Hemmagjord kebab...

Idag har vi gjort nåt nytt, el snarare min sambo.. Är inte ofta han tar initiativ till och laga mat nu för tiden, men idag sluta han tidigare från jobbet och jag jobbade, så han har gjort hemmagjord kebab.. SUPER gott fast de bara är köttfärs den är gjord på som stått i ugnen i 3-4 timmar...

Har tyvärr ingen bild, hann och äta upp allt innan jag tänkte på de =)

Hemmagjord kebab
8 portioner (stor sats, så vi har minska ner på ingredienserna så vi hade totalt 800 g färs)

800 g blandfärs
400 g fläskfärs
2 msk potatismjöl
2 msk fond
1 tsk lökpulver
salt och peppar
ev aromat el andra kryddor

Blanda ihop 800 gram blandfärs med 400 gram fläskfärs eller utgå ifrån 2 delar blandfärs + 1 del fläskfärs.
Krydda efter behag och rör ner potatismjöl i köttfäsen.
Forma smeten till en rulle ca 8cm diam. Packa in i dubbelt aluminiumfolié till en hård rulle. Låt ändarna på rullen vara öppna så att köttsaft och fett kan rinna ut. Lägg rullen på en ugnsplåt.
Stek i 3 timmar i 100 grader. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar 1 timme.
Ställ kallt i kylen och skär remsor med en osthyvel. Värm på kebaben i stekpanna på låg värme i lite olja.
Jättegott ihop med strips och sallad och självklart kebabsås.. MUMMA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0