Choklad och Whiskey praliner..
Till min present i lördags gjorde jag 2 sorters praliner, den ena va bailysen som är ett säkert kort som jag gjort flera ggr innan och receptet ligger under godis kategorin här till vänster..
Den andra sorten va choklad och whiskeypraliner. Tänkte mest på herrn i huset att han gilla whiskey, får ju fjäska med han med när damen fick lila saker hem =)
Här nedan kommer receptet..
Kaffe och whiskeypraliner, ca 30st
ca 200 gram choklad till penslingen av formarna.
Kaffe/whiskeyfyllning:
2 msk vispgrädde
1 tsk snabbkaffepulver
80 g ljus choklad
1 msk whiskey
2 msk vispgrädde
1 tsk snabbkaffepulver
80 g ljus choklad
1 msk whiskey
Pensla formarna med choklad 2 ggr. Ställ in i kylen mellan stryckningarna.
Blanda grädde och kaffe i en kastrull. Låt smälta på svag värme och koka upp.
Häll över chokladen och rör tills allt har smält. Rör ner whiskeyn.
Fyll formarna med fyllningen. Ställ in i kylen ett tag och täck sen botten på pralinerna. Ställ in i kylen igen. Ta ut formen och knacka ut pralinerna.
Blanda grädde och kaffe i en kastrull. Låt smälta på svag värme och koka upp.
Häll över chokladen och rör tills allt har smält. Rör ner whiskeyn.
Fyll formarna med fyllningen. Ställ in i kylen ett tag och täck sen botten på pralinerna. Ställ in i kylen igen. Ta ut formen och knacka ut pralinerna.
Kommentarer
Trackback