Silviakaka

Idag kommer 2 st kompisar till mig, så självklart måste man bjuda på fika, så idag blir de Silviakaka. Är nästan som kärleksmums, fast ljus. Sen bakar jag den i springform istället..
Den är jätte lätt och baka o inte så möe ingredienser. Sen är den väldig saftig, så den håller i många dagar innan den blir torr.



Här kommer receptet

Silviakaka

2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten

Glasyr
50-75 g smör
1 dl socker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

kokos

Vispa ägg och socker. Häll sedan i mjöl och bakpulver och till sist vatten. Vispa till slät smet. Häll i en springform eller liknande ca 24-26 cm i diameter.
Grädda i 200 grader i ca 20 min, tills den ä genombakt och fått lite färg.
Låt den svalna.

Smält smöret i kastrull. Tag av kastrullen från pannan. Häll sedan i socker och äggulan, och rör till sockret smält lite. Häll sedan i vaniljsocker och rör till jämn "smet".
Häll glasyren över den svalna kakan uppe på och även lite på sidorna för då blir den mjukare o saftigare. Häll sedan kokos uppe på innan glasyren stelnar.


Kommentarer
Postat av: Carro

Tack för att du gjorde dej besvär att baka. MYCKET god kaka, fem stjärnor av fem möjliga.

2010-03-29 @ 17:15:56
Postat av: Camilla

Tack kajjo!

2010-03-30 @ 09:18:17
URL: http://femrumochkok.blogg.se/
Postat av: vera

den är ju jätte god

2010-05-25 @ 10:51:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0