Tratt...

Vi fick med oss en tratt från vetrinären i måndags ifall om han skulle försöka gnaga för mycket på bandagen men han är rätt duktig och låter bli de för de mesta.. Ibland får man säga till han och då slutar han med en gång. Är på natten som man kan höra hur han slickar på de, så imorses hade de kanat ner så kompressen låg inte på rätt ställe så bomullsbandaget hade fastnat i såret. Då va vi inte så populära när vi skulle byta de och de kan jag förstå..



Är väl så här tratten ska sitta? =)



Nä, så här ska den sitta och han gillar den inte. Han skulle gå till sin bädd, men tratten tog imot ivägen så han nästan ramla omkull, stackarn.. Tur att han sköter sig och slipper ha den på!


Äpplekaka

Min mamma hade fått massa äpplen av sin bror, så fick åka och hämta om jag ville. Så idag på förmiddagen när jag va och köpte mer kompresser till Nelsons ben så passa jag på att hämta lite. Så i eftermiddag baka jag en äpplekaka som jag hitta på nätet häromdan. En liten annorlunda kaka, då smeten/degen va super duper torr som en smuldeg, så trodde de skulle bli pannkaka av hela kakan, men efter en liten testprovning nu ikväll så va den helt okej! Med lite vaniljsås så blir den nog himmelsk god! Mjuk och saftig botten med krispig toppning!



Äpplekaka

4 dl mjöl
1 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 smör
1 ägg
5-6 rivna äpplen
kanel och socker efter smak

Rör ihop mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker.
 Blanda i smöret och sedan ägget.
Lägg ut hälften av degen i en form.
Riv äpplena ovanpå och strö över socker och kanel.
Platta till med handen och fördela resten av degen ovanpå.
Grädda i 40 minuter på 200 grader.





Ska jobba imorgon, så denna kaka åker med mig till jobbet så får vi se va jobbarkompisarna säger om den!


Testar...

Har precis laddat ner blogg.se appen i telefonen och ska bara testa hur de funkar..


Bandage + tratt..

Nelson ben har blivit värre, efter att vi tyckte de vart ganska bra i veckan som vart, så idag har vi vart nere på Skara Djursjukhus där de kollade på de. De ville helst ge han lugnande och ta ett prov på de, men eftersom han háde ätit så vill de inte ge lugnande för då kan de kräkas och må illa, så istället testa vi att köra med en bakteriedödande gele som ska smörjas på och bandage + tratt i 10 dagar för att se om de hjälper. Och de hoppas vi för annars så måste vi tillbaka igen så de antagligen måste skära bort den extra vävnaden som har uppstått..
Sen va han lite irriterad i öronen så nu ska vi köra speciella droppar i öronen oxå.. Så nu håller vi alla tummar och tår på att de här går över så vi slipper ner och operera han!!



Brunsboängar...

Idag har vi vart iväg en sväng på Brunsboängar så Nelson fick springa av sig lite. Han får ju aldrig direkt vara lös när vi går ut och går här i stan för han lyssnar ju inte alltid på oss när vi vill han ska komma tillbaka för de ä ju sååå möe roligare och vara lös och springa runt och runt och runt. Vi har inte vart på Brunsboängar tidigare, men dit kommer vi åka mer gånger, för de va inhängat och inte så mycket skog så man hade kontroll vart han var. Men bara för för han fick vara lös så vill han ändå vara i närheten av oss, men kanske va för jag hade korv i fickan =)






Lavendeldrömmar

Va jag är dålig på att blogga märker jag.. 1 inlägg i veckan är inte så mycket och hänga i granen för, så är riktigt impad att jag ens har några bloggläsare kvar, men ni är några som kikar in varje dag iallafall.. Tack för de =)

Dagarna rullar på med ill fart, men har haft lite och göra de sista veckan så de är nog därför de rullat på så..
Har jobbat i helgen, vart hos mamma och pappa och ätit kräftor, vart på flera gympa pass, grejat med min traderaförsäljning vilket jag fick 2900:- för mina saker =), vart på promenader med busfröt m.m

Men idag har jag iallafall bakat för igår va en kompis här och såg mitt lavendelsocker stådendes på bänken som jag gjorde för över 1 månad sen och undra varför jag inte bakat nåt med det än. Så idag va de dags och testa de =)
Är bara vanligt socker och lavendelblommor som man rör ihop och ska stå i helst i flera veckor. Så med sockret bakade jag lavendeldrömmar.. Låter lite konstigt att man ska baka med blommor, men har sett massa recept som man ska ha bla lavendel i. Har dock inte smakat på dem än, men får se va grabbarna grus på P´s jobb säger imorgon när de får smaka på dem =)



Lavendeldrömmar
ca 40-50 st

100 g smör
1 dl socker
2 dl lavendelsocker
1 dl raps- eller solrosolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl

Rör samman smör och socker och tillsätt sedan oljan, lite i taget. Blanda upp hjorthornssaltet med mjölet och rör i. Forma till små kakor på bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i 150 grader.


Tradera....

Förra torsdagen va en kompis här och hjälpte mig och la ut annonser på Tradera. Tar lite tid o göra de själv då man ska ta kort och väga sakerna och sen sitta och skriva in allt. Men la iallfall ut 29 annonser med kläder. Va fina saker och vissa hade jag inte ens användt och idag när annonserna gick ut blev jag riktigt glad för jag blev 2247:- rikare =) Tjohooo..
Har mer annonser ute och mer ska ut, så får hoppas jag får lika bra för dem!
Så imorgon har jag och göra, nämligen att paketera ALLA saker.. PUH.. men de är de värt så jag kan åka och köpa lite nya kläder!



Va föresten på Gekås Ullared i tisdags med mamma och syster och hitta äntligen en höstjacka och även termobyxor till vargavintern som tydligen ska komma i år igen. I så fall lär de behövas när man ska ut med Nelson i vinter!
Som vanligt blev de lite annat smått och gott därifrån som vanligt, men idag när jag gick in på deras blogg så hade de självklart fått in onepiece som jag gick och letade efter. Lite smått irriterande! Kunde de inte kommit 2 dagar tidigare?!?!? Har en kompis som ska åka på söndag, så hoppas de finns kvar, men ä lite lurigt när man inte kan prova dem, kan ju inte direkt åka 20 mil enkel resa för o byta stl.. Eller de kanske jag kan så får jag åka dit igen ;) Och även stanna till på Ikea på vägen =)

-----------------------------------------------------

Idag har en mäklare vart här och värderat huset och de lät väldigt positivt och hon tyckte vi hade gjort de fint och tycker de är bra att vi underhåller vårat hus för de ökar mycket för ev försäljning i framtiden, så nu väntar vi på den exakta summan som borde komma imorgon el på måndag. Sen ska de fort in till banken så vi får bort vårat topplån.
Beställde föresten fönstrena förra veckan så v. 43 kommer de och byter dem, får hoppas de inte är allt för kallt och regningt när de byter.
Nån som är sugen på att vara katt el hundvakt då? Inte lätt och ha innekatt i detta läge då vi inte har många rum med dörr så de går och stänga in han i + att de håller på med mer än 1 fönster åt gången då de bara ska ta runt 3 dagar och byta alla 10 fönster + 4 dörrar. Men får försöka lösa de på nåt sätt!


Varning för VÄLDIGT äklig bild!

Min lilla plutt har skadat sin baktass.

Längre upp på benet på baksidan så har han kala fläckar som är lite hårdare som jag trodde hade kommit för han jämt ligger och sover direkt på golvet, men fick reda på att även dem är tramdynor. Den har vart lite svullen som nu har har spruckit upp och blöder lite. Vet inte om har gått imot nåt el om han själv har bitit sönder den för den kanske kliar. Han är där och slickar lite då o då och passar självklart på när vi tittar bort.
Nån som har förslag va man kan göra för att de ska bli bättre? Vi har tvättat med sårtvätt el va de nu heter så de sitter inge smuts i de va vi kan se. Ska testa sen och sätta en kompress och linda benet så han inte slickar de för mycket men är väl inte bra att de sitter på för mycket för då läker de väl inte. Vi fick låna en uppblåsbar kudde av grannen och ha runt halsen så de inte ska nå och slicka, men Nelson va för stor för den så han nådde den ändå. Funderar på att köpa tratt, men känns inte som han slickar så mycket på de så de ska behövas.. Nån som har tips? Om man ska smörja de med nåt? Har testat tassalva för och mjuka upp de lite oxå.

Bild längre ner i inlägget, la den längre ner för er som inte vill se bilden..















Visst ser de äkligt ut!?!?!


Äpplekaka med toscatäcke...

Hade skrivit ett låååång inlägg, men så hände nåt så allt försvann.. Visst blir man glad då? NOT!!

Men iallafall så ringde P igår från jobbet om en sak och hör då i bakgrunden hur jobbarkompisarna ropar, -Vi vill ha äpplekaka med vaniljsås.. Så då är de bara och ställa upp och baka en, fast de blev en annan variant med toscatäcke, så får hoppas de gillar den!

Den blev inte så fin, för den sjönk ihop, sen hällde ja på glasyren lite för hårt så själva smeten bubblade upp, men som tur är de bara karlar på jobbet och tror inte de bryr sig om sånt, eller?



Äpplekaka med toscatäcke

100 gr smör
1,5 dl socker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl grädde eller mjölk

Fyllning:
2 st normalstora äpplen
1,5 tsk kanel
2 msk marsanpulver för kokning

Glasyr:
100 gr smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde eller mjölk
70 gr mandelspån eller 1,5 dl hackad sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm) eller tryck fast ett bakplåtspapper i formen.
Smält smör och låt det svalna.
Skala under tiden äpplen och skiva i tunna klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel och marsanpulver.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, smöret och grädden.
Häll en liten del av smeten i formen, mindre än hälften. Bred ut smeten på botten av formen. Lägg därefter ut äpplen på smeten.



Häll därefter den resterande smeten på äpplena och bred försiktigt ut den.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter.
Förbered under tiden glasyren.
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. När kakan gräddat ca 20-25 minuter ta ut den och bred försiktigt över glasyren.
Grädda kakan ytterligare ca 15 minuter i mitten av ugnen eller tills glasyren fått fin färg.


Nya fönster...

Idag har vi vart på banken och hört lite med lån och grejor för vi har planer och byta fönster..
Våra är RITKIGT dåliga. Vissa sitter löst i fönsterramen och de drar in massa kyla på vintern så de behövs kittas (stavas de så??) om och även målas om. Men känns inge kul att lägga massa tid, energi och pengar på fönster som har suttit här i 40 år.

Vi har valt i så fall och ta fönster från Morups fönster då en i våran radhuslänga bytte fönster i vintras/våras och de är super nöjda med dem och de gör hela arbetet vilket är skönt de med så allt blir rätt. Sen får man precis samma mått som innan, så de är inget som blir förstört på insidan som tex tapeter (fast de hade kanske vart bra så jag fick nya =och sånt utan de "skräddarsyr" fönstrerna och även balkong/altan dörrarna.. Perfekt!!
Sen har de även ett erbjudande nu att man kan få med en ytterdörr på köpet, endast betala för monteringen, vilket är väldigt lockande, men är en nackdel och bo i en radhuslänga där man inte får byta dörr hur man vill..

Men först ska vi ta hit en mäklare för att värdera om huset då vi har renoverat mycket sen vi köpte huset för 5 år sedan, och då kan vi bli av med vårat topplån och spara mer pengar, och de gillar vi =)
Så nu inför värderingen så får ja nog sätta mig och skriva en lista och ge till herrn i huset med saker som ska fixas innan, tex lister som inte har blivit uppsatta fast de va 5 år sedan vi gjorde klart de rummet, men man bli så hemmablind och till slut glömmer man av att den listen saknas.. Men är bra att de ä klart innan värderingen så det ser bättre ut!

Är annars mycket utgifter nu till hösten förutom fönster. Katten ska ta bort tandsten, Nelson ska kastreras (tror vi har bestämt oss för de nu), beställt automatisk dörröppningsmojäng till våran nya garageport, betala Egyptenresan + lite annat smått och gott, så nu får vi leva fattigt i några månader =) Nädå, de går ingen nöd på oss som tur är.. 


Västerbottenpaj...

Ikväll är de dags för kräftskiva igen. Idag är de i Tolsjö utanför Lidköping med P´s kompisar. Får hoppas vädret håller upp för de är utomhus vi ska vara. Kan vara mulet och så, men absolut inget regn!!

Man ska ta med sin egen mat och för de ska bli nåt mer än bara kräftor har jag bakat en Västerbottenpaj. Första ggr i mitt liv som jag bakar och äter de, så de ska bli spännande och se sen hur den blir. Får hoppas den blir bra för de är ett till par som ska äta av den.. Ska snart ställa mig och skära lite sallad och ha till så de blir lite mer. Hade vart gott med vitlöksbröd, men de vill man ju helst ha lite ljumet men är inte så lätt när man är ute och värma de där..

Googla fram ett recept häromdan, super enkelt va de. Trodde de skulle vara massa saker i den, men är bara ost och äggstanning (stavas de så?). Här nedan kommer receptet på den...



Västerbottenpaj

150 g smör
3½ dl mjöl
3 msk vatten

3 ägg
300 g riven västerbottenost
2,5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
salt och peppar

Pajdegen:
Blanda smör, mjöl och vatten i matberedare el om man gör för hand till en smidig deg. Tryck ut degen i pajformen och låt stå i kylen minst 30 min. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 15 minuter.

Fyllningen:
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.
Servera pajen ljummen el kall.


RSS 2.0