagit mig i kragen och lagat lite av Nelson leksaker.. Han biter sönder många ganska fort och vet att de jag har lagat kommer vara trasiga ganska snart igen, men nu har han lite sysselsättning i några timmar iallafall.. Han är han super nöjd nu när han ligger i sin bädd men har ändå beslutsångest på vilken ska jag bita på nu =)



Ser ni va han är våfflig på sin öron =)


Skogen och dusch...

Idag har vi vart i Uddetorpskogen med Nelson. Vi trotsa de regninga vädret och åkte ändå. Inte de bästa vädret och gå i skogen med, då de kom massa vatten från alla granar och träd. Men lite vatten dör man inte av.
Nelson gilla skogen tror jag för han sprang fram och tillbaka hela tiden. Han höll sig i närheten av oss som jag va nervös att han inte skulle göra. Men han är lite dålig på att komma när vi ropar på han. Han är så koncentrerad på att lukta el bita el va de nu är, så han skiter i oss.. Vet inte riktigt hur man tränar upp de?



När vi satte oss i bilen för att åka hem, så va han pisse sur och han har inte duschat sen i oktober, så de va allt dags för en dusch för han. Gick bättre än va jag trodde, jag som trodde han skulle blitt avskräck från förra gången. Men icke då, som tur va..
Tack Bengt och Marie för hundschampot vi fick av er!



Önskar mig en systemkamera, för får så jäkla kassa kort med våran kamera. Fast P vill hellre ha ett nytt tv-spel.. Får väl tjata mer på han, så kanske de bli en kamera framöver. Frågan är vad man ska ha för nån, finns så måååånga och välja mellan.. Vill inte ha för avancerat, men ska ju ändå inte vara skit när man väl köper en..

Ska sätta mig i soffan strax och sätta på en film, så kanske Nelson kan gå och sova. För han kan inte riktigt slappna av när jag springer fram och tillbaka då han gärna vill vara med mig. Efter de blir de och laga mat. Idag blir de ett recept som vi blev bjudna på hos ett par kompisar får mååånga år sedan. Kassler och så är de vitlökssås och så har man hasselbackspotatis till.. Va ett tag sedan vi gjorde de, så de ska bli gott..

Imorgon blir de nog en tripp till Skövde. Ska hälsa på en kompis i veckan som fick en liten dotter några dagar innan julafton så måste köpa nåt litet att ha med mig. Ska bli kul att träffa henne då vi inte sett så mycket på sistone. Måste även köpa tandkräm och nytt halsband till Nelson, då han växer ur sina hela tiden.. P va på Djurmagasinet i Lidköping förra veckan när han skjutsa mig till jobbet, och de tyckte vi skulle ha halvstryp på Nelson, men är lite anti till de när han fortfarande är "bebis". Fast de kanske är bra? Jag vet inte.. Finns väl nån djuraffär vid Elins Esplanad så får åka och kolla där med och höra va de säger...

Tänkte kanske baka nåt imorgon med. Har inte bakat på evigheter och har massa ägg som går ut snart, så de är dags och baka lite. Frågan är bara vad ska man baka?


Bio...

Idag har jag och familjen minus P vart på bio. P ville inte med för han gillar inte svenska filmer för de va nämligen Änglagård 3 som vi såg på. Den va helt okej, men jag hade trott den skulle vara bättre. Tyckte inte de hände nåt direkt i filmen. 1:an ä ju såklart den bästa utav änglagårdsfilmerna. De som va kul är att de va samma skådespelare som va med + några nya. För de är så tråkigt när de byter ut skådespelare fast har kvar samma namn..

Idag på dagen har jag gjort lite ärende och efter de laga jag mat. Blev kalops.. Är så gott och så enkelt och göra, så förstår inte varför jag inte gör de oftare? För de klarar sig själv på spisen i 1½ timme, fast man får ju gå o veva några ggr, men de är ju inte så jobbigt.. Hinner man göra massa annat under tiden =)

Hade tänkt och bakat nåt, men självklart va de nåt jag inte hade hemma. Orkade inte åka upp till affären igen heller + när jag åkte hem från stan börja oljelampan lysa, så våga inte åka mer i bilen heller.. Tur man har en pappa som säljer olja, reservdelar och liknande så man får sånt levererade hem till dörren =)


RSS 2.0