Nutellacupcakes..

Ikväll har några av mina gamla jobbarkompisar vart här på en liten fika. Käka mackor, kex och ost och frukter. Så gott och sitta och plocka lite av varje =)
 
Kunde inte med och bjuda på de kakorna ja baka igår så idag har jag bakat chokladmuffins med nutella fyllning, nutellafrosting och små knäckkolor uppepå. De blev godkända med väldigt mastiga, hade räckte med en halv.. Får baka i mindre muffinsformar nästa ggr jag bakar dem..
 
Receptet under bilden som vanligt...
 
 
Nutellacupcakes
 
Muffins:
100 gram vetemjöl
20 gram kakao
140 gram strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
40 gram rumsvarmt smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg

1 dl nutella

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa mjöl, kakao, strösocker, bakpulver, salt och mjukt smör på låg hastighet. Tillsätt mjölken långsamt. Ta lite i taget och vispa tills allt är blandat. Tillsätt ägget vispa ihop smeten ordentligt. Fyll formarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

När dom har svalnat så använder du en kniv, en äppelurkärare, änden på en potatisskalare eller en cupcakeshåltagare. Fyll hålet med nutella.

Nutellafrosting:
225 gram smör
50 g cream cheese
1 msk kakao
6 dl florsocker
3 tsk hett vatten
4 rågade matskedar nutella

Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med cream cheese. Häll i kakao och rör om. Blanda i hälften av florsockret och vattnet. Rör om och häll i resten av florsockret och vattnet. Vispa tills allt är blandat och häll sedan ner nutellan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0