Päronmacarons med nutellafyllning...

Japp, äntligen tog jag mig i kragen och testa mig på att baka de franska kakorna Macarons.
En kompis baka dessa för över ½ år sedan och fick då smaka på dessa och de va gudomligt goda, så får hoppas mina blir lika goda som hennes!
Macarons har en grundsmet som man sedan häller i pulverfärg och essence i för att få lite variation. Sen kan man fylla med dem med vad som helst tex nutella, smörkräm, chokladganage m.m..
Idag blev de päronessence med nutella fyllning. För att de ska bli lite extra lägger man även i lite hasselnötter i mellan dem.. Mummmms!
De tar lite tid och göra, men som tur är så säljer Lidl mandelmjöl så man slipper skala och mala dem, de underlättar VÄLDIGT mycket!

Mina blev sådär, ena plåten sprack alla på och vet inte varför de blir så? och den andra plåten sprack inte men blev inte så superhöga som jag sett på bilder på nätet, men hoppas de går och äta ändå!



Macaroons

150 g fint fint malen mandel (mandelmjöl)
150 g florsocker
120 g äggvitor, uppdelat i två skålar
35 g socker
150 g socker till sockerlag
50 g vatten till sockerlag
(pulverfärg/karamellfärg)
(essence)

Blanda mandel och siftat florsocker i en bunke.
Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning.
Blanda socker och vatten till sockerlagen låt koka tills temperaturen nått 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter.
Rör i 60g äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt nu valfri färg eller ingen färg alls i mandelblandningen + ev essence. Vänd i den italienska marängen och rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande. Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.
Grädda macaroonerna i mitten av ugnen i 160 grader, ca 8-12 min.


Kommentarer
Postat av: Grannarna

Ja, vi kan intyga att de verkligen är GUDOMLIGT goda! TACK!

2011-10-12 @ 16:32:56
URL: http://barfals.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0