Amerikansk banankaka
Innan sommaren fick jag recept av en kompis på en banankaka som hon oftade baka i USA när hon va aupair. Är ett amerikansk recept som hon har omvandlat till svenska.
Är banan i de, och de har vi aldrig hemma, så därför har de inte blivit av att jag har gjort det innan, men idag så =)
Är cup på vissa saker och
1 cup är 2,36 dl
1½ cup är 3.56 dl
Amerikansk banankaka
113g smör
1 cup råsocker el strösocker
1 ägg
2-3 mogna bananer
3 tsk yoghurt/creme fraisch/filmjölk
1 tsk vanilla extract el vaniljsocker
1½ cup mjöl
1 tsk bakpulver el bikarbonat
1 tsk kanel
¼ tsk salt
½ dl malda linfrön
2 msk hackade valnötter
Värm upp ugnen till ca 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaks form.
Bland ihop smör och socker och rör tills de blir krämigt.
Ta i ägget och blanda till det blir en fin smet. Tillsätt mosade bananer (jag tycker inte om när de blir bitar, så mixa det om du vill ha de riktigt krämigt).
Häll sedan i yoghurt och vaniljsockret.
Blanda enskilt ihop mjöl, bakpulver och kryddorna innan du sakta blandar ihop det med bananblandningen.
Lägg i nötterna och linfrön sist, så de inte går sönder.
Grädda i ugnen i 1 timme.