Semestern över...

Happ, de va den semestern de för denna sommaren. Kan inte påstå att de känns så kul och veta att nu är man bara ledig nån dag då och då tom v 33.. Men är bara och gilla läget. Får vara glad över att jag har ett jobb över sommaren för att spara akassadagar och få lite extra pengar varje månad..
 
Denna minisemestern har vart helt okej. Lungt och skönt!
Började semestern kvart över 7 i onsdagskväll då sambon hämta upp mig på jobbet och vi åkte direkt till Marinan ute på Kållandsö. Packa in allt i båten fort innan vi gav oss iväg. Målet va Lurö som är en ö mitt ute i Värnen. Tror de tog sammanlagt 1 timme med båt att ta sig dit ut. Va lite blåsigt så gick inte och köra för fort. Men är kanon för då kan man titta på all fina natur och alla öar under tiden. Har ju knappt åkt båt innan så är jätte kul att äntligen få uppleva lite sjö =)
 
Goodbye alla moln!!
 
Hello solen!
 
Massa regn över Kinnekulle, knappt så man ser att kullen är där..
 
Såg bland annat Skutan på vägen som låg inne i Lidköping innan den börja läcka och gå sönder. Den har de bara bogeserat ut dit ut för att bli av med den. Tråkigt att bara ställa den där ute. Bättre och skrota den, men de är väl ingen som vill betala för de och ingen som bryr sig.
 
 
Jättedålig bild men är för jag har zoomat in bilden + den är tagen med iphonen, men om man tittar nog ser man masterna mitt i bilden. Där står den på grund och rostar ihop.
 
 
Fint hus/fyr på Södra?!? delen av Lurö..
När vi kom fram va de bara och göra sig hemmastad. Bäddade sängarna så de va klara, fram med lite kvällsmat och även några cider/öl intogs innan vi alla blev trötta och gick och la oss för natten.
 
Lördagen vakna vi ganska tidigt, man har blivit lite van och gå upp tidigt de sista. Möttes av ett totalt lugn. Solen lös, nästan vindstilla och inga vågor, fåglar som kvittra.. Mysigt!
Sen va de dags för lite frukost för att sedan gå på en liten upptäcksfärd på ön. Gick först till en gammal stenborg, fast de fanns knappt nåt kvar av de. Va bara lite stenar typ. På tillbaka vägen gick vi lite vilse men som tur va så va inte den delen av ön så bred så vi kom snabbt tillbaka till båten med mycket myggbett.
 
 
När vi kom tillbaka till båten stannade H kvar medans vi andra gick vidare på ön. Gick åt andra hållet på ön vilket va mycket större, men där va allt uppmärkt så vi hitta snabbt dit vi skulle. Gick förbi ett kloster bla, men även där, va bara en stor stenhög med gräs på. Va ju för 1500 år sedan så självklart kan de inte vara så mycket kvar av det, men tyckte de borde klippt gräset lite så man såg mer av de.. Men men..
 
Här under ska de ligga ett kloster...
 
Fanns även massa BAUTA stora sniglar där. Och då menar jag BAUTA!!
 
Svårt och se hur stor den är egentligen, men P la sin snusdosa brevid ett tag och de va nästan lika stora.. Fina på ett sätt men ÄKLIGA.. Ush.
 
Efter våran promenad på nästan 6 km på ön börja de ösregna så va bara och gå fort/springa tillbaka till båten där de blev kortspel och lite annat. Sen sluta de helt plötsligt regna och himmeln sprack upp och blev helt klarblått. Så fort fram med shortsen och upp på båten där vi la oss och sola en stund. Även en liten sovpaus blev de =)
Sen bestämde vi att vi skulle åka tillbaka mot Lidköping och distanation Läckö där Lars Winnerbäck spelade senare på kvällen så vi la oss i snikviken och lyssnade. Kan inte påstå att han är så bra, men vi hade de trevligt ändå med god pastakycklingsallad och vin/öl/cider..
 
Läckö från sjösidan..
 
Och Läckö från den sidan vi låg på. Såg inte scenen, men hade vart för långt bort ändå för att se han.
 
Va inte bara vi i snikviken =)
 
Efter uppträdande åkte vi vidare till en ö som jag redan glömt namnet på, men låg inte långt från Läckö och spiken där vi tillbringade natten och även dagen idag. Har vart mest mulet idag så idag har de inte blivit många knop gjorda. Super skönt för man blir en helt annan människa på båten. Tom rastlösa jag är cooool lugn =)
 
Åkte hemmåt vid 16-17 tiden och när vi kom hem vid 18 tiden möttes vi av en glad hund men även lite sur för vi hade lämnat bort han, men han hade haft de jättebra hos svärmor. De hade gått låååånga promenader och blivit bortskämd med leverpastej och annat gott.
Han hade även fått följa med på bilbingo i onsdagskväll i Floby vilket hade gått jätte bra, men dock bringade han ingen tur för de hade inte vunnit då.
Skrämt svärmor hade han gjort oxå när hon låg och sov. Han hade han gått och kikat så hon låg kvar och nosat henne i ansiktet vilket skrämde slaget av henne då =) Är inget han gör med oss som tur är, el oxå sover vi så djupt och inte märket av de..
 
En liten sammanfattning på våra 2 dagars semester som har vart kanon!
 

Kommentarer
Postat av: Grannarna

Vilken jättetrevlig semesterrapport! Roligt att läsa och med fina foton. Vi är glada att ni fick så sköna och innehållsrika dagar. - Kramar från oss

2012-07-14 @ 15:16:35
URL: http://barfals.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0