Grova tekakor med linfrö..


Igår på min hurtiga dag baka jag tekakor som blev sådär.. Stod att man skulle få en ganska lös deg, men min blev jätte tjock och kompakt och då hade ja ändå inte i allt mjöl, så vet inte va ja gjorde för fel.. Så de blev rätt torra och kompakta när de va klara oxå. Får göra ett nytt försök en annan dag och se om de lyckats bättre då.. Här kommer receptet iallafall..
 
Dålig bild som vanligt...
 
Grova tekakor
12 st
5 dl mjölk
4 dl fiberhavregryn
1 dl krossade linfrö
½ msk salt
 1 msk sirap
150 g smör
25 g jäst
3 dl rågmjöl
5-6 dl vetemjöl
 
Värm mjölken till 50 grader och blanda med havregryn, linfrö, salt och sirap.
Smält smöret och rör ner i grynblandningen och låt de svälla i 20 minuter.
Smula ner jästen och rör om.
Blanda ner mhölet, lite i taget och rör ihop till en lös deg.
Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 30 minuter.
Dela degen i 12 delar och forma till platta kakor, ca 1 cm tjocka.
Nagga kakorna och jäs sedan på plåtar i ca 20 minuter.
Grädda tekakorna på 200 grader i 10-15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0