Fröknäcke...

Bakade ännu en nyttig sak häromdan, ett fröknäcke som är nyttig och perfekt som lite mellanmål. God att äta som den är el också med lite smör/ost på.
Bakade detta 2 ggr, första ggr tog ja alldeles för möe flingsalt på och andra ggr skulle jag vara försiktig med de och va lite väl mesig, så hoppas nästa omgång blir perfekt. Även om salt inte är nyttigt så är de gott med lite uppepå, blir lite extra..
Ett tips är också att göra skåror i knäckebrödet innan de åker in i ugnen, är mycket lättare att få snyggare bitar av de!

 

Här kommer receptet!

 Fröknäcke

2 dl grovt rågmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
½ dl linfrö
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl vatten

Flingsalt

Blanda allt utom flingsaltet. Snabbast och enklast går de i en matberedare. Degen blir lite som mjuk chokladbollsmet i konsistensen. Bre ut den tunt på en bakpappersklädd plåt med hjälp av en slikepott/sked (annars lägger man ett bakplåtspapper ovanpå och kavlar). För sök gör de så tunt som möjligt. Smeten ska i princip täcka plåten. Strö över lite flingsalt och grädda i 140-150 grader i ca 50-60 min. De ska inte vara mjukt.
Ta ut och låt svalna lite och skär/bryt sedan i bitar.
Förvara dom i en tät burk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0