Frånvaro...

Blogginläggen har lyst från sin frånvaro här i bloggen, men har jobbat massa nu i 1 veckas tid, och jobbar även idag och imorgon, så när jag kommit hem på kvällarna har jag vart helt slut. Sen har de inte hjälpt att jag förkyld, hostig och döv på ett öra, men är på bättringsväg nu som tur är..
Har nämligen vart inventering på jobbet denna veckan så mån, tis och ons har vart hela dagar som inneburit från 9 till 13 timmars dagar.. Puh...
P har haft Nelson med sig på jobbet och de går jätte bra för han där. Enda är att han inte sover där, han kan inte riktigt slappna av. Men de kan han inte nånstanns, inte hos mamma el svärmor heller, så på kvällarna slocknar han ganska fort och vill inte gå upp på morgorna, vilket passar mig som inte är en morgon människa =)


Semlemuffins...

Idag har jag bakat lite, måste ju andvända upp alla muffinsformar jag köpt =)
Idag blev de semlemuffins. Ett lättare alternativ jämnfört med vanliga då man slipper greja med jäst och jäsning och grejor. Väldigt lätta och göra. Har dock inte smakat på dem, då de blev samma antal som personer på P´s jobb. Så får höra imorgon om de tyckte om dem el inte..

Kameran va urladdat så tagit med mobilen så därför är inte korten så bra..



Semlemuffins
12 stora eller 16 mindre

4 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk kardemumma malen

150 g mandelmassa
3-4 dl grädde
florsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret och häll på mjölken.
Rör ned i äggsmeten tillsammans med de torra ingredienserna.
Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 200 grader ca 12-15 minuter (jag hade inne dem i 18 min för ja hade stora amerikanska muffinsformar). Låt svalna på galler.

Riv mandelmassa och rör den mjuk med lite mjölk eller grädde.
Vispa grädde.
Skär en trekntig bit ur toppen på varje muffins och fyll med mandelmassa. Spritsa på grädde och lägg tillbaka ”locket” sikta över florsocker.


Ullared + Ikea

Dagen idag har spenderats i bil och i shopping varuhus =)

Kl 7 imorses åkte jag, syster och mamma ner till Gekås, Ullared.. Va inte alls möe folk så va perfekt dag och shoppa på. Dock blev de inte så möe shopping som jag hade förväntat mig, men lite saker åkte allt ner i kundvagnen bland annat hundgodis och hundleksaker som är halva priset på jämnfört med här hemma. Blev även muffinsformar (som jag egentligen inte behöver mer av) och lite andra baksaker =)

Efter Ullared blev de en tripp till Ikea där jag kom ut med en potatiskalare för 9 kr, måste nog vara ett rekord för mig =)

Nu sitter jag här nedsjunken i soffan med lite huvudvärk, antagligen för man spänner sig när man kör bil. Ska gå ut med Nelson om en stund i friska luften så kanske de släpper.


Oreo cakeballs

Brist på annat och de dåliga vädret har jag idag gjort cakeballs av Oreo kex. Är bara 3 ingredienser så de inte så komplicerat. De svåra är och doppa dem i choklad, men blev ganska okej ändå..



Oreo cakeballs
ca 15 st

1 pkt Oreo kakor
Ca 75-100 g cream cheese (jag använde philadelphiaost)
Ca 100-120 g mörk choklad
ev strössel

Mixa kakorna till fina smulor i matberedaren. Rör ner lite cream cheese i taget och blanda ordentligt tills degen håller ihop. Rulla till bollar. Låt stelna något i kylen (jag lät dem stå i några timmar, men det kanske räcker med någon halvtimme). Smält chokladen i vattenbad och doppa kakorna. Får lägga på strössel fort om man vill ha de på för annars fastnar de inte. Förvara i kylskåp.


Skit väder...

Vilket skit väder de är idag.. Kunde de inte vart som igår el förrgår när de va sol och torrt på marken. Efter vi kom in från promenaden förut hade jag en rejält skitig hund! Hela tassarna, bena och magen va pissesura och helt leriga och grusiga.. Ush! Kallt och blåsigt va de ute oxå.. Detta väder gillar jag inte! Så idag går vi inte ut mer än va vi behöver..
Nu ligger en hund och stensover så då passa Sixten på att komma ner så nu har jag en katt i knät som gärna vill vara med och trycka på tagenterna på datan =)


Heden...

Även denna helgen har vart lugn, P va iväg hela lördagen. Han va hos sin kusin i Borås/Ulricehamn och körde bil på is. Är några sjöar där kusinen bor där de va 60 cm is på sjöarna så då passa de på och körde lite. Så jag och Nelson och även Sixten såklart hade en film dag, så 4 filmer blev de den dagen..

Igår åkte vi till Skövde en sväng, behövde en extern hårddisk och ville även åka till Lidl för de är de enda som säljer mandelmjöl, så nu kan jag baka macarons för fulla muggar...
På vägen hem stanna vi på Heden i Axvall.. Va perfekt och släppa han lös där och man såg han hela tiden jämnfört när man är i skogen.. Han sprang fram och tillbaka och när vi kom hem va han riktigt trött.. så dit ska vi absolut åka igen!





Nu sitter jag och väntar in tiden, ska nämligen åka och jobba idag. Första gången på 2 månader så vi får hoppas jag kommer ihåg kassaapparaten =) Ska även jobba tors och fre för de är medlemsdagar då, så då lär de bli lite folk så är bra att jag jobbar 1 dag innan så man har lite mer koll på läget..


RSS 2.0