Dålig dag!!

Är så jäkla trött på mina djur så ni anar inte hur mycket!!

Satt uppe på övervången på golvet och greja med mina kläder som jag ska sätta ut på tradera, då flyger katt fan (ursäkta ordet, men så arg är jag på han!!) på min arm och hand, så nu har jag 6 st bitmärken på händerna + en stor klo reva på min arm! Blev så arg så jag tog han i nackaskinnet och slängde in han i duschen, för accepterar absolut inte att han gör så!!


(några av riv och bitmärkena, resten är på ovansidan på handen)

Sen har Nelson börjat sätta mig på prov, som vanligt, antagligen för att stiga i rangordningen i våran lilla familj, så nu försöker han sätta på mig och hoppar på mig, bita i min jacka, nafsa på händerna, skäller på mig m.m. Alla säger att jag ska brotta ner honom för att visa att jag är starkare än han, och gör de, men de hjälper ju inte iallafall! Blir så jäkla trött på de här, inge kul att gå tex på promenader med han när han ska hoppa och bita som han tex gjorde nu ikväll, så efter 5 min gick jag hem igen så P fick gå ut med han istället så nu sitter jag här och lipar istället för jag blir så jäkla trött att han ska vara på mig HELA tiden och ingen annan!!

Så om de är nån som vill låna, hyra el köpa djur, så har jag en katt och hund till de!!


Rabarbermuffins iår igen...

Fick rabarber av en jobbarkompis i helgen, så igår bakade jag rabarbermuffins som jag bakade flera ggr förra året för de är verkligen supergoda!!

Här är länken till receptet, vet inte hur jag får annan färg på den för nu blir texten vit, men håll musen på raden under så kommer länken upp -> http://femrumochkok.blogg.se/2010/june/rabarbermuffins.html#comment



Tips!

Ni som har hundar och även katter så rekomenderar jag er och köpa en borste som heter furminator! Jösses va hår man får bort när man borstar jämnfört med vanlig borste!


(Lånad bild för när jag skulle ta med våran kassa kamera så blev de inge bra kort)

Finns i många olika stl men jag köpte i medium och kanske skulle köpt large istället till min stora vovve =) Fast med denna så kommer man lättare intill på vissa ställen som på halsen/armveck och liknande + jag kan jag även borsta Sixten med den..
Jag vann min på tradera för 59 kr + fraktkostnad på 39 kr då den kom ifrån Kina. Helt klart pengarna!!


Dålig bild, ja vet, men denna stora högen med hår kommer från Nelsons bakben. Och då har jag alltså nästan hela kroppen kvar så de kommer vara hur möe hår som helst när jag är klar med han..

Hitta även en fästing krypandes på huvudet på han när han kom hemfrån hundkursen precis.. USH va äkligt det är! Känner hur de kliar på hela mig nu bara för jag hitta en!



En halvt nyborstad trött vovve som precis vart på hundkurs som tyvärr va näst sista gången =(


Leonberger vs BernerSennen

Idag har vi vart hos P´s kompis som har en leonberger. Bra för Nelson och ha en hundkompis som är i nästan samma storlek, för då kan de busa och leka på ett annat sätt jämnfört med alla andra små vovvar vi känner.. Boy som leonbergern heter är en kille men ändå ska Nelson sätta på han. Nelson fatta inte att de inte va en tik för han skulle på han ändå.. Så snart kommer de nog tyvärr bli en kastrering på Nelson om de fortsätter för han kan ju inte gå och sätta på alla hundar han leker med.. Tok hund!
Får ge de lite mer tid innan man kastrera honom för de kanske bara är nåt nytt han har fått för sig så han kanske slutar snart? Annars, när ska man kastrera dem tro? Ska de vara nån spec ålder? Och va är "biverkningarna" när man kastrera? Så får nog sätta mig och kolla i böcker jag fått låna och även googla i veckan..



Ute i regnet och sprang och busade för fulla muggar.. Kan säga att de va rätt skitiga när vi skulle åka hem!



Av 3½ timme vi va där fick jag dem och ligga stil i kanske 1 minut.. för de höll på HELA tiden, så nu har vi en utslagen hjälte sovandes här på golvet =)

-----------------------------------------------

Läste på facebook att en kompis till oss va på Ullared/Gekås idag så blev så sugen på att åka dit, så imorgon ska jag och en kompis åka dit =) TJOHOOO!! Fick presentkort därifrån när jag fyllde år, så imorgon ska de shoppas!! Enda nackdelen är att gå upp tidigt imorgon bitti, men de är de värt!


Bacon/broccoli paj och tacopaj

Idag har jag stått i köket i evigheter känns de som, för jag har nämligen gjort 2 st pajer. Är så smidigt och ha i frysen nu när jag börjar jobba mer, är bara att ta med sig ihop med lite grönsaker. Perfekt!
Blev bacon/broccoli paj med ädelost i och tacopaj. Jätte goda båda två.. Är de pajerna som jag brukar göra när jag gör paj för de är ganska lätta och göra, men med alla moment så tar de ändå en stund och göra dem..



Tacopaj

Pajskal:
150 gram margarin
3½ dl mjöl
3 msk vatten

Fyllning:
500 gram köttfärs
1 påse kryddmix
vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 st hackade tomater
(5-6 pepparoni på burk)

Topping:
3 dl creme fraiche
2 dl riven ost
salt, peppar, vitlökspeppar

Blanda alla ingredienser till pajskalet i en matberedare. Lägg in klumpen/degen i kylen i minst 30 min.
Gör under tiden fyllningen.
Stek köttfärsen, häll sedan i lök, tacomixen och vatten och låt koka ihop lite. Dra av från plattan och häll i tomaterna så de bara får efterkoka lite och låt svalna lite.
Kavla ut pajdegen och sätt på folie på kanterna på formen (annars är de lätt att de blir brända) och picka degen lite med en gaffel. Ställ in i ugnen i 15 min på 225 grader.
Blanda alla ingredienserna till toppingen och häll i stekpannan med fyllningen och blanda runt. Häll sedan över pajskalet som vart i ugnen. Lägg på ev pepparonin.
Grädda i 30 min i 225 grader..



Bacon och broccoli paj

Pajskalet:
150 gram margarin
3½ dl mjöl
3 msk vatten

Fyllning:
2 paket bacon
6-9 st broccoli (beroende på stl)

Äggstanning:
3 ägg
1,5 dl grädde
2 dl creme fraische
100 gram ädelost
1 dl riven ost

Blanda alla ingredienser till pajskalet i en matberedare. Lägg in klumpen/degen i kylen i minst 30 min.
Stek under tiden bacon som är skurna i 2-3 cm bitar. Låt svalna på hushållspapper. Koka upp broccolin i några minuter. Låt svalna som du sedan skär i mindre bitar.
Kavla ut pajdegen och grädda skalet med folie på kanterna (annars blir de lätt brända) i 15 min på 225 grader.
Lägg på bacon och broccolin på pajskalet. Jämnt fördelat.
Blanda ägg, grädde och creme fraischen i en bunke. Riv ner ädelosten och vanlig ost och blanda ihop med äggblandningen. Häll sedan över bacon och broccolin.
Grädda i ca 20 min i 225 grader..


Dusch...

Idag va de dags för en dusch för Nelson då han vart med mycket de sista på P´s jobb, så han va RÄTT skitig och så här fin är han nu =)



Alldeles våfflig överallt, och på huvudet har han fluffat upp hår så han ser ut och ha en stor bula på hövet =)


bytt däck...

Igår hade vi en storstädningsdag av min skruttibangbang bil. Den va jätte skitig och helt nergrusad av en Nelson som satt i baksätet för ett tag sedan och även lerig på utisdan, så de fick bli en tvättning både på insidan och utsidan. Sen kom P på att vi skulle byta däck på bilen då vi har åkt med åretruntdäck, men nu fick sommarpuckarna åka på. Frågade P om jag bara fick testa och lossna en skruv för att se om jag kunde och fy bubblan va jobbigt de, men efter att jag lossnat en så fortsätte jag, så nu har jag för första gången i mitt liv bytt däck på min bil =) Är impad av mig själv!! Hoppas han inte kommer på idén att jag i fortsättningen ska byta däck själv på min bil..

Idag har jag planterat nya blommor i krukan på trappen då påskliljorna va helt döda, så tog med mig Nelson ut på framsidan och satte fast repet runt plommonträdet och han va så duktig.. Han bara satt/låg och titta på alla människor och bilar som åkte förbi.. Ibland är han allt duktig..



Imorgon ska jag jobba på dagen, är inte så sugen på de för de ska väl bli ganska bra väder imorgon med? På kvällen är de dags igen för hundkurs så vi får hålla alla tummar och tår att han sköter sig + inga tikar i närheten =) Bara 3 ggr kvar på kursen men idag har vi anmält oss till grundlydnad som vi ska gå till hösten, bara hoppas vi kommer med..


Valpträff...

Idag har vi varit i Svenljuga på valpträff där vi har träffat 7 andra bernersennen vovvar. Nelsons syskon, mamma, moster och mormor... Hans pappa skulle ha kommit med de fick förhinder vilket va synd för de hade vart kul och se hur han såg ut oxå..

Nelson va den enda som va en krulltott, de andra vovvarna hade rak och fin päls, men sen tyckte jag oxå att Nelson va den som såg mest vuxen ut för de andra såg ut o ha lite valppäls kvar. Så de kanske ändrar sig på de andra oxå? Jaja, ja tycker iallafall att Nelson är söt ändå =)

Gick bra med de andra vovvarna, förutom att Nelson har blivit könsmogen för han va på tikarna HELA tiden. Va 3 st tikar där som han va i närheten av hela tiden, medan de andra han hundarna inte brydde sig nåt om tikarna så antagligen har inte de blivit könsmogna än el oxå är Nelson en "kåtbock" =) Om han fortsätter och hålla på så med tikar så kommer vi nog kastrera honom för de är jobbigt när han ska hålla på så hela tiden..

Va inte lätt och ta kort på 8 hundar som springer runt hela tiden, så utav 86 bilder kanske 2 blev bra.. Sen är de svårt och se vilken hund är vilken för alla är svarta med bruna rumpor =)


Ellen (Nelsons moster) och Nelson




Hela tjocka släkten...




Bella, Nelson och Mimmi (Nelson och brudarna)


Norton och Figge (Nelsons bröder)


Kladdkake muffins...

Fick lite mersmak efter jag bakat rabarberpajen häromdan till att baka, så hitta ett recept med kladdkakemuffins med glasyr på.. Stod i receptet att de skulle bli 30 st, men fick över 50 st, så när jag skulle hälla på glasyren så va de nästan hälften som inte fick nån glasyr. Vet inte om de va jag som gjorde dem för små el om jag gjorde nåt galet med ingredienserna. Men kan vara gött och ha några utan så kan man bara ha lite grädde till...
Stod i receptet att de är godast när de är halvtinade men de fick bra betyg både från mina jobbarkompisar och P´s jobbarkompisar när de va helt nya bakade, så de va värda och baka =)



Kladdkakemuffins

Kakan:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smällt smör
30 folieformar

Vispa ägg och socker. Blanda i de övriga ingredienserna och rör till en jämn smet. Klicka i smeten i formarna. Det räcker med ca 1 msk/form!! Ställ in i ugnen 10-12 min 200 C.

Fyllningen:

100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna ( inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om ). Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna.


Reva...

Så här fin är Nelson nu på nosen och läppen...



När jag kom hem från jobbet såg det MYCKET bättre ut. Allt blod va borta och de blev inte så djupt sår som tur va..
Men oj va rädd jag blev när blodet bara rann.. Vet inte om jag fick nån chock av allt blod el nåt för efter vi kommit hem så kunde jag inte sluta skaka om händerna och va allmänt hängig , men som tur va släppte de en stund efteråt..

Nelon är dock lika vild och galen som innan så han verkar inte ha brytt sig nåt om va som har hänt idag, vilket är skönt! =)


RÄDD!!

Fy fan (ursäkta ordet) men va rädd jag blev förut. Jag va ute med Nelson på heden och när vi ska tillbaka till bilen så springer han rakt in i ett taggtråds staket..!!
Han va 15-20 meter bort så såg inte först att han blödde.. Men sen när jag kom närmare droppa de MASSA blod från munnen. Fick panik och började må illa/kallsvettig o helt skakis.. Och när jag kommer ännu närmare går han iväg men till slut vända han sig om och kom till mig. Fort till bilen som han naturligtvis inte ville hoppa in i, men som han tillslut gjorde. Försökte kolla på han vart han blödde ifrån men gick inte och se av allt blod.. Hela mina händer blev helt röda och byxorna likaså. Men tillslut börjar blodet sluta rinna men såg inte ändå vart de kom ifrån för jag trodde de va i munnen/tungan. Så åker in till Skara och till P, där han får hjälpa mig och titta. Då har han fått reva på läppen/hackan och på nosen. Inte så djupt som tur är. Kommer lite lite blod nu el om de är lite rester av blod som sitter kvar.

Nu sitter han här brevid och tittar på mig, helt blodig på sitt vita bröst. Han hade även på tassarna men de har han slickat bort.. Tycker så synd om honom. Men som tur va så va de inte värre. Kunde gått riktigt riktigt illa.. så de va tur i oturen... PUH..


De va den helgen det...

Helgen har gått i ryckande fart som vanligt.. Undra varför helgerna går så mycket fortare än vardagarna?!?

Igår va min födelsedag (ush o fy, vill inte bli äldre nu), så efter jobbet igår va de och handla, städa och förbereda maten för på kvällen kom mamma, pappa, syster o hennes kille på lite firande. Vi firar inte med släkten om man inte fyller jämt, så därför blev de en väldigt lugn kväll igår.

Idag har vi slipat och oljat in altanen, va behövligt för oljan vi hade förra året va inte så bra för den flagna bort typ, så nu är altanen mycket mycket finare. Nu hade de inte vart fel och skaffat nya möbler, men de är så jäkla dyra ju, så får vänta till nästa år för de va inte så länge sen vi köpte de vi har. Hade annars vart gött med en soffa och fotölj så man kunde sitta där ute och slappa i sommar med en kall cider/öl =)

Efter vi vart rediga med altanen och även lite ogräsrensning så åkte vi till Skövde och kikade lite. Jag behöver lite nya kläder, har nästan inget och ha på mig nu när de börjar bli varmare ute, så lite kläder fick allt följa med hem. Även en film som P sitter och tittar på, men den va för äklig/konstig för min smak, så sitter och stirrar i datan istället.. Men ska snart gå ut i köket och göra paj för när vi va och handla så hitta vi rabarber, så ikväll blir de rabarberpaj och vaniljsås.. MUMS =)


RSS 2.0