Hallon Mousse

Hallonmousse som är jättegod i tårta ihop med någon annan chokladfyllning. Går även ha moussen som dessert med en klick grädde men ha då bara 3 gelationblad i då.

Denna moussen går och göra med andra bär, som tex blåbär. Blåbär är väldigt gott ihop med vit chokladfluff..

Hallon Mousse

4 gelatinblad
225 g hallon
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg hallon, vatten och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter. Mosa hallonen mot kanten så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt
Passera hallonen genom en finmaskig sil. Pressa ut så mycket saft som möjligt och tänk på att det alltid blir en hel del saft på undersidan av silen.
Krama ur vattnet ur geltinbladen och blanda ner dem i hallonsåsen. Rör tills gelatinet har smält och låt såsen svalna. Om man har bråttom kan man ställa såsen i kylskåpet men passa så att den inte stelnar helt.
Vispa grädden och blanda i den avsvalnade såsen.
Ställ den i kylen om den ska användas som fyllning i en tårta. En sats räcker till ett lager i en tårta med en diameter på 24 cm.

(Skeda upp i portionsformar om den ska serveras som efterrätt. En sats räcker till 6 portioner. Låt stå i kylen och stelna och servera med vispad grädde och hallon.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0