Lemoncurd..

Satt och googlade lite recept förut och hitta lite goda bakverk och i några recept skulle man ha lemoncurd. Och kom då på att jag hade flera citroner liggandes längst in i kylen. Så gick ut och gjorde en dubbelsats så nu kan jag baka massa saker för de blev en stor skål =) Får nog bli en citronbakar vecka =)
 
 
100 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
1½ citron
 
Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.
Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Hållbarheten är 10-12 dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0