Chokladmuffins och creemcheese frosting...
Till mina kyckling muffinsar använde jag detta receptet. Tagit från Leila Lindholms kokbok..
Leilas chokladmuffins
ca 12 st
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1dl gräddfil (jag tog filmjölk)
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetchoklad 70% (jag tog vanlig blockchoklad)
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda med äggsmeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
(Går även och ha i 2 msk kallt kaffe i smör/gräddfils röran för att få en liten annan smak)
--------------------------------------------
Creme cheese frosting
60 mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 philadelphiaost
ev några droppar karamellfärg
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i philadelphiaosten. Färga ev frostingen el behåll den vit.