Päronmousse...
Här kommer receptet på päronmoussen som jag använde till ena doptårtan till kusinparet..
Päronmousse
till ett lager tårtfyllning
4 gelatin
1 burk päronpuré (finns i barnmatshyllan)
1 msk koncentrerad päronsaft
½ dl socker
3 dl vispgrädde
Ev. hackad konseverade päron
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca fem minuter.
Lägg päronpurén, päronsaften och sockret i en kastrull och värm upp på svag värme. Det ska ej koka!
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran. Rör om tills gelatinet smält. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden och ev de hackade pärpnen.Fylltårtan och låt stelna i kylskåpet.
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran. Rör om tills gelatinet smält. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden och ev de hackade pärpnen.Fylltårtan och låt stelna i kylskåpet.
Kommentarer
Trackback