Överlevde...

Igår och även idag har jag vart på friskis & svettis gympa pass och jag överlevde =)

Va 10 år sedan jag tränade friskis & svettis senast men va inte helt värdelös och dog inte av utmattning heller. Så nu är de bara och punga upp 700 för att fortsätta träna där.. Lite dyrt, men billigt om man jämnför med och träna på gymmet i stan. + att man inte behöver skämmas hur man ser ut och hur man klär sig på friskis, för det gör man på gymmet...

Riktigt skönt och sjunka ner i soffan nu till filmen på tv, fast egentligen ska jag ju inte äta chips som de råka bli idag, men får skärpa mig med de nästa vecka för denna veckan är de 2 kräftskivor som väntar och då kommer man vara lite extra onyttig. Sen tycker jag att jag är värd lite chips oxå =)

En som uppskattar att jag äter chips är Nelson för de kan hända att han får en bit el 2.. för han lägger sig med överkroppen i soffan och ser allmänt söt ut. Han vet att han inte får vara i soffan, men han tror han får de när han inte är uppe med bakbena...



Just detta kortet blev han inte söt på, utan mer arg, men i verkligheten är han en riktig sötis =)

Tur att han är söt, för idag har han vart lite busig.. Han drog i kopplet på promenaden och ville gärna hälsa på folk genom och hoppa på dem (och ingen vill ha en blöt/lerig 40 kg klump på sig) + han skällde på våran grannhund och de får han inte göra.. HULIGAN!!


Plommonkaka med nöttäcke

Vi har ett plommonträd utanför våran ytterdörr och nu har plommonen äntligen börja mogna. De är fortfarande lite gul/gröna men vissa har fått en blålila ton. Så idag har jag bakat en plommonkaka med nöttäcke. Den va helt okej, väldigt saftig, men tog för mycket nötter på, så de tog över smaken från plommonen..

Här kommer receptet om ni är sugna på att baka den, men ta lite mindre nötter!! Sen ta en mindre form för annars kommer den bli väldigt platt. Jag tog 20x30 form och de tyckte jag blev perfekt..



Plommontäcke med nöttäcke
ca 20 rutor

100 gram margarin
2 dl socker
3 ägg
3½ vetemjöl
1½ tsk bakpulver
15-20 plommon

Täcke:
2 ägg
1 dl socker
1 grädde
1dl hackade nötter (räcker med ½ dl!!)

Rör margarin och socker mjukt. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet. Blanda vetemjöl och bakpulver, bladna i smeteten. Bred ut smeten i en form 25x35cm (jag tog 20x30cm), klädd med bakplåtspapper. Halvera plommonen, ta ur kärnorna och tryck ner frukten i smeten.
Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden och blanda ner i äggsmeten. Häll blandningen över plommonen, stör över nötterna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 min i 175 grader till smeten stannat.


Egypten...

Idag har vi bokat resa!!! I mars åker vi till Egypten!!
Ska bli jätte kul och jätte skönt och komma iväg med goda vänner och till ett nytt land/världsdel oxå..
Så då ska de solas och snorklas och så kommer nog en och annan paraply drink drickas =)

Här kommer bild på poolen/hotellet som jag kan fresta er lite med =)





Ligger 0-500 meter från vattnet där de är ett korallrev utanför så där kommer nog sambon snorkla mycket och även då bränna ryggen =)
Är ett stort hotell med måååånga pooler så där lär jag trivas som fisken i vattnet. Är ett all inclusive hotell där de mesta ingår vilket är perfekt det med =)

Längtar redan och drömmer mig redan bort, bara 200 dagar kvar tills vi åker, nedräkningen har börjat!!


Kyckling med pasta...

Igår laga jag ett nytt recept som jag såg i en coop tidning. Kul och testa lite nya saker ibland för man varvar ju alltid samma 10 maträtter annars..
Fick ingen bild på de för jag glömde helt o hållet av de, men de såg gott och de va även gott! Lätt och snabbt gick de och laga de med, precis som jag gillar!

Här kommer receptet om nån skulle vara sugen på och laga det!

Kyckling med pasta
4 port

500 g strimlad kycklingfile
1 gul lök
1 burk svamp
2,5 dl grädde (jag hade i 4 dl för jag ville ha mer sås)
150 g färskost med vitlök och örter
2 vitlöksklyftor
1 tärnad röd paprika
salt och peppar + smör och steka i

500 g kokt pasta (jag hade pastaskruvar, fuslii tror jag de heter)

Bryn kycklingen i lite smör. Salta och peppra. Ta upp dem på ett fat/skål.
Fräs lök och svamp i lite smör utan de tar färg. Tillsätt grädde och färskosten. Värm upp under omrörning så att osten smälter.
 Tillsätt kycklingen och paprika. Låt puttra någon minut.
Smaka av med ev mer salt och peppar.


Åkt båt....

I helgen har jag och P åkt båt =)
J och H skulle nämligen köra hem sin båt från Kungshamn till Marinan i Lidköping och fråga om vi ville åka med, och självklart ville vi de så svärmor ställde upp och va hundvakt.

Jag kunde inte få ledigt på fredagen + att vi inte hade hundvakt då heller, så vi kunde inte åka med hela vägen så vi hoppade på vid Bohusfästing i Kungälv.


En liten del av Bohusfästing, men vi åkte på den sidan där de va mest träd och buskar så man såg den inte så jätte väl..

Vi fortsätte sedan på Göta Älv mot Lilla Edet där första slussen väntade. Kan säga att jag va lite nervös för har aldrig vart med om de innan så visste inte va som väntade, men gick riktigt bra. Jag stod mitt på båten och höll i väggen så vi inte åkte in i den, vilket är den lättaste uppgiften =)


Göta Älv

Efter Lilla Edet bar de av till Trollhättan där fler slussar väntade, men nu hade nervösiteten släppt eftersom man visste hur de gick till och så.
Trollhättan har 3 slussar på raken och den 4:e strax efteråt men de gick jätte bra förutom 1 gång då de blev nåt undertryck el va de nu heter, så båten åkte iväg för oss, men som tur är så har de en bra båt så de va bara och styra den tillbaka så va allt frid och fröjd sen förutom att vi tappa pinnen man håller båten med, men den gick lätt och fiska upp igen =)


Längst ner av slussarna...


Inne i den ena slussen, kolla på bilden längst till vänster i stenarna, visst ser de ut som en gubbe?


Rätt stora dörrar/portar!!

Efter slussarna va de dags och vänta på broarna inne i Trollhättan, vilket de inte va de snabbaste på att öppna. Så klockan tickade på så efter sista bron va de dags och stanna till för natten och även dags att äta. Blev lite sen mat (åt middag runt 22 tiden) så efter maten hamna vi alla i matkoma så vi alla kröp till kojs strax efter maten vilken va skönt efter all frisk luft man hade fått på dagen =)


Järnvägsbron i Trollhättan..

Idag starta vi tidigt på morgonen för vi hörde att de kanske skulle blåsa upp under dagen och då ville vi inte vara mitt på Vänern. Så vi gasade på mot Vänersborg där sista slussen va innan vi kom ut på Vänern..



Har vart 2 st kanon dagar och de hade inte vart fel med en egen båt som vi kunde ut och åka i, synd att de är så fasligt dyra bara...
Enda nackdel med båt är att man får sjöben efteråt, så sitter här i soffan och tittar på tv men känns i hövet och kroppen att vi fortfarande åker båt, men är rätt härligt ändå, så lär nog somna fort ikväll då jag kommer gunga mig själv till sömn =)

Får dock inte glömma att vi hade sällskap hela vägen hem på båten. Nämligen deras senaste nytillskott, katten Sixten. En 12 veckors el om de va 14 veckor gammal kattunge. Han va coollugn hela resan förutom inatt då han slog mig i hövet och skulle sova på min kudde =)
Han fann sig fort tillrätta på båten och favvostället va att ligga i förarens knä eller uppe fönsterrutan.






Resultat...

Resultatet har kommit upp på kennelklubbens hemsida på Nelsons höfter och armbågarna.. Höfterna fick han ett B på, vilket är de näst bästa.. När jag googla på de så stod de: B = Nästan normala höftleder - Hundar med nästan normalt utvecklade höftleder får diagnosen "B"
Vet inte riktigt va de betyder, men uppfödaren sa att de va ett bra resultat oxå så de går och avla på honom om man vill och även dra vagn och så.
Vi röntga honom när han precis va 12 månader, undra om vi hade väntat 1-2 månader om resultatet hade ändrat sig då? Jaja.. han har iallafall bra höfter och inget som är fel så han har ont av de!!

Armbågarna blev UA, vilket är de bästa.. Så tjohoooo!!!

Så resultatet har firats med grisöron för Nelsons del som våra kära grannar har gjort till honom och som han fullkomligt älskar =)



Nån som har bra tips när man tar kort för och ta bort gula ögon av blixten? Ser lite läskigt ut med självlysande ögon...


Veterinär...

Idag har Nelson vart hos veterinären och fått 1 års spruta + att vi röntga hans höfter och armbågar.. Han va super stressad i rummet när de skulle undersöka han, men vände rääääätt fort när han fick en lugnande spruta inför röntgen.. Jösses va trött och seg han blev på 1 minut..
Röntgen gick bra, och hon som röntgade tyckte höfterna såg bra ut, men de är de i Stockholm som granskar dem och gör beslutet om allt är bra vilket vi håller alla tummar och tår på.. Så nu är de bara och vänta in svaren..

Han har vart jätte hängig efteråt nu, så jag har suttit mestadels av dagen på golvet med hans huvud i mitt knä.. Gör ont i hjärtat när man ser han hängig och jätte trött och orkar knappt resa sig el lyfta på fötterna.. Men han piggnar nog snart till får vi hoppas..






Tigerkaka...

Vart riktigt tråkigt väder på förmiddagen och runt lunch så brist på annat så baka jag en tigerkaka som är taget ifrån Sju sorters kakor. Baka den ofta när jag bodde hemma, men har inte blivit så många ggr sen dess, men tycker den är riktigt god och väldigt lätt och baka. Hade varken mjölk el grädde hemma så hade i filmjölk istället, så hoppas den är ätbar även denna ggr...



Tigerkaka

200 g margarin el smör
2½dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde el mjölk

2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smörj och bröa ev avlång form.
Rör matfettet och sockret poröst. Blanda ner ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret , och vätskan.
Lägg ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon.
Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa. Dra med gaffel genom smesten så den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme i 175 grader.


1 år!!!!

Idag är ingen vanlig dag för de är Nelson´s första födelsedag!! Hurra hurra hurra...



Jösses va tiden går el, känns inte som de va länge sen vi fick annonsen av våra grannar och vi åkte nästan på stört ner till Svenljunga och hämta honom. Och va liten han var. En riktig liten plutt!


Souvlaki...

Oj oj vilken god mat vi fick till idag!
Hemmagjorda tunnbröd, Souvlaki som är grekisk grillspett, tatziki och sallad blev till kvällsmat och de blev verkligen superlyckat. Precis som jag hade förväntat mig och smaka nästan som i Grekland. Detta kommer jag/vi defenitivt göra flera ggr, synd bara att de är på väg att bli höst så de inte är så många ggr kvar och grilla, fast får nog låta grillen stå framme i höst/vinter så man kan grilla även då =)

Försökte ta bilder på maten, men går inge vidare. Ser inte lika gott ut som de gör i verkligheten, vet inte alls hur de i alla mat/bakbloggar i internetvärlden får till de. Vet att jag har en dålig kamera, men fattar inte hur de kan få sina bilder så bra.. jaja.. ni får ta de som de är!

Här får ni även receptet på den underbara maten =)

Tunnbröd:

5 dl vetemjöl eller rågsikt
2 tsk torrjäst
2½ dl vatten
2 msk sirap
1 msk olja
½ tsk salt
+ 2-3 dl mjöl till utbakning

GÖR SÅ HÄR:
Häll upp mjölet i en bunke och tillsätt torrjästen. Värm vattnet i micron så de blir lite varmare än fingervarmt, minst 42 grader för att torrjästen ska jäsa. Slå på vattnet och rör kraftigt med en träslev. Tillsätt sirapen och oljan och rör kraftigt. Degen ska vara ganska lös. Lägg en bakduk över skålen och låt jäsa ca 30 min. Tillsätt sen saltet och mer mjöl, lite i taget och arbeta ihop till en smidigt deg på bakbord. Dela degen i sex delar. Kavla ut med kruskavel och och stek i torr stekpanna på medelvärme. Slå in bröden i en kökshandduk tills det är dags att äta så håller dom sig mjuka och fina!



Marinad:
ca 4 pers

600 gram fläskkarré i bit
Juicen från 2 hela citron
2½ msk torkad oregano
3 tsk salt
½ dl olivolja

GÖR SÅ HÄR:
Skär upp karrén i bitar. blanda ihop ingredienserna till marinaden och vänd runt köttet väl. Låt vila i kylskåp helst över natten, men ett par timmar funkar de också. Trä upp bitarna på spett strax före grillning.



Tzatziki:

3 dl cremefraish
en bit riven gurka
2 vitlöksklyftor
salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:
Riv gurkan och krama ut så mycket vatten/vätska så möjligt ur den. Blanda alla ingredienser och låt stå en stund innan servering.


Bebiskort...

Förra lördagen fick min barndoms kompis som jag har känt sen vi va jätte jätte små en lite bebis. En liten flicka som ska heta Edith. Eftersom hon bor bortanför Ulricehamn nu för tiden så träffas vi inte alls så ofta längre, så har gjort ett litet kort och köpt en present som jag la på brevlådan idag, så förhoppningsvis får hon paketet imorgon..



Blev kanske lite plottrigt och inte bebisaktigt kanske, men är rätt nöjd med färgerna och upplägget. Tog sin lilla tid att sy fast alla 9 rutorna + att jag fick göra om kortet för jag sydde helt fel på första..
Helst ville jag haft kortet i lite mer rött för de är va presenterna va i sina färger, men hade bara julpapper och de blir nog inte så bra..



Blev 2 st bodysar i rött/vitt/grått i stl 56 som är lite stort för tillfället då hon bara va 50 cm lång, men växer nog snart i dem oxå =)



Sen virkade min kompis röda "converse" skor som matcha ganska bra med bodysarna. Visst är de super söta!

Hoppas hon gillar min present, är så svårt och köpa till folk för man har ju inte alls samma stil och smak..


Nymålad dörr...

Nu har jag målat dörren 3 ggr, men tror jag ska måla 1 ggr till för säkerthet skull, men de får bli imorgon förmiddag. Blev en STOR skillnad i hallen. Blev mycket ljusare och mer enhetligt till den vita toadörren..

(Kolla inte på hatt och skohyllan för där är de total KAOS med massa kläder, skor, hundsaker m.m...)



Dörren före, i nån konstig brun färg...



Dörren efter....

Visst blev skillnad??
Jag tyckte de iallafall blev jätte bra och är nöjd över att jag börja med projektet. Nu ska bara dörrfodret målas för de har gulnat lite och ser skitigt ut jämnfört med den vita dörren. Ska även måla tröskeln vit och men de gör jag om några veckor när jag är arbetslös igen så jag har nåt och göra då..
Nytt dörrhandtag och låsmojäng ska införskaffas för de som är nu är i GULD och de är itne riktigt min grej..

På nedersta kortet ser ni även kaklet sambon la för nån/några månader sen om jag inte visat de innan vilket jag tyckte blev jätte bra oxå.. Lättskött och är en STOR favorit hos Nelson då är svalt och skönt nu när de är varmt ute..


Kuddar...

Har målat min dörr 1 ggr idag och ska strax ut och måla igen. Tror de får bli 2 stryckningar och tack vare att de är så varmt ute så hoppas jag att jag ska hinna göra bägge 2 idag, för imorgon jobbar jag hela dagen..
Nu under tiden medan färgen torkar har jag sytt mig 4 st kuddar till altanen.. Är riktigt kass på att mäta och klippa rakt men de blev helt okej ändå.. Gjorde i örngotts variant så de är lätt att ta av dem om de behövs tvättas el om jag tröttnar =)



Så här blev resultatet iallafall.. Inte så färgglatt men de som känner mig vet att jag inte är det utan jag gillar svart, vitt och grått =)
Min lykta från ullared gjorde sig bra på bordet oxå, nu är de bara blomma som saknas i hörnet, men va på plantagen och titta häromdan och de är så jäkla dyrt.. 400-500 för en blomma är jag inte så så sugen på att ge. Spec inte när jag är lite slarvig att vattna mina blommor oxå =)


Shopping idag igen...

Såg reklam på tv:n igår att Jysk börja med sin stora sommar rea idag, så tio över 10 va vi där med MASSA annat folk... Och vi fick tag på de stolarna som vi va och titta på häromdan för över 300 kr billigare per stol.. Ibland är de bra och tänka till lite extra och inte köpa med en gång.. Men tyvärr hade de bara 3 st kvar, men vi fick ställa undan den 4:e i Skövde så vi for direkt dit och köpte den..


Sån här blev de, så de matchar till soffan  =)

 Och när vi ändå va i Skövde så köpte jag tyg till kuddarna på altanen, så nu ska jag bara damma av symaskinen o sy dem oxå..
Blev även ett paket till en kompis, muffinsformar och en blomma till altanen för min del. Sen fick P för sig att köpa ny dataskärm, som jag egentligen kan tycka är onördigt, men han fick sina semesterpengar denna månaden så då gick de till nåt vettigt iallafall..
Ush va pengar vi har spenderat den sista månaden.. inte bra men ibland ska man få unna sig lite och sen åker vi inte på nån semester i år heller.

Sen när vi kom hem har vi grejat för fulla muggar.. P har slipat och målat plåten över ingången för färgen hade börjat flagna där. Blev mycket bättre trots han har en strykning kvar som han ska måla imorgon.
Under tiden han gjorde de, satt jag och slipa ytterdörren på insidan i en evighet. Va nån konstig färg/olja där som smälte på sandpappret. Men nu är de borta iallafa och så har vit grundfärgen kommit upp. Blev en STOR skillnad till de bättre. Blev mycket ljusare i hallen när den blev ljus. Kommer visa bild imorgon el övermorgon när jag har målat färdigt det =)


RSS 2.0