Brödkakor med solros och linfrö...

Dessa brödkakor bakade jag mycket i somras, är väldigt gått till soppa med bara lite smör på el också med ost och skinka. Lyckades nog nästan varje ggr när jag bakade de, men nu när jag bakade de hemma så blev de lite torrt så vet inte riktigt va jag gjorde för fel. Men de gick absolut att äta med julskinka på nu i julas..

 

Här kommer receptet...

1 pkt jäst
13 dl ljummet vatten
2 dl socker
1 tsk salt (jag tar lite extra)
2 dl gräddfil/yoghurt/creme fraish (tar de som finns hemma)
2 dl linfrö
2 dl solrosfrö
6 dl gramhamsmjöl
1,5 liter mjöl (ibland behövs de lite extra)

Smula ner jästen i bunken, lös upp de med de ljumna vattnet.
Häll i socker, salt, gräddfil, och fröna och till sist mjölet. Arbeta till en smidig men lite lite kletig deg.
Låt jäsa i bunken i 30 min under duk.
Ta ut degen och dela i 4 bitar. Rulla till bollar och platta sedan ut dem till brödkakor med händerna. Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Picka och stansa ett hål i mitten. Låt jäsa i ca 30 minuter till.
Grädda i 225 grader (vanlig) el 200 grader (varmluft) i ca 25 min. Tills dem har fått lite färg men även att botten är lite krispig.
Låt svalna på galler..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0