Dagen efter kaka...

Bakade en till kaka till mina kompisar som va här idag, en kladdkakaliknande med chokladglasyr. Den är från Aftonbladets bilaga och kom i påskas så i den heter den Skärtorsdagstårta för att den ska stå till sig till Långfredagen/Påskafton, men jag har döpt om den till Dagen efter kakan istället =) Tyckte de lät bättre... tihi..

Om ni är ute efter nåt riktigt riktigt chokladigt och riktigt riktigt klenigt så baka denna!!! Är en riktigt kaloribomb dock =) Den är lite mastig men en liten bite till lite vispad grädde.. MUMSMUMS!!!
Här nedan kommer receptet, baka den!!



Dagen efter kakan

300 g smör
4½ dl socker
1½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver

2dl vispgrädde
2 msk sirap
100 g blockchoklad
2 dl socker
100 g smör

Smält smöret och rör ner socker och ägg.
Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i kastrullen och bred ut den i en långpanna med bakpapper. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. (Jag valde en 25x35 cm form för att få den lite tjockare, så hade inne kakan i ca 23 minuter)

Blanda grädde, socker, sirap och hackad blockchoklad i en kastrull. Koka under omrörning i 15-20 minuter. Tag av kastrullen och vispa i smöret i kastrullen i bitar.
Bred smeten över kakan. Låta kaka stå över natten i kylskåp.


Kommentarer
Postat av: Falstaffs människor

De här båda kakorna var bland det godaste vi har ätit! Vi njöt av varje tugga. Vilka delikatesser! TACK - och kramar

2011-11-10 @ 15:45:05
URL: http://barfals.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0