Hundkursen..

Igår va de alltså hundkurs i Götene för oss. De gick väl ganska okej, han va ju inte sämst men inte långt ifrån =)

Vi börja med och gå en lite promenix i skogen och då blev Nelson superstressad. Massa nya hundar (13st) och nya människor så då for han fram och tillbaka.
Vi behöver verkligen få han att träffa lite andra hundar så han blir lite mer van vid de. Är ändå tur vi bor i stan så vi träffar vissa hundar när vi är ute och går, men många hundägare vänder håll el går så långt som möjligt ifrån oss för han är en sån stor hund, så de är inte så lätt att han får träffa andra hundar heller.

 Efter promenaden fick vi öva lite på och ha kontakt med våran hund och försöka gå brevid de andra hundarna, gick väl sådär. Imellanåt fick P jätte bra kontakt med Nelson och ibland skiter han fullständigt i oss, men det är bara och öva med han så vi får bättre kontakt med honom.

Sen gick vi igenom kursen lite och sen va de lite lek efteråt. När de flesta hade åkt hem prata vi lite med instruktören och fick lite tips och idéer på hur vi ska träna honom vilket va jätte skönt. Som tex när folk kommer och hälsar på oss så ska de ignonera honom för att han inte ska hoppa på dem. Och ha en uppstoppad socka som han ska få när han vill "bita" på våra händer. Och försöka backa honom när han drar med våra händer och inte dra i kopplet så mycket.
Så nu är de upp till oss att öva på tipsen vi fått så får vi hoppas att Nelson blir en lugnare vovve framöver =)


(En jätte dålig bild, tagen i mörker med Iphonen)


Kommentarer
Postat av: Elin

Ni får gärna komma till oss och träna med våran hund :)

2011-04-06 @ 22:12:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0