Rabarberpaj

Idag har jag bakat årets första rabarberpaj =)

Är en av P´s favo kaka/paj/dessert, så enligt önskemål blev de det idag...



Mitt recept på smulpaj har jag från min gamla hemkunskapsbok från högstadiet, så receptet har hängt med i många år nu..

Smulpaj
4 port

2 dl mjöl
1 msk socker
50 g margarin

Fyllning:
350-400 g rabarber
2-3 msk socker
1 tsk margarin

Sätt ugnen på 225 grader.
smörj en ungsäker form med margarin.
Lägg mjöl, socker och margarin i en skål.
Finfördela margfarinet med fingertopparna eller med en gaffel så att alltsammans blir en grynig massa.
Dela rabarberna i små bitar.
Strö över socker.
Strö smuldegen över fyllning. Ställ formen mitt i ugnen.
Låt stå tills rabarberna är mjuka och degen blivit ljusbrun, ca 20 min.
Servera med vaniljvisp eller glass =)



Går även och byta ut rabarberna mot äpple, hallon eller andra bär. Går även o byta ut hälften av mjölet mot havregryn.

------------------------------------------------------

Är de nån som har möe rabarber i trådgården hemma, och vill dela med sig? Tar gärna i så fall =)


Kommentarer
Postat av: Frieda

jag har sjukt mycke...!!! Kommer till skara nästa vecka...bara hojta till om du vill att jag ska ta me!!

2010-05-24 @ 15:11:30
Postat av: Elin

Hej på dig! Vi har oxå mycket som du jättegärna får ta hur mycket du vill. kram

2010-05-24 @ 17:13:34
Postat av: vera

Åh vad gott med rabarber paj.vill smaka

2010-05-25 @ 07:53:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0