Julklapp...

Gav kompisen en julklapp och försökte göra ett litet roligt paket. Gjorde den som gammla festisförpackningarna som fanns förr och så stämpla jag på den för de skulle matcha julkortet hon fick =)
 
 
Tyckte den blev lite söt och rolig =)

Julveckan...

Då vart de några dagar sedan jag skrev igen.. Har inte så möe att skriva om som ni tycker är kul, så då blir de att jag skiter i att skriva överhuvudtaget.. men får väl ändå göra en liten sammanfattning av veckan..
 
Dagen innan julafton åkte vi med våra kompisar och blev barn på nytt på äventyrsbadet i Skövde. Va riktigt kul! Åkte ruschkanor, simma utomhus i strömar och bubbla i bubbelpoolen. Härligt! Sen blev vi bjudna på julmat på kvällen med riktigt goda revben! Nåt som jag aldrig tillagad, men ska nog försöka mig på de nån dag!
 
Sen julafton, den kändes inte som julafton med va nog för vi inte fira på samma sätt som förr. Förr åkte vi runt till 5 ställen på alla juldagarna och firade jul medan i år åt vi middag hemma här och så åkte iväg till mina föräldrar + vi inte va samma människor som vi brukar vara. Men är inte lätt att hålla traditioner när man blir äldre, och familjerna utökas av sambosar och barn osv, men är ju så de är..
Saknar när man va runt 10 år och vi skulle julpynta hemma, mamma står och stycker dukar medan jag och syrran går och placerar tomtar högt och lågt hemma, och samma tomte skulle stå på samma ställe år efter år. Och sen klä granen på kvällen innan julafton och äta pizza som man knappt aldrig åt annars. Sen julafton med massa julklappar flera ggr på dagen på olika sorters firande.. De va jul de! + mormors fläskfile som vi jämt åt på julaftonskvällen för då ville man inte ha mer julmat. Åååå den va så god, tyvärr har de receptet kommit på vilovägar så vi inte kan laga de =(
 
Nelson med rött band på julafton, mamma tyckte de va för smalt, så till nästa år får jag köpa ett bredare =)
 
Men ska inte klaga över julen, den blev mycket bättre än va jag trodde den skulle bli. Hade vart lite snäll oxå så jag fick några julklappar, bla biljett och kolla på en stand up show med Björn Gustavsson & Henrik Schyffert på Vara konserthus i februari. Ska bli riktigt kul! Även lite bakprylar och pengar fick jag med. Perfekt!
 
Även Nelson fick paket utav svärmor, här väntar han på att få öppna de =)
 
-----------------------------------------------------------------
 
De andra dagarna har blivit mycket slappa, mycket tv/filmtittande. Trodde jag skulle gå mer på nerverna på att gå hemma med sambon för han är ledig i 10 dagar el va de nu blir, men än har vi inte rykt ihop =)
Men i onsdags va vi i Skövde för vi behövde nytt batteri till Volvon. Den har dummat sig hela vintern, segstartat och fått ladda batteriet och nu de sista har vi fått starta med startkablar, så den behövde helt enkelt ett nytt batteri. Sen gick vi in på Mio för att kolla säng, vi såg de hade nåt erbjudande där i reklamen. Men vi gick sen vidare till Sova bara för att kolla, men när vi kom in kom försäljare fram och frågade om vi ville testa lite sängar för att se vilken som passar oss bäst osv. Efter 1 timme gick vi ut med en beställning på en säng. Lättlurade? O ja.. och panka! Blev mycket dyrare än va vi tänkt oss, men den ska hålla i 25 år osv, sen spenderar man ju halva livet och sover, borde man inte ha den perfekta sängen då? Så tyckte vi iallafall, så om 4 veckor har vi förhoppningsvis en ny säng =)
Så idag har jag bearbetat min sambo att skaffa panel på en vägg i sovrummet och jag har lyckats!! WOWOWOW! Har länge vilja ha liggandes panel nånstanns i huset, helst i trappen och hallen, men där så svårt och sätta utmed trappen så fick bli i sovrummet. Gör mig inget! Så idag har vi börjat kika efter plankor + vart på Jula och köpt nya verktyg (för de va kraven, nya verktyg så kan jag tänka mig och göra de) så nu är de bara och börja borra i hård betongvägg.. PUH.. Men kommer nog bli kanonbra när de blir klart!
 
Ingen som föresten vill köpa en 180 sängstomme från IKEA? Är samma som alla andra har typ =) Malm tror jag den heter och så i ek. Bara och säga till i så fall!
 
-----------------------------------------------------------------
 
Idag har vi duschat Nelson, jösses halva hunden ligger utspridd på golven nu för han fäller hur möe som helst när han ä nyduschad. Äkligt! Men oj oj oj va fluffig och mjuk han är nu. Och luktar så mycket bättre. Knappt man vill ta ut honom nu för att han inte ska bli lortig =) Men hoppas han fortfarande är ren till nyår för då ska vi iväg till kompisarna och fira in de nya året och han ska med. Vi har ingen hundvakt + vi vill inte lämna han nåt ensam för man vet inte hur han reagerar med fyrverkerierna. Han har inte gjort de de 2 åren innan, men då har han ju vart med oss hela tiden, vet inte hur han blir när han är själv. Tur man har snälla kompisar som man får ta med hunden till, inte så många vill det.
 
En ren och fluffig nallebjörn som ligger och myser i soffan =)

Kajjo 28

Idag fyller en kompis år så har skickat ett kort på posten till henne. Eftersom de är röd dag och helg så fick hon de redan i fredags, så nu kan jag lägga upp de på bloggen..
 
Blev inte så nöjd med kortet.som jag inte brukar blir, men denna ggr blev de lite tråkigt. Och när jag klistra fast bokstäverna såg de bäst ut att jag sätta de lite i olika höjder men när jag tittar på kortet i efterhand kan man tro jag vart på snapsen igen när jag klistra på dem..
 
Jaja, iallafall, Grattis Kajjo på födelsedagen!
 

HelloKitty tårta.

En kompis fråga mig för 2 veckor sedan om jag ville baka en tårta till hennes dotter som fyllde 2 år igår. Tänkte först tacka nej, för jag är inte bra och skapa figurer och sånt, men sen googla jag lite och hitta HelloKitty tårtor att härma, så tackade ja till slut och så här blev resultatet av min tårta..
 
 
Är sådär halvnöjd med den, som allt annat jag gör.. hmmm.. dåligt självförtroende? Ja!
 
Men tycker själv ögonen är lite snea och 2:an är lite för högt upp, men hoppas den dög till lilltjejen som skulle ha den!
 
 
Och för att dölja nederkanten på tårtan som oftast inte blir så rak och fin dekorerade jag med blommor =)

Julkort 2012

Har de sista pysslat lite med årets julkort och här kommer resultaten. Blev 3 olika varianter men har lite samma tema för alla har järneken på sig. Min nya favostämpel =)
Matchar ju även tårtorna som gjordes häromdan!
 
Första varianten som de flesta som jag skicka till fick..
 
Andra varianten... Formad som en stjärna...
 
Som man sedan vecklar ut..
 
Och variant 3 som bara några fick, för de är ljus och tändstickor i och om jag skulle posta den så skulle de gå på massa i porto, så fick de som bodde närmast oss som jag och Nelson kunde vara postbärare till =)
  

Marsgodis...

Hitta förra veckan i en blogg på en ny variant av julgodis, så i helgen när jag va hos kompisen och baka testa vi på detta och de blev jättegoda. Så i onsdags bakade jag en ny sats till mig själv. Jättegoda men väldigt söta, en räcker gott och väl att äta.
 
Enda är när jag gjort dessa 2 ggr så har de skurit sig i kastrullen. Som smöret separerat från chokladen, men efter att ha rört o rört o rört i kastrullen så har de till slut blivit bra.
Väldigt lätt julgodis! Testa vet ja! 
 
 
Marsgodis
 
4 Mars bars
90 g smör
50 g rice krispies
 
Smält ihop smör och Mars baren på svag värme till en jämn smet. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner rice krispies. Fördela ca 25 st klickar på ett bakplåtspapper och låt dem stelna.

Tillökning...

I tisdags va kompisen här och hade med sig present till Nelson, men där va jag snabbare än han och tog den, för han fick nämligen en jättestor benersennen gossedjur. Nästan lika stor som Nelson själv =)
Ville inte han skulle bita sönder den med en gång utan jag vill mysa med den i soffan ett tag istället. Perfekt storlek och ha som kudde el bara sitta och hänga på. Jätte mjuk och själklart jättesöt för de är ju en bernersennen =)
 
Nelson fick låna den lite för korttagning häromdan..
 
 
Nelson ser lite butter ut, undra om de är för han är avis på tillökningen.. Han kan ligga och sova jättedjup och så säger jag lilla vovven och klappar gossedjuret, då kommer han fort som ögat och vill vara med och gosa. Om han inte får uppmärksamheten så börjar han yla och skälla.. Svartis? O jag =) Är likadant när katten är i soffan.. =)
 
 
Gossedjuret är möe vitare än Nelson, så är nog dags för en dusch snart. De som han gillar så... el inte...

Jultårtor..

Min syster har praktiserat på ett ställe här i stan och jobbar sista veckan så hon ville bjuda på en tårta när hon slutar. Är ju snart jul så fick bli en med julmotiv..
 
 
Ljusa bottnar med hallonmousse och dumlefluff (min favorit), spacklad med grädde och marshmallowsfondant,  dekorerad med sockerpasta.
 
Har ju som ni kanske vet slutat på Kappahl oxå, även kompisen, så vi bakade även en tårta dit för att tacka för oss. Körde samma tema med dekorationen, men blev lite mer järnek på den tårtan och med annan fyllning.
 
 
Ljusa bottnar fylld med jordgubbsmousse och geishafluff, spacklad med grädde och marshmallowsfondant, dekorerad med sockerpasta..

Geishafluff...

Geishafluff som användes till ena jultårtan. Är bara byta ut chokladen mot valfri. Tex toblerone, mars, plopp el vanlig mjölkchoklad..
 
180g geishachocklad
3 dl vispgrädde

Värm upp grädden i en kastrull men var noga med att den inte får börja koka. Dela geishan i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält. Häll upp i skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar (helst ska den dock stå över natten). När blandningen är helt genomkall vispas den upp till en härlig fluff. Det här receptet räcker till 1-2 lager i en tårta beroende på storlek.
 
Går även att ha denna fluff på tex cupcakes.. Supersmarrigt =)

Jordgubbsmousse

Här är receptet på jordgubbsmoussen som gjordes till ena jultårtan. En mousse som går och variera sig med alla möjliga bär..
 
Jordgubbsmousse

4 gelatinblad
225 g jordgubbar
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg jordgubbar, vatten och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter. Mosa jordgubbarna mot kanten så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt
Passera jordgubbarna genom en finmaskig sil. Pressa ut så mycket saft som möjligt och tänk på att det alltid blir en hel del saft på undersidan av silen.
Krama ur vattnet ur geltinbladen och blanda ner dem i hallonsåsen. Rör tills gelatinet har smält och låt såsen svalna. Om man har bråttom kan man ställa såsen i kylskåpet men passa så att den inte stelnar helt.
Vispa grädden och blanda i den avsvalnade såsen.
Ställ den i kylen om den ska användas som fyllning i en tårta. En sats räcker till ett lager i en tårta med en diameter på 24 cm.

(Skeda upp i portionsformar om den ska serveras som efterrätt. En sats räcker till 6 portioner. Låt stå i kylen och stelna och servera med vispad grädde och färska jordgubbar.)

Läääänge sen....

Ja, nu va de länge sen jag skrev nåt.. Väldigt läääääääääänge sen..
Har vart mycket de sista, både goda och mindre goda saker har hänt så känner att jag inte har orkat/haft tid/lust till de, men nu ska jag nog få ihop ett inlägg =)
 
Som sagt mycket har hänt sen sist, de har kommit mycket snö, som tyvärr regna bort de mesta av de som nu har frusit på igen så de är snorhalt. Tänk om den fösta snön bara hade kunnat få vara kvar, men icke då.. Men medan snön låg fint på backen va vi bla på Kulhult med goda vänner och lekte av oss lite. Va väl kanske 20 vuxna och 3 barn när vi va där och trots de va de möe skratt och skrikandes i backen och de va inte av barna som gapade =) Va många år sedan jag åkte pulka sist, men va lika roligt då som nu =) Men ack så jobbigt de va och gå upp för U- backen, märks inte där att man tränar 4 dagar i veckan.. PUH!
 
 
Har även vart på julbord med P´s jobb, va jätte kul, fast blev lite för möe snaps. Jag och tjejerna vid mitt bord + Mats snapsade för fullt tills de blev föe möe för mig.. Så aldrig mer dricka snaps.. Är ju inte ens gott och de bränner till i magsäcken. Känns som den ska explodera, så inge mer sånt på ett tag, men snart är de ju nyår så får väl se hur länge jag han hålla de löftet...
 
Sen har jag pysslat med julkorten, kommer ett till inlägg med kort på dem, eftersom alla inte fått dem än.
 
Vart på Heden och i Händene skogen och gått, gillar och gå ute när de är snö på backen. Blir glad i själen då, vilket kan behövas i mellanåt!
 
Även vart på Spiken där de va en liten marknad, sambon köpte ölkorv så nu stinker de rökt korv i hela kylen.. Inte så mysigt. Efter de åkte vi hem till goda vännerna och bakade peppar kakor och baka lite julgodis..
 
Även blivit nån resa till Skövde och Lidköping för lite köp av julklappar och liet annat smått och gått.. Även lite bakning har de blivit men saker som jag redan visat i bloggen så är inte så kul för er att se..
 
En liten sammanfattning av lite av sakerna jag har gjort, har även gjort mycket annat, men inget som ni tycker kul om att läsa.
Har dock inte så många läsare kvar heller för den delen, så ni tycker nog inte om de jag skriver ändå, men vissa saker skriver jag för min egen del för att komma ihåg saker..
 
 
 
 
 

Pärongrädde...

Tårtan som jag gjorde till mamma hade jag pärongrädde som jag kallar de. Vet inte namnt på den egentlign så fick bli de namnet =) Lärde mig den är jag va på tårtkursen för ett tag sedan. Super god är de, god och att äta direkt med slev =)
 
Pärongrädde..
Fyllning till ett tjock lager och ett tunt lager i en tårta.
 
4 dl grädde
2 dl vaniljkräm (jag gjorde på marsankräm)
3 st halv konseverade päron
1-2 tsk päronarom
grön karamellfärg.
 
Gör vaniljkräm enligt förpackningen och låt den stå till sig i 5-10 minuter. Under tiden vispa grädden som vanlig i en annan skål. Blanda sedan ihop dem försiktigt. Hacka päronen i lite mindre bitar och blanda i dem och päronaromen och karamellfärgen. Sedan är de bara och fylla tårtan..
 
Går även och byta ut päronen och aromen mot nåt annat. Tex hallon, banan, kiwi el va man nu vill. Perfa!

Tårta med blommor...

Fick en beställning på en tårta av min mamma. Hon fyllde år för 2 veckor sedan och ville bjuda på en tårta på jobbet.
Hon jobbar på ett kontor där de jobbbar med att blankter som lantbrukare och vetrinärer el nåt sånt skickar in. Svårt och förklara,men de handlar om kossor/tjurar/kalvar iallafall så hade tänkt och göra en tårta med en kossa på. Men igår när jag skull försöka mig på de blev de bara katastrof, så la ner de projektet efter en stund och gjorde en med blommor istället. Va nära på att bli pannkaka utav de oxå för blommorna bara gick sönder så fort jag nudda dem. Men fick ihop lite blommor tillslut och här är resultatet..
 
 
Denna tårtan är en ljusbotten med pärongrädde (recept kommer) och chokladtryffelcrisp, spacklad med grädde och vit marispan. Sen dekorerad med sockerpasta och vita strösselkulor.

1:a advent..

Idag är de 1:a advent, nu är de inte långt kvar till jul =) Även om våran jul antagligen inte blir som den brukar är de ändå en mysig tid.
Va och köpte rött tyg häromdan så sydde mig en hissgardin till köket lite snabbt som nu sitter uppe. Även julstjärnor har flyttat in i köksfönstret som säkert kommer vara döda inom 1 vecka. Är kass på att vattna blommor.
 
Lite juligt iallafall..
 
 Även ljusstackarna står i fönstret, ljusslingan är uppe i enen på framsidan och på balkongräcket på baksidan och nya röda kuddar sydda till soffan =) Försöker få in lite rött i mitt annars vit/svart/gråa hem..
 
Lite rött i vardagsrummet...
 
Glömde och köpa mossa och har inte hunnit ut i skogen och nu är de försent för nu har de kommit snö, så fick bli godis i min 1-2-3-4 ljusstake =) Undra bara hur länge de finns godis kvar =)

Ensam på Heden..

Idag efter de vart och hämtat tårtan åkte vi ut till Heden. Va inte en människa ute där, kan kanske förstå att folk håller sig hemma i snön, men inte vi =) Vi gick där ute och pölsa i snön. Hade inte kommit så mycket snö där jämnfört med Skara. Men tillräkligt för att Nelson skulle bli helt vit =)
 
 
Skuttar i snön =)
 
Lite snöig?
 
Bus bus bus!
 

Pirat tårta..

Fick en beställning förra veckan av en kompis på en tårta som skulle vara klar idag för då va de dag för kalas. Skulle vara nåt barnigt el som barn gillar, så fick blir en pirat tårta. Hoppas de duger till killen som ska ha den.
Är ingen bagare/konditor så är lite skavanker på den, men de får de ta. Är ju helt nybörjare på detta och gör mitt bästa ialfall..
 
 
Vi körde på ett säkert kort igen. Fylld med hallonmousse, hallonsylt och dumlefluff. Täckte med marsmallowsfondant som jag färgat för att se ut som hudfärg och dekorerad med sockerpasta.
Recept finns redan under tårtkategorin här till vänster..
 
Nästa vecka ska jag antagligen baka tårta åt mamma som hon ska bjuda på sitt jobb, då blir de nog lite nya fyllningar..

RSS 2.0