Semlor...

Oj, nu va de så där länge sen jag skrev igen.. ajabaja...
 
Idag har jag iallafall bakat så jag kan visa er nåt..
Nu ikväll har vi vart hos min mamma och satt upp hatthylla och spegel åt henne som vi köpte i söndags när vi va i Skövde. Och eftersom vi skulle dit så baka jag semlor för de är en av mammas favorit bakverk.. Fick godkänt av både mamma och sambon så jag lyckades ganska bra med dem, om jag får säga de själv oxå =) Lagom stora och lagom fyllning!
 
 
Här kommer receptet:
 

50 g smör
2 12 dl mjölk
25 g jäst
1 14 dl kesella® kvarg lätt
2 krm salt
1 tsk stötta kardemummakärnor
34 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 st uppvispat ägg

Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl mjölk
2 12 dl grädde
florsocker

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37°.
Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, kvarg, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Skär ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka det på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0