Mjölkchokladpannacotta...
Har inte recepten på våran mat från nyår förutom efterrätten eftersom de va den enda jag gjorde i princip. Så här kommer receptet. Tror de andra tyckte den va god för gubbarna och pojkarna åt upp den i ett svep =)
Tyvärr glömdes de och ta kort på den, har blivit riktigt kass på att ta kort överlag, kanske nyårlöfte på de med. Leta fram kamera och ladda den och ta mer kort!
Mjölkchokladpannacotta med daimcrunch och grädde
6 portioner (jag fick 7 portioner, men är ju hur stora glas man har)
2 gelatinblad
250 gram mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 dubbeldajm
1 dl vispgrädde
Lägg geltinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädde och socker. Ta av kastrullen och häll i den hackade chokladen (går mycket snabbare om man hackar den i småbitar) och smält ner den i grädden. Smält ner gelatinbladen i chokladgrädden.
Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylskåpet minst tre timmar innan servering.
Krossa dajmen grovt och vispa grädden.
Toppa pannacottan med krossad dajm och en klick vispad grädde.
Kommentarer
Trackback