Daimkaka

Helgen har vart rätt lugn, fast lite har vi allt gjort.

Lördagen va vi och hämta bord och stolar hos svärmor som de hade lånat på studentdagen. P va överlycklig när vi kom dit att det fanns smörgåstårta kvar från dagen innan, så då satt vi där och tjöta lite. Sen hem till mamma och pappa o lämna borden och stolarna, för de har bättre förvaring till sånt än va vi har här hemma.

Sen iväg till coop och handla kvällsmat. Blev potatis gratäng och helstekt fläskfilé. Super gott! Vi kryddar fläskfilén med grillkrydda, svartpeppar, salt, soja och chiliflingor, sen steker man den bara runt om i stekpannan och sen in i ugnen i 25 minuter ungefär. Den blir jätte saftig när man steker den i stekpannan först för då stannar vätskan kvar, sen är de super gott med chiliflingor på!

Sen åkte vi upp till stan och kolla på J när hon gick i sin fina balklänningen, fick tyvärr inte super bra kort på henne, men hoppas att de fick bättre kort som jag kan få kopia av.

Söndagen klippte vi häcken, så nu ser trädgården mycket finare ut. Glad att vi inte har en stor trädgård för varken jag el P är direkt intresserade.
Sen åkte vi till våra goda vänner V o J och kikade på deras hus, de håller på och renoverar för fulla muggar, så vi blev sittandes där ett tag.. Alltid lika kul och träffa dem, tyvärr så blir de inte så ofta. Så dumt att jag nästan jämt jobbar till 19 varje dag, men jag är ändå glad att jag har ett jobb i några månader till!

Idag har jag sytt klart en till gardin, sen städat lite.. URK.. fattar inte hur de kan bli så rörigt och skitigt så fort..
Nu har jag precis bakat klar en kaka. Blev daimkaka idag. En chokladkaka liknande botten med daim i och uppe på.. Har inte smakat på den än, för den är fortfarande varm. Men den ser god ut! Dock blev den väldigt hög i mitten, men inte ute i kanterna, så den ser lite konstig ut.. men men... =)



Daimkaka

125 g smör, smält
2 dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dubbeldaim, krossad
1 dl mjölk
Garnering:
1 dubbeldaim, krossad
1 dubbel nougat, (Marabou)

Sätt ugnen på 175°. Smörj en avlång 1 ½ l bakform.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten växelvis med mjölken.
Rör ner smöret och den krossade daimen.
Grädda i 45-50 minuter i nedre delen av ugnen.
När kakan är klar, låt den stå och svalna lite, stjälp upp den och skiva nougaten över kakan, nougaten smälter av värmen från kakan. Jämna till nougaten och strö över den krossade daimen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0