Silviakaka
Idag kommer 2 st kompisar till mig, så självklart måste man bjuda på fika, så idag blir de Silviakaka. Är nästan som kärleksmums, fast ljus. Sen bakar jag den i springform istället..
Den är jätte lätt och baka o inte så möe ingredienser. Sen är den väldig saftig, så den håller i många dagar innan den blir torr.
Här kommer receptet
Silviakaka
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten
Glasyr
50-75 g smör
1 dl socker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
kokos
Vispa ägg och socker. Häll sedan i mjöl och bakpulver och till sist vatten. Vispa till slät smet. Häll i en springform eller liknande ca 24-26 cm i diameter.
Grädda i 200 grader i ca 20 min, tills den ä genombakt och fått lite färg.
Låt den svalna.
Smält smöret i kastrull. Tag av kastrullen från pannan. Häll sedan i socker och äggulan, och rör till sockret smält lite. Häll sedan i vaniljsocker och rör till jämn "smet".
Häll glasyren över den svalna kakan uppe på och även lite på sidorna för då blir den mjukare o saftigare. Häll sedan kokos uppe på innan glasyren stelnar.
Tack för att du gjorde dej besvär att baka. MYCKET god kaka, fem stjärnor av fem möjliga.
Tack kajjo!
den är ju jätte god