Morots cupcake med cream cheese frosting

Ikväll blev ja lite rastlös, så då blev de bakning =)
Idag blev de Morots cupcake med cream cheese frosting.. Va lite o förbereda med så som riva morötter och krama annans, men de va de värt.. de blev JÄTTE goda...
När man gjorde smeten så såg de mindre god ut, så nästan ut som spya.. =)


Här är dem utan glasyr och de är väldigt goda som de är..


Färdigt resultat, här med svart muffinsform och svart strössel..


Och här med lila muffinsform med rosa prickar och strössel i lila o rosa..

Har aldrig spritsat i hela mitt liv, så därför blev de inte så snygga..

Här kommer receptet

Morots cupcake med cream cheese frosting
ca 30 st

Cupcake:
5 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
5 dl socker
2 dl olja
2 dl gräddfil
5 (500g) dl riven morot
200 g krossad ananas, (pressa ur all saft)
75 g kokos
200 g valnötter, hackade (jag tog hasselnötter, för de va vad jag hade hemma)

Frosting:
300 g philadelphia ost, rumstemperatur (viktigt)
180 g smör, rumstemperatur (viktigt)
2 tsk vaniljsocker
4-5 dl florsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda socker, mjöl, bikarbonat, vaniljsocker, salt och kanel i en skål. Lägg åt sidan.

Vipsa ihop gräddfil, olja och ägg. Tillsätt mjölblandningen (lite i taget) och vispa på låg hastiget tills allt blandats ihop, inte mer.
Rör fösiktigt i morot, ananas, kokos och nötter.
Fyll formarna till 3/4 och grädda i ca 20 min, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna.

Frosting:
Vispa ihop philadelphia och smör tills det blir slät. Sikta i flor och vaniljsocker och vispa tills allt blandats ihop väl och blivit slät. Bre eller spritsa över cupcaken


Kommentarer
Postat av: P

De blev högsta Betyg från GUBBARNA på jobbet på dessa muffins....

Skulle tacka från alla.

2010-03-11 @ 11:37:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0