Tigerkaka...

Vart riktigt tråkigt väder på förmiddagen och runt lunch så brist på annat så baka jag en tigerkaka som är taget ifrån Sju sorters kakor. Baka den ofta när jag bodde hemma, men har inte blivit så många ggr sen dess, men tycker den är riktigt god och väldigt lätt och baka. Hade varken mjölk el grädde hemma så hade i filmjölk istället, så hoppas den är ätbar även denna ggr...



Tigerkaka

200 g margarin el smör
2½dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde el mjölk

2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smörj och bröa ev avlång form.
Rör matfettet och sockret poröst. Blanda ner ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret , och vätskan.
Lägg ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon.
Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa. Dra med gaffel genom smesten så den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme i 175 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0