Rabarberpaj
Idag har jag bakat årets första rabarberpaj =)
Är en av P´s favo kaka/paj/dessert, så enligt önskemål blev de det idag...
Mitt recept på smulpaj har jag från min gamla hemkunskapsbok från högstadiet, så receptet har hängt med i många år nu..
Smulpaj
4 port
2 dl mjöl
1 msk socker
50 g margarin
Fyllning:
350-400 g rabarber
2-3 msk socker
1 tsk margarin
Sätt ugnen på 225 grader.
smörj en ungsäker form med margarin.
Lägg mjöl, socker och margarin i en skål.
Finfördela margfarinet med fingertopparna eller med en gaffel så att alltsammans blir en grynig massa.
Dela rabarberna i små bitar.
Strö över socker.
Strö smuldegen över fyllning. Ställ formen mitt i ugnen.
Låt stå tills rabarberna är mjuka och degen blivit ljusbrun, ca 20 min.
Servera med vaniljvisp eller glass =)
Går även och byta ut rabarberna mot äpple, hallon eller andra bär. Går även o byta ut hälften av mjölet mot havregryn.
------------------------------------------------------
Är de nån som har möe rabarber i trådgården hemma, och vill dela med sig? Tar gärna i så fall =)
jag har sjukt mycke...!!! Kommer till skara nästa vecka...bara hojta till om du vill att jag ska ta me!!
Hej på dig! Vi har oxå mycket som du jättegärna får ta hur mycket du vill. kram
Åh vad gott med rabarber paj.vill smaka