Silviakaka i långpanna...

Vi skulle egentligen ha städat/rensat i källaren idag då de ser ut som ett bombnedslag där nere, men min andra hälft va lite trött (läs bakis) imorses från att vi va hos ett par kompisar igår kväll, så de blev inget med det. Blev ytterligare en dag i soffan och i eftermiddags va jag såpass uttråkad så jag bakade en silvia kaka fast i långpanna som P får ta med till jobbet imorgon..



Silviakaka i långpanna
ca 20 rutor

3 ägg
3½ dl socker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl varmt vatten

Glasyr:
150 gram smör
2 dl socker
2 äggulor
2 msk vaniljsocker

kokos

Vispa ägg och socker poröst.
Bland mjöl, bakpluver, vaniljsocker och häll i smeten. Sist i med de varma vattnet.
Häll smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.
Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 20 min.
Stjälp sedan upp kakan och låt svalna under tiden du gör glasyren.
Glasyren:
Smält smöret i en kastrull. Häll sedan i sockret och låt de smälta ihop lite. Sen i med äggen och vaniljsockret. Häll sedan på glasyren på den svalnande kakan och på med kokos.
Låt svalna helt innan den skärs i rutor.


Tacogratäng...

Idag har de vart en väldigt lugn dag, men en bra dag för promenaden med Nelson gick kanon idag =) Han ryckte lite men va inte alls som de va häromdan, och jag fick mer ögonkontakt med honom.. Så nu håller jag alla tummar och tår på att fortsätter i samma bana =)
Han har vart jätte lugn inne idag när vi busat och så, enda som hände nu ikväll va en kissolycka och de har inte hänt på över 1-1½ månad så vet inte varför de blev så idag, men de är inte så farligt och vi får hoppas att de va en engångsgrej..



Nu sitter vi proppmätta i soffan. Blev tacosgratäng ikväll och de va jääääätte gott! Vi gjorde en stor sats så nu har vi massa matbyttor framöver.. Perfekt!
Har fått lite tider på Kappahl i mars, och de va många långa dagar, och då när man kommer hem orkar man inte laga mat så det är perfekt och ha matbyttor i frysen =)

Har ingen bild på tacosgratängen då de redan ligger i matlådor redan, men tänkte dela med mig av receptet för de va verkligen jätte gott. En sallad och tacoschips till är supergott, nästan ett måste!

Tacogratäng
6-8 pers?

1 kg köttfärs
3 st gul lök
4 klyftor med vitlök
1 burk krossade tomater
2 påsar tacokrydda
1/4 tsk chilipulver
1 stort paket philadelphiaost
3 dl creme fraiche
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
riven ost

Bryn köttfärsen och den finhackade löken. Tillsätt alla kryddor, vitlök, krossade tomaterna, paprika och ev lite vatten. Låt koka ihop ca 10 minuter.
Dra av från plattan.
Häll i den hackade purjolöken.
Blanda philadelphia osten och cremefraishen i en bunke och häll i köttfärsröran och rör runt så allt blandas.
Lägg köttfärsröran i en ugnsfast form och strö över osten.
Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 10-15.


Hund säljes...

Ja, som de står i rubriken, så vill jag sälja min hund idag.. Fy fan (ursäkta svor ordet) men va jobbig han va på promenaden idag! Han gjorde precis raka motsatsen till hur en hund ska bete sig när man går ute o går.. Han drar, vägrar gå, springer iväg så jag far som en dåre efter, hoppar på mig, bitit sönder min jacka och vante ännu mer, trassla sig ur halsbandet så han stack iväg (tur att de inte va vid en stor väg), ville inte komma tillbaka och ha på halsbandet, lyssna inte på komando, äter godispapper el annat som ligger på marken m.m m.m m.m.. Alltså som en riktig liten djävuel! Efter att vart så i nästan 40 min så orka jag inte bry mig de sista. När jag kom in så kom tårarna för jag blir så jäkla arg och frusterad att han aldrig lyssnar..

Imorgon ska vi till Götene Brukshundsklubb och betala avgiften till kursen. Kan inte kursen börja NU istället för i början på april? Eller kan inte Ceaser Milan el nån annan hundexpert komma hit och lära han hur han ska bete sig ute..

Ååååååå är så arg på honom just nu.. Längtar till P kommer hem så han får ta hand om honom..


Vart?

Just nu ligger P och Nelson och brottas på golvet. Båda 2 tycker de är lika kul =)
Själv sitter jag och funderar på va vi ska hitta på idag, är underbart väder fast lite kallt ute idag, så skulle vilja åka iväg nånstanns och kika där man kan släppa Nelson lite, el till nån skog, bara han får springa av sig lite, men vet inte vart man ska åka? Nån som har förslag?


Uttråkad vovve...

Idag har de inte hänt mycket, har inte känt mig riktigt på hugget och det har lilla vovven märkt för han har försökt och få mig att busa med honom och han har även försökt komma upp i soffan flera ggr. Han tittar med sina gulliga ögon, och hoppas på att han ska få busa el ligga i soffan..



Tycker synd om honom att jag är en sån tråkig matte. Tur att jag hade ett ben i skåpet så han har fått lite syssesättning iallafall.. Stackars lilla vovven....



Sitter och väntar på att sambon ska svara på mitt sms om han skulle iväg på en sak ikväll el inte. För i så fall får jag rycka upp mig lite och gå på promenad till mamma och pappa så vi kommer hemifrån lite. Det behöver vi!!


kola kakor med choklad igen..

Har inte bakat nåt på ett tag, iallafall inget som P har fått med till jobbet, så hans ena jobbarkompis va lite nervös häromdan att han inte skulle få nåt mer hembakt, men idag har jag bakat som jag ska skicka med. Eller de är väl inte så möe och baka för de ä ju mer som godis. Baka iallafall dem i höstas och har för mig att han tyckte om dem. Är kolakakor med choklad och vissa kallar dem även twixkakor..
Va bra oxå för jag hade alla ingredienserna hemma så jag slapp att åka och handla. Är eko i kylskåpet och frysen så behöver verkligen åka och storhandla, men de är inget kul och så är de så dyrt! Ush..



Recept finns tidigare i bloggen om ni vill baka.. Jättegoda =)


6 mån...

Idag blir min lilla (stora) plutt 6 månader.. Känns inte som de va så länge sen jag skrev att han va 5 månader. Tiden går i rykande fart..
Han har blivit en rejäl vovve nu med 30 stabila kg, blivit otroligt stark så nu gäller de för en annan och börja träna upp musklerna så man klarar av honom =)



Helgen har vart väldigt väldigt lugn, har spenderats mest liggandes i soffan. Blev dock en snabb visit på coop igår och i lördags va vi hos mamma o pappa så nelson fick springa av sig lite i trådgården, passade då på att sitta ute i solväggen. Jätte skönt. Ännu skönare hade vart om man suttit ute i naturen el i skidbacken och grillat korv el fikat =)


Skillnad...

Satt och sortera och kolla igenom bilder på datan förut och hitta bilder på lilla Nelson och det är STOR skillnad på han då och idag..



Här är han 2 månader och når knappt upp till soffan...



Här 5 månder och vill gärna upp i soffan fast han inte får...
Blir lika sur varje gång vi säger till han att han inte får vara i soffan. Är glad att vi besluta att han inte får vara i soffan el sängen nu när de är så skitigt ute.

Visst har han växt MASSA på 3 månader!! Har gått lite väl fort för och jag har glömt av att han har vart så liten =)


Skövde m.m

Idag har de blivit en tur till Skövde. Tvungen att ha bromssaker till skruttibang bang Volvon som snart ska in på besiktning. Så nu har P lite o skruva med som han nog inte är så jätte glad över =)
Skulle även kolla lastgaller till bilen men hitta inget. Så nu verkar de som pirre får svetsa ihop något eget för vi är inte så sugna och betala över 4000 för BMW orginal.. De pengarna kan man ha roligare för!

Va lite ute efter regnjacka och gummistövlar med hitta inget de heller, men i mars ska jag, syrran och mamma till ULLARED =) =) =) så hoppas jag hittar där!

Efter Skövde åkte vi ner till Volvo där det är öppet hus i helgen för de visar den nya V60 R-design och det är precis en sån pappa har beställt och det är den de demar här i Skara =)
Gillar verkligen den, skulle absolute INTE tacka nej till en sån!





Även om vit inte är min favvo färg på bilar, så passar den ändå riktigt bra på denna modellen.

Efter de blev de en tripp till mamma och pappa där Nelson fick springa av sig i trädgården, jösses va han far! Pappa har 2 dammar i trädgården, men de skiter han i, springer rakt i dem fulla med vatten/snö/is, så när han hade sprungit färdigt såg vi att han va rejält skitig så de fick bli en dusch för han, så nu är han super lockig/krusig och luktar jätte gott.. Man får väl egentligen inte duscha hundar för ofta, men va gör man inte i detta skit vädret? Kan de inte bli vår snart? Iallafall lite torrare och mindre klenigt!


God morgon...

Så här såg de ut imorses när jag vaknade och tittade åt ena sidan av sängen...



Mina 2 söta vilddjur satt och väntade på att jag skulle vakna... =)

Bilden är jätte dåligt, men den är tagen med iphonen i mörker...


typiskt...

Ska iväg på onsdag på en grej som va bestämt sen länge så P skulle ha Nelson på jobbet, men nu fick han reda på att en revisor kommer till jobbet och ska gå igenom massa så de blir svårt att ha Nelson där då.. Varför va han tvungen och komma på just den dagen? Finns ju massa andra dagar och välja på! Visst är de typsikt! Jaja, de löser väl sig på ett annat sätt får vi hoppas..
Detta är en nackdel när man har vovve att man ska få ihop de, och än så länge har han inte vart själv längre än 2 tim o 45 min, så då är man begränsad oxå..


RSS 2.0