Macarons med Lemoncurdfyllning..

Har fortfarande kvar Lemoncurd så fortsätte och baka citronbakverk. Denna ggr macarons med lemoncurdfyllning. Är verkligen helt kass på att baka macarons, vet inte va jag gör för fel? 1 av 3 plåtar blev bra, ressten åkte ner i soporna. Så tråkigt! Har 3 påsar kvar av mandelmjöl, om jag inte lyckas på dem kommer jag aldrig mer baka macarons! Skitbakverk!


Macarons


150 g fint fint malen mandel (mandelmjöl)
150 g florsocker
120 g äggvitor, uppdelat i två skålar
35 g socker
150 g socker till sockerlag
50 g vatten till sockerlag
(pulverfärg/karamellfärg)
(essence)

Blanda mandel och siftat florsocker i en bunke.
Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning.
Blanda socker och vatten till sockerlagen låt koka tills temperaturen nått 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter.
Rör i 60g äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt nu valfri färg eller ingen färg alls i mandelblandningen + ev essence. Vänd i den italienska marängen och rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande. Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.
Grädda macaroonerna i mitten av ugnen i 160 grader, ca 8-12 min.
 
Lemoncurdfyllning
 
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Lemon curd
Ev. valfri färg

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa ner äggulan. Tillsätt några matskedar lemon curd -smaka dig fram. Färga eventuellt smeten i valfri färg, jag tillsatte lite gul karamellfärg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0