Pepparkakssnittar...
Va mer baksugen igår efter att ha bakat bullarna, hade dock inte så mycket socker kvar men räckte i alla fall till en sats med pepparkakssnittar. Baka dem på cafét i Varnhem för ett tag sedan och de blev jättegoda, men igår lyckade jag inte lika bra, de blev lite för flötiga denna ggr och lite segare, inte så krispiga som de ska vara.. Hoppas ni lyckas bättre än mig om ni testar de, för de är goda i vanliga fall!

Pepparkakssnittar
100 gram smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk sirap
1/2 tsk bikarbonat
2 – 2½ dl vetemjöl
1 msk pepparkakskrydda
Blanda smör och socker (det går bra att använda flytande smör om man vill). Rör i sirap och vaniljsocker, pepparkakskryddor och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Känn efter hur mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att forma. Rulla den till strängar och platta ut till en centimeters tjocklek på smord plåt. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Skär i sneda remsor och låt svalna.
100 gram smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk sirap
1/2 tsk bikarbonat
2 – 2½ dl vetemjöl
1 msk pepparkakskrydda
Blanda smör och socker (det går bra att använda flytande smör om man vill). Rör i sirap och vaniljsocker, pepparkakskryddor och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Känn efter hur mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att forma. Rulla den till strängar och platta ut till en centimeters tjocklek på smord plåt. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Skär i sneda remsor och låt svalna.
Kommentarer
Trackback