Nya fönster...

Idag har vi vart på banken och hört lite med lån och grejor för vi har planer och byta fönster..
Våra är RITKIGT dåliga. Vissa sitter löst i fönsterramen och de drar in massa kyla på vintern så de behövs kittas (stavas de så??) om och även målas om. Men känns inge kul att lägga massa tid, energi och pengar på fönster som har suttit här i 40 år.

Vi har valt i så fall och ta fönster från Morups fönster då en i våran radhuslänga bytte fönster i vintras/våras och de är super nöjda med dem och de gör hela arbetet vilket är skönt de med så allt blir rätt. Sen får man precis samma mått som innan, så de är inget som blir förstört på insidan som tex tapeter (fast de hade kanske vart bra så jag fick nya =och sånt utan de "skräddarsyr" fönstrerna och även balkong/altan dörrarna.. Perfekt!!
Sen har de även ett erbjudande nu att man kan få med en ytterdörr på köpet, endast betala för monteringen, vilket är väldigt lockande, men är en nackdel och bo i en radhuslänga där man inte får byta dörr hur man vill..

Men först ska vi ta hit en mäklare för att värdera om huset då vi har renoverat mycket sen vi köpte huset för 5 år sedan, och då kan vi bli av med vårat topplån och spara mer pengar, och de gillar vi =)
Så nu inför värderingen så får ja nog sätta mig och skriva en lista och ge till herrn i huset med saker som ska fixas innan, tex lister som inte har blivit uppsatta fast de va 5 år sedan vi gjorde klart de rummet, men man bli så hemmablind och till slut glömmer man av att den listen saknas.. Men är bra att de ä klart innan värderingen så det ser bättre ut!

Är annars mycket utgifter nu till hösten förutom fönster. Katten ska ta bort tandsten, Nelson ska kastreras (tror vi har bestämt oss för de nu), beställt automatisk dörröppningsmojäng till våran nya garageport, betala Egyptenresan + lite annat smått och gott, så nu får vi leva fattigt i några månader =) Nädå, de går ingen nöd på oss som tur är.. 


Kommentarer
Postat av: ajje

Ja du hemma blind blir man allt, vi har fortfarande inga lister i vårat sovrum som vi renoverade 07=)

2011-09-06 @ 09:06:15
Postat av: mia

hej, måste bara säga att jag hamna på din blogg av en slump. Underbart att se era fina bilder på en så massa goda saker! Denna blogg kommer jag definitivt att följa :)

2011-09-07 @ 16:08:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0