Kolarutor med choklad...

Blev även kolarutor med choklad.
Är mer som godis än kaka. Den är väldigt söt och lite mastig, men väldigt väldigt god =)



Kolarutor med choklad

Kolafyllning:

50 gram smör
1½ dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde

Botten:
75 gram smör
½ dl socker
1½ dl vetemjöl
2 dl havregryn

Garnering:
150 gram ljus blockchoklad
50 gram vit blockchoklad

Sätt ugenen på 200 grader.
Börja med kolafyllningen för den ska koka ganska länge.
Smällt smöret till kola fyllningen i en kastrull och häll i grädde och sirap. Låt sjuda upp och koka till kolan blivit lagom seg, ca 15-30 minuter. Gör kulprovet så vet du om kolan är klar eller inte.
Under tiden som kolan kokar gör du botten. Smält smöret, och blanda i de övriga ingredienserna till kakans botten. Rör ihop det till en deg.
Platta ut degen i ugnsäker form som är 20x20.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Häll den färdiga kolasmeten på botten.
Ställ formen kallt att svalna och smält under tiden den ljusa chokladen över ett vattenbad. Den vita chokladen kan man smälta i micron på låg värme en kort stund.
Bred den smälta ljusa chokladen över kakan. Fördela den smälta vita chokladen i ränder över den ljusa chokladen.
Ställ kakan kallt att svalna och dela sedan i bitar. Det blir en ganska söt kaka så lite mindre bitar är att föredra.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0