Födelsedag!

Idag är de min födelsedag, fast inte så länge till...

Om några minuter är jag född.. närmare sagt 23:51.. så snart blir jag gammmmal.. Ush.. vill inte blir äldre.

Idag har Kajjo vart här en sväng så vi har käkat och så hjälpte hon mig och spritsa muffinsar. Fick även paket, som jag alldeles strax ska gå och öppna, har inte hunnit än..
Sen har jag jobbat en sväng. Va inte så mycket folk, men hade ytor och göra, så tiden gick fort.
Sen va vi och fira min födelsedag hos Mamma och pappa..

Känns inte som man fyller år längre, är som en vanlig dag, undra varför de är så och inte är som när man va liten när man knappt kunde somna på kvällen innan av alla spänning..

Nu sitter jag här med datan i knät och ögonen går i kors, så nu ska jag nog gå och krama kudden..


April 29, 2010

Va några dagar sedan jag uppdatera, men har inte hänt nåt direkt här hemma. Förutom att P ä sjuk. Han åkte hem i måndags från jobbet och vart hemma sen dess och är nog hemma imorgon med. Feber o ont i halsen.. Hört flera som har de, så de ä väl nåt som går..
Hoppas verkligen att jag inte får de bara. Sist jag blev förkyld hängde de i över 1 månad, och så vill ja inte ha de igen. USH..

Har inte gjort så möe hemma nu när P är hemma, utan jag har legat och tittat på film jag. Gått igenom lite DVD boxar o lite osedda filmer..

Försöker resa mig från soffan för att gå ut och baka. men har ont i fötter och ben efter att har jobbat idag.. Är inte alls van och gå så mycket.

Tänkte göra repriser på bakverk som har vart populära. Så ska göra nougatrutor och morotsmuffins. Tänkte bjuda på de på jobbet imorgon..

 


Kort igen

Ett till kort och visa.

Syrran beställde ett kort till en liten tjej som fyllde 7 år som tyckte om rosa och prinsessor..



Blev inte super nöjd med kortet. Slottet kom för högt upp bla.. Satte fast de med special tejp som sitter som berget, så de gick inte o flytta de..


Födelsedagskort

Nu när min syster fyllde år gjorde jag ett kort som jag skicka till henne på posten.



Ett kort som jag faktiskt är nöjd med...


Citroncupcakes med hallongömma och hallonfrosting

Idag har jag o P varit en skövde en sväng. Min handbroms på bilen har hängt sig, så den luktar bränt när man har kör bilen. Så P ska laga de i veckan, så då när han ändå hade bilen upp på liften så skulle han även passa på och byta bromsbelägg, så vi åkte till Biltema och köpte de. Blev även en kik på mediamarkt, fick knappt P därifrån. Sen blev de Chili och ElinsEsplanad.

P köpte nån krigs/action film som han ville se direkt när vi kom hem, så då gick jag ut i köket o bakade lite.

Idag blev kladdmuffins som jag även gjorde för nån vecka sen. Och så blev de Muffins med hallon i.



Citroncupcakes med hallongömma och hallonfrosting

12 st

4½ dl mjöl
1¼ socker
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
1 ägg
2½ dl mjölk
125 g smör
½ citron
125 g hallon
¼ dl potatismjöl

Frosting
¼ dl hallon
100g philadelphiaost
40 g smör
ca 4 dl florsocker


Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda samman alla torra ingredienser och rör noga så att de blandas. Häll alla blöta ingredienserna i smöret och vispa lätt så att det blandas. Häll de blöta ingredienserna i de torra och rör så att det precis blandas.

Blanda hallon med potatismjölet.

Häll smeten i ½ i muffinsformarna och stoppa i bär i varje form. Häll resterande smet över bären så de blir ca ¾ fyllda.

Grädda i 180 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.

Vispa smöret krämigt med elvisp, häll i cream cheese och vispa ihop det ordentligt. Tillsätt hallonen och florsockret, vispa noga så allt blandar sig och blir lite fluffigt. Tillsätt mer eller mindre florsocker efter vilken koncistens du vill ha. Spritsa eller bred över frosting på dina helt avsvalnade cupcakes.


Paket

Sitter här och väntar in tiden. Den går i vanliga fall väldigt fort, men idag går den sakta.
Har fördrivit min tid med att betala räkningar. Ush o fy.. inge kul att pengarna ska försvinna så fort varje månad.
Har även slagit in systers paket tills imorgon då hon fyller år.



Tycker om när de är enhetligt de med, som allt annat =)
Så årets "tema" på paketen blev svart och vitt.. Ovanligt att vara mig va =)

Nu du syrran, kan du gissa va som är i paketen?? =)


Uppdatering

Har jobbat 2 dagar nu på Kappahl. Skulle bara jobbat i tisdags, och de skulle bara vart 15-19, men 1 sjuk, så fick redan börja klockan 10. Hon va även sjuk igår, så fick hoppa in 10-19 igår med. Så imorses kom jag knappt upp ur sängen, har riktigt ont i mina ben och fötter. Tar ett tag och vänja kroppen med o gå o stå i 8-9 timmar per dag. Jobbar kort dag idag, 15-19.. Lite tråkig tid, men bättre än inget.

Har idag på förmiddagen hunnit med lite saker. Mina Converse kom äntligen till Munken, så var där och hämta dem + passa på och handla några saker som saknades hemma. Sen har jag vart och lämnat in deklarationen. Med min vanliga otur så stämde den inte alls, så nu har jag fått göra ändringar i den, och hoppas att de löser sig och även att jag får mindre skatt och betala tillbaka.
Sen va jag på Ugglan och köpte kort o kuvert och även på slöjdis o köpte stämpel färg. P´s lilla syrra frågade om jag inte kunde göra inbjudningskort till hennes student. Så när jag kom hem så satte jag igång och gjorde ett kort. Är inte super nöjd med de så får sätta mig i helgen och göra om de lite tror jag. Får höra med Jessica hur hon vill ha de oxå.

Innan jag satte mig och gjorde kort, så bakade jag 2 mjuka pepparkakor. Hade grädde till övers som snart blev gammal, så tänkte att jag kan lika väl baka de under tiden jag gör kort. Så kan jag bjuda mina jobbarkompisar på fika idag oxå =)


(Recept finns tidigare i bloggen om ni vill baka. Kan säga att de blir super goda. Lätta och baka och väldigt saftiga.. Tänkte jag skulle länkat till tidigare inlägg där receptet finns, men vet inte hur man gör, nån annan som kan de?)

Imorgon ska vi på begravning. P´s farmor dog för 3-4 veckor sedan. Så imorgon blir ingen rolig dag direkt.
Efter begravningen ska jag jobba, 15-19 så de blir en kort jobbardag imorgon oxå.

Imorgon och på lördag är de Kappahls dagar på Kappahl, så om man är Medmera medlem el med i Kappahls klubben får man 25% på HELA sortimentet. Så då får ni passa på och komma och fynda. Gäller i alla Kappahls butiker, men tycker ni ska komma och stödja Lidköping i så fall ;)

Ska jobba lördag oxå, så de lär nog bli möe och göra. Bättre de än att de inte finns nåt o göra, så man måste gå o städa hela tiden. Fast nu kommer de in massa varor hela tiden, så hela lagret är fullt med varor som ska packas upp, så de finns och göra även om de inte kommer folk för tillfället...

På lördag fyller även min syster yster år, så på kvällen ska vi till henne och äta gott, sen ska vi även ut o bowla. P vann över mig sist vi va och bowla, så på lördag ska jag försöka klå honom. De är mitt mål. Syrran brukar vara rätt bra på bowling oxå, så vi får väl se vem som vinner..


Nutellakrämfyllda choklad cupcakes med vit chokladfrosting

Blev muffins bakning idag =)
Har hittat 8 olika bak/mat bloggar som jag följer varje dag, och hitta då dessa muffinsar. De hon hade bakat såg de helt underbara goda ut, så de fick de bli...



Nutellakrämfyllda choklad cupcakes med vit chokladfrosting

Choklad Cupcakes
150g rumsvarmt Smör
1 3/4 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
4 msk Kakao
2,5 dl Vetemjöl
4 msk Grädde

ca 2 dl Nutella

Gör så här
Vispa smör och socker fluffigt. Rör i äggen. Vänd ned vaniljsocker, kakao, mjöl och grädde och rör om så att smeten blir slät och fin. Klicka ut smeten i 12 muffinsformar, gärna isatta i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader, ca 15-20 minuter.



Låt muffinsarna svalna och gröp sedan ur dem lite i mitten. Klicka i lite nutella i varje mitt.



Vit chokladfrosting

100g rumsvarmt Smör
2 dl Florsocker
300g Färskost
150g smält Vit Choklad

Gör så här
Vispa smör, florsocker och färskost fluffigt. Rör ned den vita chokladen och vispa lite till. Spritsa, eller bred ut frostingen fint ovanpå de nutellafyllda cupcakesen.



Är riktig kass på att spritsa.. behöver gå en lektion på hur man gör + hur man blir stadigare på hand... Men förhoppningsvis går de och äta även om de ä fula..


Jobba =)

Min chef på Kappahl ringde förra veckan, eller om de va veckan innan om jag ville jobba. Så from imorgon och så 3 veckor framöver ska jag få jobba. Ska bli skönt och komma hemifrån lite och jobba, men även och få träffa lite folk. Man blir lite knäpp och sitta själv hemma hela tiden. Sen blir nog P glad oxå att slippa mig lite oxå. Att han får vara hemma själv o slippa ha mig tjatande efter sig hela tiden =)


Helgen

I helgen har vi tvättat och högtryckstvätta altanen.. De va behövligt! Vi gjorde aldrig de förra året, så den va väldigt grönt/brunt/svart på sina ställen.. Men nu tog vi äntligen tag i det. Så lördagen skrubba/tvätta vi altanen i 5 timmar.. PUH!
Vi va riktigt trötta efter ha legat på alla 4 o skrubbat, så kvällen blev väldigt lugn. Blev tacos och film =)

Söndagen ville vi hitta på nåt kul, men kollade på vädret och de ska bli lite regn i slutet på veckan, så vi bestämde oss för att olja in altanen medans de va fint väder. Va inte direkt kul de heller, men nu är de riktigt skönt att vi är klara med altanen för iår..
Vi va lika trötta efter de som i lördags, så igår blev de film igen.. Är lite trött på att jämt sitta i soffan, känns som jag gör de hela dagarna annars, men för P skull så blev de film igen..


(golvet ser lite flammigt ut, men oljan har inte riktigt torkat än)

---------------------------------------------

Nu på förmiddagen har jag stekt köttbullar. 143 st närmare bestämt.. USH va tråkigt de är och rulla o steka köttbullar. Men de är gott. Köpte storpack med köttfärs, för köttbullar är alltid bra o ha i frysen till matlådor.

Blev lite sugen på och baka, så sitter o googlar på recept. Blir nog några muffinsar tror jag =)


Converse

I julklapp fick jag present kort på Junkyard av kajjo för att kunna köpa mig ett par Converse skor =)
Men när jag skulle beställa så hade min storlek tagit slut, men idag ÄNTLIGEN, kom de till butik igen. Snabb som ögat var jag o beställa, så nästa vecka kommer de hem till mig =)

TACK SNÄLLA KAJJO FÖR MIN JULKLAPP!!


(Bild lånat från junkyard)


Kärleksmums

Idag har jag bakat, va ett tag sedan..
Idag blev de kärleksmums, fast på mitt recept står de Monicas bitar. Är ett gammal recept som min mormor andvände förr i tiden som även min mamma jämt bakar efter. Har lite svårt o baka långpannekakor för min långpanna är så konstig, för den lutar på ena sidan. Så om jag ska baka i den så blir de super platta. Men idag testade jag och bakade i en mindre plåt och då de blev super höga =)


(svårt och ta bild, spec med min dåliga kamera, så ni får ha överseende med de)

Kärleksmums/ Monicas bitar

4 ägg
2 kkp socker
1 kkp mjölk
2 kkp mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

Glasyr
4 dl florsocker
4 msk smällt smör
4 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

kokos

Vispa ägg och socker pösigt. Häll i de torra ingredienserna o sist mjölken. Vispa till en jämn smet.
Häll i långpanna som är klädd i bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 min.

Smält smöret. Häll i de övriga ingredienserna och vispa till jämt smet. Häll över kakan och häll sedan på kokos.

(1kkp= ca 1½ dl)


Ballerina.se

Gå gärna in på http://ballerina.se/index.php och rösta på mitt kakmonster bidrag =)



Är en chokladmuffins med frosting som är färgat med blå karamelfärg =)


Rastlös...

Är riktigt trött på att gå hemma och vara arbetslös.. Är inte riktigt min grej för jag är ganska rastlös av mig. Och när man har gått hemma så länge så är de inte kul o städa o rensa i skåp längre. P är raka motsatsen mot mig. Han blir inte rastlös i första taget. Han kan sitta en hel vecka i soffan utan o bli något rastlös. Så jag får tjata ganska möe att vi ska göra nåt, så i söndags fick jag med honom till GBG och Kungsbacka :)

Vi åkte först till Kungsmässan där vi hittade pike till P och födelsedagspaket till min syster som fyller år nästa vecka.
Sen åkte vi vidare till Freeport. Sist vi va där va de inte så möe och ha. Men de hade bättrat sig. Va möe mer affärer och möe möe mer folk. P blev jätte glad när han såg att FOX outlet hade öppnat där. Så han köpte FOX hoodtröja o t-shirt för typ 450:-. Så de va riktigt bra pris för Rydens och JG trading i Lisch tar typ 700-800 för en hoodtröja. Så dit kommer vi nog åka igen för att köpa kläder till P.

Åkte vidare till IKEA, va inte där för så länge sen, så de blev en snabbvisit för jag visste precis vad ja skulle ha.

På vägen hem satt vi o funderade på va vi skulle äta när vi kom hem, och eftersom de va super gött väder så åkte grillen fram. Va gött de är och grilla eller.. Och så smidigt..

-----------------------------------------------

Förra veckan ringde en gamal jobbar kompis till mig från Wedins Skor om jag ville komma och hälsa på en sväng. Så igår va jag där och hälsa på henne och hennes 2 månaders dotter. Hon ska heta Juni, väldigt ovanligt namn men tycker de är fint..
Hon bor utanför Storalevene så vi gick en promenad ute på landet och prata om gamla minnen från när vi jobbade och även folk som gick på våran skola, så när vi kom tillbaka hem till henne satt vi och titta i gamla skolkataloger. Tycker de är kul och kolla i gamla kataloger och se hur möe folk har ändrat sig osv..

--------------------------------------------

Har haft svårt och sova de senaste 2 veckorna eller va de nu blir, så imorses vakna ja kvart över 7. Och de gick verkligen inte o somna om, så gick o la mig i soffan och satte på en film. Har några filmer jag inte har sett än, så idag åkte PS I LOVE YOU på. Det var en JÄTTE bra film, men oj oj oj vilken lipar film. Jag lipar till nästan alla filmer, men har inte lipat så möe som jag gjorde till denna. Så jag bara känner hur svulla ögonen är nu.. Om ni gillar dramafilmer så ska ni se denna. Sen är Gerard Butler och Jeffrey Dean Morgan med i filmen, o de gör ju filmen möe bättre oxå =)

-------------------------------------------

Nu sitter jag o väntar på att klockan ska gå. Om ½ timme kommer P hem, så vi ska åka till Hovbygruppen och rita upp vårat badrum. Ska bli kul och planera lite hur de ska se ut om vi renoverar om de..
Våra kompisar renovera om sitt badrum för nåt år sedan med vita väggar och grått golv och tycker de ä jätte snyggt, så de kommer nog bli nåt liknande.

-------------------------------------------

Blev möe möe text idag och inga bilder, men har inte bakat nåt på ett tag. Men funderar ikväll när jag kommer hem om man ska baka lite cupcakes. Så ikväll eller imorgon kanske de kommer en bild =)



Choklad muffins

Idag är P iväg med några kompisar och skjuter lerduvor m.m, så brist på annat när man sitter här själv så får man baka.
När jag bodde hemma gjorde jag alltid dessa choklad muffinsar. De är super goda! De ska egentligen vara inne i 10 min, men jag brukar ta nån minut kortare så blir de lite kladdigare =)



Choklad muffins
15 st (jag fick 12 st denna gången)

100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de övriga ingredienserna.
Blanda till sist i matfettet.
Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte mer än ¾.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min (Jag tar 9 min) i 200 grader.


Vaniljdrömmar

Idag har jag bakat vaniljdrömmar..
Tycker köpta vaniljdrömmar från Gille är supergoda, så tänkte testa om de blir lika goda och baka själv.
Hitta ett recept på matklubben.se som jag följde och de stod att de skulle blir 40-50 st, men jag fick 32 st och det blev väldigt små.



75 g smör eller margarin
1-1½ dl socker
½ dl olja
2½ dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
1 msk vaniljsocker eller vanillinsocker

Sätt ugnen på 150 grader.
Rör rumsvarmt fett och socker poröst.
Tillsätt oljan och rör smeten pösig.
Blanda mjöl, hjorthornssalt och vaniljsocker.
Rör ner det i smeten.
Använd gärna matberedare.
Rulla degen till längder, dela dem i bitar och rulla små bollar.
Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Kakorna ska vara blekgula och ha spruckit lite.


Dammsugare

Satt i helgen och titta på massa recept. Hittade då recept på dammsugare eller arraksrullar som några säger. Läste receptet och de verkade inte så svårt så igår bakade jag sockerkaka för de skulle man bla ha i dem. Smeten va väldigt lätt och göra. Men nåt som va svårt var och rulla dem till fina avlånga rullar..



Visar bara 1 utav dem, för ingen av dem blev samma stl eller form på =)

Dammsugare el Arraksrulle

100 g smör
1dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl smulor från sockerkaka el småkakor
1-2 msk arrak
200 g marsipan
100 g choklad

Rör smör, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst.
Ha i kaksmulorna och blanda väl.
Tillsätt arraksessens eller punsch.
Forma till två runda längder och låt dessa stå kallt en stund.
Kavla ut marsipanen och rulla in längderna i marsipanen och skär i ca 4 cm breda bitar.
Smält chokladen och doppa ändarna på damsugarna i den.


Sockerkaka

Slängde precis ihop en sockerkaka för jag ska baka en kaka imorgon som man ska ha 4 dl smulor från socker kaka. 
Detta receptet har jag fått från min gamla jobbar kompis Elvira för många år sedan. Har bara bakat den nån gång för många år sedan, men hitta den när jag satt o leta i min recept pärm förut. Den ä lite annorlunda och baka för man gör de i en liten annorlunda ordning än va man brukar. Sen blir den möe tjockare i smeten. Men den är jätte god!



Elviras Sockerkaka

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
0,5 dl kallt vatten

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder. Häll i vaniljsocker, bakpulver och mjöl och till sist vatten. (smeten är väldigt tjock så man får klicka ut de i formen)
Grädda i 175 grader i ca 40 min..


Tekakor med linfrön

Mamma prenumerera på alla sorters veckotidningar, så för nån vecka sen hitta hon dessa tekakor i Allas tidningen. Var tekakor med linfrön i så de blev lite nyttigare. Sen är de både jäst och bakpulver i degen så de blir lätta och luftiga.

Vi har ätit dem nu med smör och ost, och de va JÄTTE goda! Dessa är nya favoriten som jag kommer baka igen!



Tekakor med linfrön

ca 25 st
(jag fick 18 för jag gjorde nog de lite större än va de skulle vara)

3+2 dl mjölk
1dl linfrön
1½dl havregryn
50g jäst
2 dl lätt créme fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
10 dl vetemjöl (600g)

Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrön och havregryn. Låt gröten svalna.
Värm 2 dl mjölk till fingervärme. Smula jästen och häll lite av mjölken över, rör till jästen är löst. Tillsätt resten av mjölken, gröten, créme fraische, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop degen.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. Kavla ut till en ca 1 cm tjock kaka. Ta ut runda kakor med mått eller ett glas (ca 8 cm i diameter). Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga och låt jäsa i 15 min.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min i 225 grader. Låt svalna på galler.


Snabbsnitt med choklad

Jag brukar aldrig baka hårda kakor, utan de blir mest mjuka kakor, men igår hitta ja detta recept i en bakblogg jag brukar läsa. Är en väldigt lättbakad kaka med choklad i som tog ca 20 min o baka.. 12 min i ugn och 5-10 min för att blanda degen o baka ut.. Smidigt så =)



Snabbsnitt med choklad 
Ca 35 stycken

2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1½ krm hjorthornssalt
1 tsk vaniljsocker
100 g smör/margarin
50 g hackad mörk choklad

Pensling

ett uppvispat ägg

Ungsvärme - 175 grader
Blanda allt utom chokladen till en deg och tillsätt sedan chokladen och knåda in den i degen.
Rulla ut till tre länger och lägg på bakplåtsklädd plåt.
Platta till längderna lätt.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Skär längderna i sneda snitt eller trekantiga bitar.


Kladdkaka med nöt- och kolatäcke

Har köpt några bak böcker som man får med när man köper aftonbladet varje vecka, och i kladdkaka boken hittade jag en kladdkaka med kola och nötter på, så igår baka jag den. Va väldigt lätt och baka för man vispa i ingredienserna direkt i kastrullen, så ingen elvisp o sånt behövdes..



Kladdkaka med nöt- och kolatäcke

100 gram smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl nötter (jag tog cashewnötter)

Kolasås:
2,5dl vispgrädde
1 socker
1 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan och rör ner socker och ägg, blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
Koka samman alla ingredienser till kolasåsen i ca 5 minuter. Rör om hela tiden.
Grovhacka nötterna och strö dem över kladdkakan, ringla sedan över kolasåsen.


Pannacotta

Igår va våra kompisar här så jag hade gjort pannacotta som vi skulle äta som efterrätt, men vi va rätt mätta efter maten o allt godis, så vi orka inte äta den.
Så idag bjöd vi mamma och pappa på det istället när vi ändå va där och damsög och tvätta ur bilen. Blev riktigt god faktiskt. Första gången jag gjorde något med gelatin blad, men de va inte så svårt som ja trodde de skulle vara.



Väldigt dåligt kort eftersom jag hade så mörkt glas, men hade inga andra skålar/glas och så är de taget med iphonen oxå och den har inte den bästa kameran..

Pannacotta

5 dl grädde
1 vaniljstång eller 1 tsk riktigt vaniljsocker
0.5 dl socker
3 gelatinblad

bär eller frukt (jag tog passionsfrukt, men hallon är väldigt gott till oxå)

Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.


Påskmuffins

Kolla här vilken söt påskmuffins min kompis har bakat idag..



Hon har först bakat en vanlig chokladmuffins.
När den hade svalanat gjorde hon en frosting av bla philadelphiaost och gul karamellfärg.
Sen doppade hon muffinsen i kokos som va blandat med gul karamell färg.
Dekorationen till muffinsen har hon andvänt sig av nonstop och påskägg.

Visst är den jätte söt!?!


RSS 2.0