Souvlaki...

Oj oj vilken god mat vi fick till idag!
Hemmagjorda tunnbröd, Souvlaki som är grekisk grillspett, tatziki och sallad blev till kvällsmat och de blev verkligen superlyckat. Precis som jag hade förväntat mig och smaka nästan som i Grekland. Detta kommer jag/vi defenitivt göra flera ggr, synd bara att de är på väg att bli höst så de inte är så många ggr kvar och grilla, fast får nog låta grillen stå framme i höst/vinter så man kan grilla även då =)

Försökte ta bilder på maten, men går inge vidare. Ser inte lika gott ut som de gör i verkligheten, vet inte alls hur de i alla mat/bakbloggar i internetvärlden får till de. Vet att jag har en dålig kamera, men fattar inte hur de kan få sina bilder så bra.. jaja.. ni får ta de som de är!

Här får ni även receptet på den underbara maten =)

Tunnbröd:

5 dl vetemjöl eller rågsikt
2 tsk torrjäst
2½ dl vatten
2 msk sirap
1 msk olja
½ tsk salt
+ 2-3 dl mjöl till utbakning

GÖR SÅ HÄR:
Häll upp mjölet i en bunke och tillsätt torrjästen. Värm vattnet i micron så de blir lite varmare än fingervarmt, minst 42 grader för att torrjästen ska jäsa. Slå på vattnet och rör kraftigt med en träslev. Tillsätt sirapen och oljan och rör kraftigt. Degen ska vara ganska lös. Lägg en bakduk över skålen och låt jäsa ca 30 min. Tillsätt sen saltet och mer mjöl, lite i taget och arbeta ihop till en smidigt deg på bakbord. Dela degen i sex delar. Kavla ut med kruskavel och och stek i torr stekpanna på medelvärme. Slå in bröden i en kökshandduk tills det är dags att äta så håller dom sig mjuka och fina!



Marinad:
ca 4 pers

600 gram fläskkarré i bit
Juicen från 2 hela citron
2½ msk torkad oregano
3 tsk salt
½ dl olivolja

GÖR SÅ HÄR:
Skär upp karrén i bitar. blanda ihop ingredienserna till marinaden och vänd runt köttet väl. Låt vila i kylskåp helst över natten, men ett par timmar funkar de också. Trä upp bitarna på spett strax före grillning.



Tzatziki:

3 dl cremefraish
en bit riven gurka
2 vitlöksklyftor
salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:
Riv gurkan och krama ut så mycket vatten/vätska så möjligt ur den. Blanda alla ingredienser och låt stå en stund innan servering.


Kommentarer
Postat av: Carro

ser supergott ut, väntar på inbjudan till grillafton nu bara =)

2011-08-13 @ 22:42:45
Postat av: Veronica

håller med kajjo

2011-08-14 @ 10:14:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0