Citroncupcakes med hallongömma och hallonfrosting

Idag har jag o P varit en skövde en sväng. Min handbroms på bilen har hängt sig, så den luktar bränt när man har kör bilen. Så P ska laga de i veckan, så då när han ändå hade bilen upp på liften så skulle han även passa på och byta bromsbelägg, så vi åkte till Biltema och köpte de. Blev även en kik på mediamarkt, fick knappt P därifrån. Sen blev de Chili och ElinsEsplanad.

P köpte nån krigs/action film som han ville se direkt när vi kom hem, så då gick jag ut i köket o bakade lite.

Idag blev kladdmuffins som jag även gjorde för nån vecka sen. Och så blev de Muffins med hallon i.



Citroncupcakes med hallongömma och hallonfrosting

12 st

4½ dl mjöl
1¼ socker
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
1 ägg
2½ dl mjölk
125 g smör
½ citron
125 g hallon
¼ dl potatismjöl

Frosting
¼ dl hallon
100g philadelphiaost
40 g smör
ca 4 dl florsocker


Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda samman alla torra ingredienser och rör noga så att de blandas. Häll alla blöta ingredienserna i smöret och vispa lätt så att det blandas. Häll de blöta ingredienserna i de torra och rör så att det precis blandas.

Blanda hallon med potatismjölet.

Häll smeten i ½ i muffinsformarna och stoppa i bär i varje form. Häll resterande smet över bären så de blir ca ¾ fyllda.

Grädda i 180 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.

Vispa smöret krämigt med elvisp, häll i cream cheese och vispa ihop det ordentligt. Tillsätt hallonen och florsockret, vispa noga så allt blandar sig och blir lite fluffigt. Tillsätt mer eller mindre florsocker efter vilken koncistens du vill ha. Spritsa eller bred över frosting på dina helt avsvalnade cupcakes.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0