Balkong omålning...

Brist på annat igår så fick jag ett ryck och måla 2 väggar på balkongen. Rosa blev vitt.. Blev en STOR skillnad. Hatar den rosa nyansen vi har på vårat hus och gör allt för och bli av med den!




Före bilder...




Efter...

Visst blev de lite skillnad med bara lite vit färg =)
Blev stiligare och inte så "plottrigt". Nu skulle jag bara vilja ha ny matta och lite blommor där uppe. Men vet inte vad jag ska ha för blommor för vi har en inglasad balkong och på sommaren blir de 50 grader där uppe och jag är inte så duktig på att vattna blommor så behöver nåt som klarar de. Men frågan är vad för blommor?


Tuc mini snackers =)

Jag är med i nåt som heter Buzzador där man får vara med och testa nya produkter som kommer ut på marknaden tex.
Fick mail häromdan att jag kommer få buzza som de kallas kex från Tuc.. Så denna el nästa vecka kommer de dimpa ner 12 påsar i min brevlåda =) 3 får ska jag behålla själv och 9 ska delas ut för att provsmaka och sen berätta va man tycker om dem.
Så nu hoppas jag på fin väder igen så man kan sitta ute på altanen och äta kex och ost, vindruvor och annat gottit och testa på dessa.. Visst låter de gott.. Ooo lite färska räkor till hade inte vart fel heller =)



Om de är nån som vill vara med i buzzador säg till, för då får ni en länk av mig, för om jag värvar nån så får jag lite extra poäng =)


Wrapp..

Ni som har Iphone (vet inte om de finns app till de andra märkena) så ska ni ladda hem en app som heter Wrapp. De är en app som man kan dela ut presentkort till varandra. De är kopplat till Facebook så man kan skicka till sina vänner som man har där.
Är olika butiker som är kopplade dit, finns bla elgiganten, EM möbler, polaren och pyret, claes ohlson, Cervera, Stadium, JC som är vanliga butiker, sen finns de oxå webbutiker som tex cdon, discshop, junkyard m.m. Så är de olika summor på presentkorten. Från 25 kr till typ 200.. och olika saker och skicka för varje dag.. Perfa!
Har utnyttjat de flesta jag fått och är perfekt att få lite extra rabatt el helt enkelt en gratis sak =)

Häromdan fick jag present kort därifrån på Mcdonalds och hämta ut en av deras ny McWrap helt gratis. Perfekt till lunch idag så slapp jag tänka på de =) Även om den inte jättegod så några tuggor ner iallafall..



Så ladda ner appen!!


Trött, trött, trött...

09,27 kom katten och väckte oss (Nelson och jag) imorses annars hade jag nog kunnat sova 1 timme till. Är så jäkla trött men är nog för att jag har sovit halvkasst sista veckan. Svårt och somna, vaknar av mina drömmar på nätterna och kan inte somna om för jag ligger och tänker på drömmarna.. Hoppas att de försvinner snart så jag kan få sova en hel natt!

Väcktes som sagt va av katten, han ville ha vatten.. Är de bara våran katt som är koko och ska dricka vatten ur kranen i handfatet?


Rastlös...

Vet inte va de är med mig men känner mig rastlös och vill göra saker, men ändå har de hänt massa de senaste dagarna..

Har fått lite timmar på jobbet + fått mina tider för sommarjobbet. Sambon och jag är inte lediga så många dagar ihop, men på sätt och vis är de bra, för att vara lediga ihop är inte våran starka sida i för många dagar. För jag vill göra så möe mer än han. Han som vill sitta mestadels i soffan och bara vara. Medan jag vill de ska hända saker imellanåt. På de ä vi verkligen helt omaka på.. Tyvärr..

Måndag- Fick jobba nästan hela dagen och de va verkligen fullt upp för de börja nya kampanjer så de va massa saker och göra om, vilket inte va de lättaste när man inte vart där på 4 månader och vet inte vart kläderna hänger, men de fick gå..

Tisdag- Fick lite rabarber av mamma så bakade rabarbermuffins på morgonen. Mummma! Sen sms en kompis om jag ville dit och fika så där va jag en stund. Sen stråla solen så satt ute och gotta mig =) På kvällen kom P´s mamma och syster över på en fika och även lämna kryddor från kryddpartyt. Även Nelson höll oss sällskap i soffgruppen på altanen =)



För övrigt är soffgruppen ett bra köp. Så jäkla gött och sitta i den på kvällarna!

Onsdag- Rensa bort massa maskroser på våran lilla plätt på framsidan. Är kanske 5x5 meter och fick en jättestor påse med dem. Ush, gillar dem inte. såg förut att de har ploppat ut nya så får nog gå ut imorgon igen och ta några mer så man slipper de fula gula blommorna. Resten av dagen gick åt att tvätta och plocka som vanligt men även en liten stund i solen. Nelson har äntligen fattat att han ska hålla sig inomhus när de är 25-27 grader ute. För innan satte han sig i solen och bara flämtade. Han har även fattat att de finns en skugga med så ett tag höll han mig sällskap på våran lilla gräsmatta.. Önskar igen att vi hade en större trädgård! Är ett hus till salu i våra trakter som jag är lite sugen på, men känns inte rätt tid när jag är arbetslös och köpa hus för boendekostnaden kommer ju öka till de dubbla.. Är jättekluven men tänk va kul att börja renovera på nytt igen =)







Torsdag- Syrrans sambo va bortrest och de hade ingen som kunde ut och gå med hans hund så va och gick en snabbrunda med han, direkt efteråt så bar de iväg till jobbet där jag fick stå på lagret och packa upp nya varor. Är rätt gött att stå där uppe i sina egna tankar och kolla igenom alla nya kläder =)

Fredag- Va och stor handla på coop, finns de inget trökigare än och handla el? Tyckte inte jag fick möe i mina påsar och ändå blev de dyrt. Ush..
Sen va syrran ledig så vi åkte upp till stan och tog oss en glass för att svalka oss vid krönikebrunnen och när man ändå är på stan som jag aldrig är annars eftersom de inte finns några affärer kvar så passa jag på att köpa med mig gustavssons chokladboll. MUMMMS så goda de är. Är en riktig favorit!!
Sen hem och städa och börja laga mat för på kvällen kom 2 st par med deras barn på en grillkväll! Blev potatisgratäng som är min standard grej och bjuda på =) + att de antagligen kommer bli sista ggr på ett tag eftersom färskpotatisen är på ingång. Tycker de är så lätt och göra  de oxå+ den klarar sig själv i ugnen i 1½ timme. Perfa! Men så hade jag skalat för möe potatis så fick bli lite klyftpotatis oxå. Tänkte till barna om de inte gilla min potatisgratäng. Blev även grillad fläskfile, 2 sortersbeasås, grillad majs och sallad. En av mina absoluta favorätter =)
Till efterrätt blev de årets första rabarberpaj med vaniljvisp.. De hör till sommaren att äta de!!
 
Lördag- Åkte och jobbade och fy bubblan va folk de va! Trodde inte de skulle komma en kotte för de va klassfotboll överallt och de va superduper fint väder. Men folk hade panik att de inte hade sommarkläder så jösses vilken försäljning. Kul men ändå lite panik att man inte hann med de man skulle göra. Men men..
Sen hem och skjutsa iväg P till en fest i Jung av alla ställen på jorden. Världens ände el vadå? Ush, jag är verkligen inge landet människa!
Sen hem och gå ut med Nelson för att sen va jag bjuden till snälla Å på grillkväll kombinerat med Eurovision kväll. Även K kom och vi hade en kanonkväll! Jättegod grillad mat och några bra låtar på tv och trevligt sällskap.
Sen iväg och hämta en full sambo. Sen när jag hade gått och lagt mig och legat en stund och undra jag vart han tog vägen för han va på mellanvåningen, då hade han somnat på dass, så han va lite på luret om man säger så =)

Söndag- Jobbilijobb igen och samma som lördagen va de MASSA folk så dagen bara gick swisch förbi. På kvällen va jag rätt trött och sleten efter jobbet. Kan säga att jag absolut inte är van och jobba för jag blev jättetrött både i kropp och själ.. Men skönt att få komma hemifrån lite och se/träffa folk och även tjäna pengar för pengar har jag absolut inga kvar denna månaden. Alla försvann till räkningar. Har hittat kläder på jobbet, spec en klänning men har inte råd. Visst är de tråkigt att de ska vara så vissa månader? Är nere på att stämpla 65% vilket inte ger så möe pengar, så önskar mig mer än gärna ett jobb!!

Detta va min vecka =) Alltså har jag gjort saker men ändå känner jag mig rastlös.. Konstigt!!


Vart är solen??

Sitter med öppet fönster på jobbet och tittar ut och undrar vart är solen?? Jag som hade tänkt och fått lite energi och bränna från solen ju.. Typiskt!


Bröllopskort...

Till bröllopet i lördags hade jag även gjort ett litet kort till paketet vi gav (vi gav presentkort på resia då de önska sig det vilket jag tycker är bra istället för man ska köpa massa prynadssaker som bara hamnar i ett skåp el står kvar i en kartong nere i källaren typ) så de visste de va från oss =)
Blev rätt nöjd med, gilla färg kombinationen på de fast att de inte var svart/vitt =0


Rösta gärna!!

Har lagt in ett bidrag på min tårta i coops tävling, kommer inte ha en suck mot många andra fina tårtor men är ändå värt ett försök.. Så hjälp mig gärna och rösta genom att klicka på länken här nedanför som gömmer sig mellan pilarna (håll bara musen inom de området så kommer länken upp). Och när nya sidan kommer upp klicka på hjärtanet ovanför tårtan för att rösta.

Tack på förhand!!

----> http://coop.tartavstarta.se/node/243 <---


En fördel...

Det finns inte så många fördelar och vara hemma o gå arbetslös men har hittat en iallafall, o de är att kunna sitta ute o sola och äta glass när de är super varmt/gött väder med klarblå himmel :) De ni ;)


Bröllopstårtan...

Nu är tårtan uppäten så tror jag får visa bild på tårtan här i bloggen..



En närbild på tårtan här hemma innan jag åkte och lämna dem..

Ljus tårtbotten med dumlefluff, hallonsylt, hallonmousse och spacklad med grädde, täckt med marsmallowsfondant och dekorerad med sockerpasta och silverkulor..

Blommorna har vi stansat ut med en spec stans i vit sockerpasta, sen köpte jag en silikonform som böjde till blommorna så de såg lite mer "verkliga" ut. Sen måla vi dem med ätbar limefärgad pulvfärg (som va deras tema färg under hela bröllopet) och sedan fått stått och torka till sig så de behåll fomen lite. Sen klistra vi på en silverkula i mitten på de stora blommorna. Sen skulle vi ha färgat bandet som är runt om men pastafärg men gick inte så de fick vi måla oxå så de blev flammigt.



I lokalen på bröllopet och den såg fortfarande helt ok ut. Bokstäverna hade bruden skaffat själv och satt på tårtan innan servering. Silvriga bokstäverna passa jätte bra till de silvriga kulorna i blommorna och de silvriga underlägget.

Hade först tänkt att ha blommorna snett över tårtan, men detta runda blev perfekt till bokstäverna!



3 av de 5 tårtorna vi gjorde!


Trött, tröttare, tröttast!

Suck och stön va jag va trött igår och även idag. Tur man inte går på bröllop varje helg för de hade jag aldrig klarat av.. PUH..

Va ett jättefint bröllop och en jätte rolig fest! Vi hade de jätte kul vid vårat bord med mycket vin, god mat och mycket mycket mycket prat och skratt =) Även tårtan tror jag blev godkänd.. Hoppas de iallafall!

Mycket dans blev de oxå så har fått blåsor på mina fötter, men koko som jag va el ska man säga full?!? så glömde ja ju av att jag hade tagit med bekvämare skor i väskan. Va lagom att jag kom på de halv 4 när jag och sambon vinglade hemmåt =) Kan inte påstå att vi gick så rakt hemmåt... hihihihi..

Tack så jättemycket för ett kanonbröllop!!


Tors och fre...

Igår va de tidig uppgång för de va dags att sätta igång och göra fyllningar och fylla tårtor. Hade fullt med bunkar i hela köket så de va tur jag köpt och fått massa bunkar de sista för de går åt rätt många till 5 tårtor..
Gick rätt smidigt igår, fyllningarna lyckades och dela dem gick kanon oxå. Hade ett bra teamwork med min kompis som hjälpt mig med detta. Efter att ha fyllt dem va de bara att åka hem till mamma och sno hennes kylskåp för jag har ingen suck och knö in 5 tårtor i min lilla kyl.

Efter tårtbakning sydde jag klart de sista på min klänning inför bröllopet för de hade gått upp lite i tyget, men nu är den klar. Sen blev de en snabbis till Meddo för att sola innan de va dags att åka till våra kompisar för middag. Hemmalagad soppa på nässlor och ramslök, fläskkarre i ugn och till efterrätt budapest som jag bakade tidigare på morgonen..
Nelson fick följa med oxå och körde fult race som vanligt. Tigde till sig både mat och godis utav H, va uppe i soffan och busa, hoppa studsmatta igen och va allmänt busig.
P fick köra igår så jag blev bjuden på vin. Har knappt druckit de tidigare med de försöker lära mig och dricka de så fick både rosévin och rött vin. Rosévin va riktigt gott faktiskt. Även en grogg av god passoa, juice och fruktsoda tror jag de va. MUMMMMA...


L och Nelson hoppar =)


Albin och Oswald sitter och göttar sig på våran bil..

Så de va en fullspäckad dag!

----------------------------------------------------

Idag har de vart en lika fullspäckad dag för idag har vi gjort de sista på tårtorna. De blev inte riktigt som vi tänkt oss, men hoppas de blir nöjda ändå. Fondanten va svår och kavla ut och blev märken i den, blommor som inte ville fastna, sockerpasta som inte gick och färga så vi fick måla den istället och som gjorde de lite flammigt. Men men, hoppas som sagt de blir bra ändå och att de smakar bra!
Efter allt tårtbakning skulle vi åkt och kollat på traktorpulling med tiden räckte inte riktigt till så fick bli en hemmakväll med chips, grönsaker och dip, letsdance och nu Bigbrother =)

---------------------------------------------------

Imorgon ska P iväg på svensexa för bröllop 2 som är den 2 juni. Jag ska sola, färga hår, måla naglar och försöka piffa till sig lite. Även en långpromenad med Nelson om vädret är ok. Kanske försöka slå våran tid på fokusrundan kanske el oxå får de bli nån ny runda. Mina föräldrar är snälla och tar hand om Nelson på kvällen men vill ändå han ska vara lite trötter och inte så busig/jobbig mot dem..


Nytt rekord...

Har idag vart en snabbvisit i Skövde där jag hitta ett par skor med en gång. Är lite stela och lite hårda, men hoppas de ger med sig lite sen. Blev även lite annat smått och gått när jag ändå va där =)

Efter Skövde blev de en runda med Nelson. Denna ggr runt scan, focus och coop och blev ett nytt rekord på tiden så nu har man fått upp farten lite..
Perfekt med appar i telefonen så man kan se hur långt man har gått och hur länge man går och även hur många kcla man förbränner.. Brände 300 kcla på våran tur så nu kan jag med gott samvete äta en chokladboll från Gustavssons (min favorit!!)



Kul och se hur man har gått oxå =)


3 dagar till...

Happ, nu har de gått ytterligare några dagar. De senaste dagarna har rullat på som vanligt.

Söndagen va vi först i Lidköping och köpte kostym till P. Han skulle bara ha en kavaj egentligen då han redan har finbyxor. Men då hade de en kampanj. Köp kavaj och byxa för 750:- istället för att bara köpa en kavaj för 999:-. Alltså fick man med byxan på köpet + tillbaka 250 kr om man köpte med en byxa till kavajen. Konstigt erbjudande el vadå!?! Sen skulle vi ha ny slips, då kosta den 199:-, men bara för man köpte kostym så fick man köpa skjorta och slips för 259:- så va lika bra o köpa de för då kosta skjortan bara 60 kr. Så nu har han en helt ny mundering inför brölloperna som är framöver..

Efter Lidköping åkte vi till coop för jag skulle handla allt till bröllopstårtorna jag ska göra. Folk titta lite konstigt när jag köpte 5 liter grädde och även 6 förpackningar med florsocker =) Storkok på hög nivå!
Iallfall så sprang vi på min kompis där som bjöd in oss på kaffe och tårta för hennes dotter hade fyllt år 2 dagar tidigare och haft kalas så de blev tårta över. Och fika tackar vi inte nej till. Sen blev vi kvar där ett tag för de hade köpt ny såna där maskrosbortagningsmojäng som de visar på tv. Sån med långt skaft. De hade jag och V jätte kul med så vi gick för fullt och tog bort maskroser =)
När vi kom hem kom svärmor hit och hjälpte mig och sy in min klänning jag ska ha på bröllopet nästa vecka, så nu är jag nästan redo med min mundering med förutom att jag har skopanik!! Har 2 par pumps som jag tänkte jag skulle ha, men även mina fötter har krympt i stl så de är för stora så måste hitta nya och hur lätt är de om man inte vill ha allt för hög klack på skorna?! Så imorgon blir de en tur till skövde för att leta.
Sen när svärmor hade åkt hem skulle vi grilla men självklart mulna de på och blev iskallt så fick bli pizza istället vilket inte är fy skam heller =) Till de film och BigBrother.

---------------------------------------

Måndagen spenderades hela dagen i GBG med 2 kompisar. Hade de jätte kul hela dagen förutom att de regna så blev inte så möe shopping på stan utan mer inne i Nordstaden. Men de räckte ändå för de finns ju rätt möe affärer där inne. Blev knallblå byxor som jag letat efter läääänge, 5 linnen, jeansjacka, smycken och lite annat smått och gott. Tänkte köpt ett par vita converse, men självklart va de slut i min stl.. GRRRR..
Käkade även kinamat när vi va där. Jäkla va gött de är. Biff med bambuskott, wokade grönsaker, friterade räkor och kyckling, nudelwook och massa annat. Synd att sambon inte gillar sånt för då hade jag köpt de oftare! Blev även go fika på ett litet mysigt fik =) Så vi hade en perfekt dag!

-------------------------------------------

Idag va de uppstigning tidigt igen. Idag har de vart dags att börja med tårtorna tills på lördag. Har bakat alla bottnar idag. Ska baka en till imorgon för den ena sjönk ihop lite så den blir inte lika hög. Skulle bakat den idag men självklart saknades 1 ägg och jag orka inte cykla upp till stan. För lat idag för de!
Har även gjort 5 satser med marsmallowsfondat och det är den som man har uppe på som ett täcke. Har även gjort den ena fyllningen för den ska stå i kyl innan man kan vispa och fylla tårtan med den. Den andra fyllningen gör vi på torsdag morgon. Gäller att planera så man får ihop allt =)
Nu är även alla blommor klara efter att hållt på i flera omgångar med dem.
Skulle gärna vilja visa er sakerna vi har gjort, men för bröllopsparets skull så är de inte kul att visa de innan så de får ni se nästa vecka istället.

Happ, detta blev ett tråkigt inlägg kände jag, för har inge bilder att bjuda på. Tror inte ni är så intresserade att se en bild på en kostym el på ett par enkla blå byxor?


Några dagar...

Va tiden går eller, dagarna bara swishar förbi..

Måndagen va ganska lugn, va och klippte mig och städade huset för på tisdagen skulle kompisen komma hit och hjälpa mig och stansa ut blommor till nästa veckas bröllopstårtor. Stansade ut över 500 blommor tror jag de blev till slut. Kan säga att de tog x antal timmar.. PUH.. Sen när vi satt och grejade med blommorna de sista ringde de på dörren. Då kom alla mina jobbar kompisar från Kappahl och överraskade mig för jag fyllt år. Tyckte de va jätte kul att de tänkt på mig och att alla kom med, för de brukar alltid vara några som inte kan.. Alltid svårt och få ihop att 10 pers kan samtidigt.. De kom med jättefin blomma, presentkort på Rörstrands (shoppingtime) och jätte god mat. Min chef hade grillat/stekt el va man nu gör i ugnen, rostbiff och skurit upp i smala bitar och jättegod potatissallad och melon, tomater, sallad och annat gott! Även mouserat vin och kaffe och kaka =)
Vi har inte de så jättestort här hemma, men vi knödde oss in runt tvrumsbordet och hade en jättetrevlig kväll. Tack snälla för ni kom och överraska mig, fast jag egentligen inte gillar överraskningar =)

Fick även en till present utav min kompis, nämligen Rosti skålar som Sigvard Bernadotte designade på 50 talet.



Perfekta och baka med och även servera vaniljsås i till rabarberpajen i sommar =) På tal om rabarber, om nån har massa rabarber längre fram i sommar tar jag gärna *blinkblink* Saknar och ha en egen liten trädgård där man kan odla saker =(

Igår va de skitväder ute. Såna dagar är en stor nackdelar och ha en hund o gå ut och gå med.
Som tur va så va Nelson trött igår så vi låg i soffan och kolla film nästan hela dagen. Skönt! Men va oxå och vila upp mig för kvällens boxningspass på X-force i Lidköping med 2 kompisar.. Puh de va jobbigt! Är trött och seg i axlar och skuldrar idag så undra hur jag kommer må imorgon.

Snart är de dags att fortsätta med bröllopsblommorna till tårtan och ikväll ska jag iväg till svärmor på kryddparty. Inte vart på sånt innan så får se va de kan vara för nåt. Ska bli bjudna på bakpotatis och och de tackar man inte nej till =)
Så ja, dagarna tickar på med saker =)


Helg...

Japp, då är ytterligare en helg över. Har vart en kanon helg!

I lördags va jag i Lisch på möhippa hela dagen. Vi är nämligen bjudna på 2 bröllop inom en kort tid vilket är kul och i mitten va april va jag på en möhippa 1 och nu va de dags för möhippa nr 2. Bröllopen ska bli riktigt kul att gå på!!

Börja dagen med att att skåla i champange och sedan fortsatte vi på stan och systemet då bruden skulle köpa sprit till kvällen då hon skulle vara våran privata bartender hela kvällen. Hon har jobbat som bartender så drinkarna blev väääldigt goda =)
Sen skulle vi ha fikat i stadtsträdgården men typsikt nog så kom regnet så vi fick gå hem till en som bodde i lisch och hade en liten piknick där som va jätte kul. Kände mindre än hälften av folket men där fick vi lite kontakt med de andra vilket va kul.
Sen fortsätte vi mot Raceroom vilket är simulator spel där man kör bil mot varandra. Vi gjorde även de på möhippa nr 1 så visste lite hur de gick till och tyckte de va kul då och va lika kul denna ggr. Behöver jag tilllägga vem som vann bägge matcherna ;) Vill dit igen!! Tyckte de va kul när 10 bruttor sitter och kör mot varandra och gapar och tjoar när man kör in i räckena el voltar el som när nån körde åt fel håll, nämner inga namn =)
Sen bar de iväg för bruden att få ansiktsbehandling så då åkte jag, H och S hem till H där vi fick fram Xante, nån turkispepparshot och cider/baccardi. Där hade vi riktigt kul =) Även ombytte för kvällen innan de va dags att åka till en lokal där vi sjöng karoke, öppna paket, åt taimat och skratta i mängder. Efter några timmar av skoj va de dags att gå vidare mot Italia baren tror jag de hette där de va streaptease, fast de va ingen höjdare. Sen gick hälften vidare till Harrys medan jag och några andra drog oss hemmåt till H igen. Hade alltså en riktigt kanondag med massa nya och gamla kompisar!!
Tog lite kort under dagen, men då jag inte vet om de vill jag ska lägga upp kort på dem från festen så behåller jag dem för mig själv.

-------------------------------------------------------------

På söndagen ringde klockan kl 6.. Pust och stön! Absolut inte min grej och gå upp så tidigt, spec inte efter att ha vart ute kvällen innan och fått i sig några cider, groggar och shootar. Jag och Nelson brukar ju sova till 9-10 annars oxå ju. Men varför vi va tvungna att gå upp så tidigt va för att kl 7 behövde vi åka hemifrån till Kungsbacka för att göra mentaltest på Nelson.
Mentaltest är när de testar olika moment och hur han reagerar på dem. Som tex när en overall kommer flygande om han blir rädd el aggresiv el nåt annat. Även skrammla med kedjor, spöken som kommer fram, skjuter skott, får springa o jaga en trasa m.m. Nelson va superduktig och klara allt galant. Som uppfödaren sa efteråt, gud vilken cool lugn hund. Reagera inte nåt. Va möe bättre att käka gräs el liknande =) Så vi är stolta över honom. Enda vi fick nåt "fel" på va att han har möe energi och de visste vi redan innan!


Som här, gräs är godare än o kolla på 2 konstiga gubbar i vita lakarn.

Fick inte så möe bra bilder då man fick stå på ganska långt håll och titta. Men en av Nelsons syskons husse hade värsta systemkameran så han skulle maila bilder till mig på förhoppningsvis bra bilder på Nelson. Kul att ha som minne.

2 st av Nelsons syskon va med. Alltid kul och träffa dem och kolla om de är lika tossiga som Nelson och de va dem =) Spec Hugo. Över 50 kg hund som drog massa och hoppa på sin matte/husse hela tiden. Är jag glad att vi har fått Nelson att sluta med, iallafall de värsta.. Hugo va jättelik Nelson med lite större/grövre, men de hade samma drag i ansiktet och samma täckningar så på långt håll va de svårt och se vilken hund som va våran =)


Nelson med sina syskon, känner ni igen vilken som är Nelson?


Härligt väder....

Sicke göttit väder vi har haft de nu i några dagar, synd att de ska bli kallare igen. De visa i början på veckan snöblandat regn och 4 grader men nu ska de bli 10 grader o moln, så de ä ju lite mer positivt iallafall..
Vi hoppas iallafall att de inte blir regn på sön för då ska vi åka till Kungsbacka och göra mentaltest på Nelson och inge kul att gå i skogen med regn!

Vart ute mycket nu de sista dagarna, så nu är altanen tvättat, oljad och trädgårdsmöbler är framme. Samma framsidan är rensad, sopad och bord/stolar är framme. Skönt! Nu väntar jag bara på de ska bli lite varmare så jag kan köpa lite blommor och plantera. Är sugen på nån palm el gräs el nåt. Får nog kolla vilke som klarar sig längst utan vatten då jag glömmer av och vattna.. ops...

Nelson har iallafall vart med ute och hållt mig sällskap när jag grejat. Han följer mig vart jag än går, synd att han inte gör likadant när vi är ute och går, men då lockar alla dofter och kvitton/papper/påsar mer så han får äta lite. Han har föresten ätit en Mcdonalds mugg på heden idag.. Skethund!







Blev inte så bra bilder, ser inte ansiktet på han, men är svårt när solen skiner hur man ska fota. Vill ju inte stå så man får skugga från sig själv och inte rakt in i solen. Skulle behöva/vilja gå en fotokurs, men ä väl svindyrt...


30 april och 1 maj...

Happ, då va denna långhelgen och min födelsedag förbi. Sambon har vart ledig 4 dagar i rad och de har gått alldeles för fort tyvärr men är väl för vi har haft att göra hela tiden.

Min födelsedag igår va helt ok.
Först åkte vi ut till Spiken och kikade men bodarna öppna inte förrän idag så va inte så mycket och titta på just där. Men va 3 st som la i sina båtar så vi blev sittandes där istället och åt glass. Hade även med oss Nelson som blev överlycklig när matte inte orkade hela sin glass och fick smaka. Bortskämd, ja =)


Blåste ganska mycket längst ut på spiken "bryggan"


Väntan på glassen...



Efter Spiken åkte vi till våra kompisar i Lisch på en snabbfika innan de va dags att åka hem och laga maten inför kvällens kalas. Då vi inte har så stor plats här hemma (saknar verkligen ett rum till för att ha ett matsalsbord i) så vi va hemma hos mamma o pappa och firade men vi hade förberet all mat och sånt innan så va bara och stoppa in i ugnen när vi kom dit. Kassler i vitlökssås, hasselback, vitlöksbröd och sallad stod på kvällens meny som jag tror verkade gå hem för de blev knappt nån mat över. Och till kaffet min egengjorda tårta som oxå blev helt ok. Kvällen va kanon och blev mycket skratt, även tårar av allt skratt oxå =)
Fick lite paket av familjen och de va mycket köks/baksaker som jag önskat mig och de går alltid hem. Kökssaker kan man inte få för möe av =) Även presentkort på kläder som är välbehövligt!
Sen kom en kompis till mig med en jättefin blombukett som doftar jättegott och en jättefin chokladask. Fick även paket av en annan kompis som va örhängen som jag dreglat efter länge och MASSA roliga baksaker. Så är supernöjd med mina paket =)

-----------------------------------------------------------------------

Idag åkte vi och våra kära kompisar till Kinnekulle en sväng. Vi va nämligen ute efter ramslök som vi hittade massa av, så nu är midsommar och jul sillen räddad! Sen hade vi med fika men jag min klant hade glömt Nelsons koppel hemma på nyckelskåpet så vi fick åka till en avsides plats så han fick springa lös medan vi fika. Om vi hade åkt där folk är så hade folk hoppat in i sina bilar och inte vågat sig ut när Nelson far som en dåre och tigger mat. Men va super skönt och sitta/ligga där för solen värmde jättemycket och blåste knappt nåt.



Nelson blev rätt varm efter ett tag i solen och klantiga som vi va ytterligare en gång så glömde vi vatten till Nelson så han fick dricka passionsoda istället, men tror inte han va så missnöjd över de =) Sen hitta han en skuggplats som han la sig en liten stund iallafall tills han kom tillbaka och ville busa/slicka H i ansiktet.. hihihihi...



Sen åkte vi tillbaka till Lisch och släppte av J o H där Nelson fick hoppa lite studsmatta. Först hoppa bara H, och nedanför stod Nelson och gnällde/ylde/skällde och ville upp på mattan och upp fick han komma och tyckte nog de va lite kul att hoppa studsmatta =)



När vi kom hem så har vi tvättat och skrubbat altanen så nu ska de oljas innan sommarmöblerna kommer på plats. Så göttit väder, men såg förut att de ska bli 4 grader och regn till helgen =(
Sen har vi grillat (mummmms). Köpte en ny påse med marinad från SantaMaria med chipottle krydda. Jättegott! Testa den om ni gillar lite starkare mat =)


RSS 2.0