Marschmallowsfondant..

Istället för att täcka en tårta med marsipan så kan man använda marshmallowsfondant. Är lite tuggummi effekt på dem och är lite elastisk så är lätt och dekorera tårtan med den. Jättelätt och färga till önskat färg oxå..

Marshmallowfondant -MMF

5 dl marshmallows, hårt packade (ca 300 g)
2 msk vatten
1 msk matolja
7 - 9 dl florsocker

Gör så här:
Mät upp 5 dl marshmallows, packa dem ganska hårt i decilitermåttet.
Smält i micron i en minut och ta sedan ut dem för att kolla. Här är de inte klara, och om inte allt är smält sätter man in dem i micron igen, fast i 10 sekundersintervaller. De bränns lätt i micron så var försiktig!
Häll upp allt florsocker, börja med 7-8 dl, på en torr bänk eller bord. Forma en grop i mitten och häll ut marshmallowsen i gropen.
Ta hjälp av en slickepott eller stekspade el liknande och arbeta in florsockret i degen.
Det här är väldigt kletigt och om du känner att du vill ta hjälp av händerna kan det vara bra att olja in dem med matolja/rapsolja innan, då fastnar inte degen lika lätt!
Degen ska vara som ett kletigt tuggummi när den är klar, dvs den ska inte kännas mjuk och härlig.
Oroa dig inte för att den känns för kletig för den ligger till sig och då är det bättre att den är för kletig så den inte blir för torr sen!
Plasta in den ordentligt, jag brukar köra två varv av plastfolie och sen en fryspåse runt, lägg sedan i en tät burk med lock och ställ in i skafferiet över natten. Den ska ej stå i kyl.
Om den skulle kännas för kletig dagen efter kan man ha i mer florsocker! Skulle den däremot kännas torr och hård kan man mjuka upp den några få sekunder i micron.
När det är dags att kavla ut den eller använda den till dekorationer kan det vara bra att använda Maizena eller potatismjöl på bänken eller bordet för att den inte ska fastna. Den kletar och fastnar väldigt lätt.
Kavla ut den tunnt men inte för tunnt för då spricker den lätt. 2-4 mm är lagom..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0