Äpplekaka med toscatäcke...

Hade skrivit ett låååång inlägg, men så hände nåt så allt försvann.. Visst blir man glad då? NOT!!

Men iallafall så ringde P igår från jobbet om en sak och hör då i bakgrunden hur jobbarkompisarna ropar, -Vi vill ha äpplekaka med vaniljsås.. Så då är de bara och ställa upp och baka en, fast de blev en annan variant med toscatäcke, så får hoppas de gillar den!

Den blev inte så fin, för den sjönk ihop, sen hällde ja på glasyren lite för hårt så själva smeten bubblade upp, men som tur är de bara karlar på jobbet och tror inte de bryr sig om sånt, eller?



Äpplekaka med toscatäcke

100 gr smör
1,5 dl socker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl grädde eller mjölk

Fyllning:
2 st normalstora äpplen
1,5 tsk kanel
2 msk marsanpulver för kokning

Glasyr:
100 gr smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde eller mjölk
70 gr mandelspån eller 1,5 dl hackad sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm) eller tryck fast ett bakplåtspapper i formen.
Smält smör och låt det svalna.
Skala under tiden äpplen och skiva i tunna klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel och marsanpulver.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, smöret och grädden.
Häll en liten del av smeten i formen, mindre än hälften. Bred ut smeten på botten av formen. Lägg därefter ut äpplen på smeten.



Häll därefter den resterande smeten på äpplena och bred försiktigt ut den.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter.
Förbered under tiden glasyren.
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. När kakan gräddat ca 20-25 minuter ta ut den och bred försiktigt över glasyren.
Grädda kakan ytterligare ca 15 minuter i mitten av ugnen eller tills glasyren fått fin färg.


Kommentarer
Postat av: Ajje

Vad du skämmer bort dom på P´s jobb=)

2011-09-08 @ 10:43:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0