Tacogratäng...

Idag har de vart en väldigt lugn dag, men en bra dag för promenaden med Nelson gick kanon idag =) Han ryckte lite men va inte alls som de va häromdan, och jag fick mer ögonkontakt med honom.. Så nu håller jag alla tummar och tår på att fortsätter i samma bana =)
Han har vart jätte lugn inne idag när vi busat och så, enda som hände nu ikväll va en kissolycka och de har inte hänt på över 1-1½ månad så vet inte varför de blev så idag, men de är inte så farligt och vi får hoppas att de va en engångsgrej..



Nu sitter vi proppmätta i soffan. Blev tacosgratäng ikväll och de va jääääätte gott! Vi gjorde en stor sats så nu har vi massa matbyttor framöver.. Perfekt!
Har fått lite tider på Kappahl i mars, och de va många långa dagar, och då när man kommer hem orkar man inte laga mat så det är perfekt och ha matbyttor i frysen =)

Har ingen bild på tacosgratängen då de redan ligger i matlådor redan, men tänkte dela med mig av receptet för de va verkligen jätte gott. En sallad och tacoschips till är supergott, nästan ett måste!

Tacogratäng
6-8 pers?

1 kg köttfärs
3 st gul lök
4 klyftor med vitlök
1 burk krossade tomater
2 påsar tacokrydda
1/4 tsk chilipulver
1 stort paket philadelphiaost
3 dl creme fraiche
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
riven ost

Bryn köttfärsen och den finhackade löken. Tillsätt alla kryddor, vitlök, krossade tomaterna, paprika och ev lite vatten. Låt koka ihop ca 10 minuter.
Dra av från plattan.
Häll i den hackade purjolöken.
Blanda philadelphia osten och cremefraishen i en bunke och häll i köttfärsröran och rör runt så allt blandas.
Lägg köttfärsröran i en ugnsfast form och strö över osten.
Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 10-15.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0