Midsommar helgen..

Japp, nu va midsommarhelgen över för denna ggr.
Haft en kanon bra helg med mycket skratt och god mat/dricka, vilket visade sig på vågen. Gått upp nästan 2 kg över helgen vilket bevisar att vi har ätit möe möe god mat! =)
 
Fredagen börja med att jag lagade hemmagjord potatissallad och förberede lite va som skulle med. P va iväg och handlade de som saknades. Sen blev de en runda med Nelson innan vi styrde bilen mot Läckö. Nelson fick vara hemma själv på midsommarafton men våra kär grannar va snälla och erbjöd sig och gå ut och gå med han och även på midsommardagens morgon/förmiddag så vi kunde ligga över. Tack ännu en gång, för de hade aldrig funkat och ha med han dit. Va massa folk och massa hundar så han hade vart superstressad där uppe bland allt folk.
När vi kom till Läckö där våra vänner hade sin båt liggnades så blev de första rundan med mat, potatis, sill, korv köttbullar och hemmagjorda snapsar. Sen upp och kollade midsommarstångsresning och när folk dansade runt där. Även en liten tripp på medeltidsmarknaden fick de bli..
 
Hade tur med vädret att de inte regna nåt, men va lite molningt imellanåt men ändå varmt som tur va!
 
Sen gick vi tillbaka till båten där cider/vin/öl kom fram och lite annat smått och gott innan de va dags och äta, igen.. Grillat kött, 2 olika sorters hemmagjorda potatissallader, beasås och sallad. Gottit..
Satt på båten hela kvällen och kollade på folk/båtar hade de super gött/kul/mysigt!
 
Lördagen vakna vi alla med ont i hövet och allmänt hänginga, undra varför =)
Men efter frukost piggna vi till lite iallafall. Vdi lunch va de dags att åka hem till Nelson, men då kom H o J som förslag att vi skulle hämta Nelson och bege oss ut på båten till en lugn ö där han inte blir lika uppstressad så jag åkte hem till Skara och hämta han. Jösses va de regnade i Skara när jag hämta han. Inge kul väder alls.
Tillbaka till Marinan ute på Kållandsö där jag och Nelson klev på båten igen.
Gick kanonbra för Nelson att åka i båten. Han satt och titta ut genom fönstret och verkade trivas. Åkte till en ö som hette Billingsö som låg strax utanför marinan där vi stanna till över natten.
 
 
 
 
När vi hade lagt in ankaret och skulle få ur Nelson på sidan på båten för att gå av i fram så hände nåt, jag tror att de va att han inte fick ut ena baktassen så han tappade balansen och ramla/dök ner från båten rakt ner i vattnet. Jag såg bara hans höve stack upp från ytan och tyckte jag såg lite panik i hans ögon så jag fort som bare den hoppa ut ur båten rakt på badbryggan och va på väg att dyka i efter han. Jag fick alltså värsta paniken där men när han fick se mig på badbryggan så börja han kravla/sprattla el va de nu heter som hundar gör och simma rakt mot mig. Han va jätteduktig på att simma och kom till badbryggan men jag som va helt panikslagen bara sliter tag i halsbandet och i hans päls och drar upp han. 50 kg + massa vatten så va ganska tungt men vet inte vart jag fick all kraft till de för jag är ganska svag i mina muskler i vanliga fall fick upp han men då kunde jag inte backa utan jag fick lägga mig på rygg och lyfta upp Nelson på mig så han låg på mig, så jag kan säga jag va rätt blöt och jag hade inte räknat med och bli blöt heller så jag hade inte med nåt ombytte så de va bara och svida om till midsommarklänning igen =) Men blöttare va förstår Nelson. Jätte kul och ha en blött hund på båten sen i ett dygn, men gick rätt bra ändå som tur va.
Vi trodde aldrig vi skulle få upp/ut han från båten igen, pga han ramla ner, men gick helt okej som tur va. Sen hände de dock en liten olycka igen. Nelson for nämligen som en dåre ute på ön bland klipporna och missa på nåt konstigt sätt en klippa så han slog hakan rakt i en klippa och fick ett jack/sår, men som tur är han smärttålig så han reagera knappt på de som tur va. Slutade blöda nästan med en gång oxå vilket va skönt oxå..
 
Fina jacket + lite skav/svullnad
 
Sen efter paniken/badandet och ytterligare mer mat så va vi alla så trötta så vi gick och la oss och slappa en liten stund. Va super skönt! Skönt och sova middag =) Sen fick vi alla lite mer energi efter de vilket va bra!
Blev lite kortspelande, mer skratt och ytterligare mer mat, denna gång havskräftor och kex/ost. Smakskens.. Nu förstår ni varför jag lyckats gå upp nästan 2 kg så som vi ätit! PUH
Blev tidigt i säng och vi alla slocka på 2 minuter kändes de som. Man blir så jäkla lugn och avslappnande när man sitter på båt. Jätte skönt!
 
Söndagen visade att mer regn skulle komma in så vi packade ihop båten runt 10 tiden o åkte hemmåt och vi hann komma in i hamn och städa av båten innan regnet kom. Resten av dagen va verkligen super lugn. Nelson slockna på 1 minut efter vi kom hem och sov konstant hela dagen förutom vid promenaderna och matdags så vi låg i soffan hela dagen och kollade på 4 filmer =)
 
Nelson fick vara med och mysa i soffan oxå =)
 
Detta va våran midsommar helg som har vart kanonbra trots ofriviligt bandande och uppslagen haka.. Tack H o J för vi fick åka med er!

Kommentarer
Postat av: Grannarna

Oj, vilka äventyr! Det var riktigt spännande att läsa. Tur att allting slutade lyckligt!

2012-06-27 @ 14:30:10
URL: http://barfals.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0